KERAMETI (ČUDA) U RATU U GAZI, i jedan moj san

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 10 years, 1 month by Anonimno. This post has been viewed 1463 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #15139
  Anonimno
  Neaktivan

  KERAMETI (ČUDA) U RATU U GAZI

  Post 24 Novembar 2012
  Datum posljednje izmjene 26 Novembar 2012

  Priča ide, kako ju je ispričao šejh Abdullah Zaik Abdur-Rahman, predsjedavajući organizacije „Aman Palestin”, i također i dvostruki predsjednik Muslimanske asocijacije Malezije, koji je bio u posjeti Gazi od 20. do 31. januara ove godine (2012). Ovo je nekoliko istinitih priča i njegovih iskustava vezanih za napad na Gazu:

  Prvi događaj:

  Vođa mudžahida u Gazi je rekao šejhu Zaiku da je u bitci komandir mudžahida naredio borcima da ne pucaju na židovske tenkove koji su ušli na njihovu teritoriju. Mudžahidi su bili opremljeni sa šest RPG-ova. Iznenada, oružije je opalilo na jedan od židovskih tenkova i uništilo ga. Komandir je zagalamio da ne pucaju i borci su rekli da oni nisu pucali. Rekli su da je oružije odjednom samo zapucalo na metu. Nakon što je ta čudna situacija završila, borci su otkrili da nijedan od šest RPG-ova nije iskorišten! Pa, ko je pucao na te proklete trupe?? Allahu ekber!

  Drugi događaj:

  U intervjuu na “izraelskoj” televiziji ranjeni židovski teroristi su govorili da su vidjeli borce iz Gaze obučene u bijelo. A uniforme Hamasa su zelene boje! Ko su bili borci u bijeloj odjeći???

  Treći događaj:

  Židovski vojnici koji su oslijepili u borbi govore da im je odnekud bačen pijesak u oči, a oni nisu znali ko je to uradio!

  Četvrti događaj:

  Prva navođena raketa ispaljena od strane “Izraela” na Gazu je pogodila svoju prvu metu – pripadnike “izraelske” vojske! Raketa je se vratila njima! Allahu ekber!

  Peti događaj:

  Sirijska ulema je sanjala da se sreće sa poslanikom, sallAllahu alejhi ve sellem, i vidjeli su ga kako izvlači mač iz korica. Učenjaci su upitali: „O Allahov Poslaniče, gdje želiš da ideš?” On je odgovorio, “Idem u Gazu!!!”

  To ja samo dio priča o kerametima koje je ispričao šejh Abdullah Zaik nakon što je proveo u Gazi više od jedne sedmice u humanitarnoj misiji.
  Allah je sa nama…ne prestajmo sa upućivanjem dova…ja nisam Sirijac, ja nisam Palestinac….nego, ja sam musliman… tamo su moja braća koja trebaju mene i tebe… pomozimo im… barem sa dovom!

  “O Allahu, kao što si poslao ptice Ebabil da unište mušričke snage sa slonovima, molimo Te, o Allahu, pošalji sada svoju pomoć našoj braći i našim sestrama u zemljama Šama (Palestina i Sirija) i gdje god su muslimani potlačeni, i uništi proklete cionističke snage!”

  Uputimo dovu Allahu, a Allah je Taj koji na dove odgovara!

  Izvor: Prisoner Of Joy
  Prijevod i obrada: Put vjernika

  Selam alejkum.
  Zelim da vam pokazem neke stvari o ovom tekstu, vjescu, i o mom snu, koji sam ispricao bratu @Sejhanu na paltalku sobe “Islam put pravde i istine”, to je bilo nekoliko dana prije napada na Gazu, ne zelim da se moja prica uvelicava nego da se mudro pogleda i da bude (bar od mene) kao potvrda ovog teksta iznad, a @Sejhan mi je svedok, i on zna da smo pricali.
  Tada sam mu rekao kako sam sanjao neku iznenadnu eksploziju, nisam znao da li je raketa ili bomba ili nesto drugo, eksplozija pogodila je i ostetila je jednu zgradu, zadjni sprat zgrade je pao i porusio jos neke zgrade do temelja, grad je bio kod mora, onda sletio je meteorit iznad mene i onda su mi pokazane rijeci kao na ekranu ili kao sto se pokazuju na ekranu ali na engleskom, “RAT, POGODAK, I ZNAK”. Rekao sam mu da san upucuje na neki veliki uzas, nered, strah, rat, smrt, rusenje, i to na bliskom istoku kod Palestine… i to ce biti od kraceg vremena, jer pojava meteorita kratko traje pa zbog toga. Na kraju mi je rekao, zasto meni pricas ovaj san, rekao sam, ne znam, nemam kome da ga ispricam, pa zato, upravo zatosto ima nesto posebno u njemu. Zavrsili smo.

  I ustvari tako je doslo kasnije, iznenadni “napad” na Izrael ne zna se odakle je dosao, izraelska vlada kaze Hamas a Hamas odbija, i vidjeli smo uzasne rusevine, pritisak i rat za nekoliko dana, i na kraju sad ova vijest preko ekrana (!) portala PV od sejha Abdullah Zaik Abdur-Rahman, meni nepoznat, ali mene posebno zanimaju ove rijeci iz sna, “POGODAK I ZNAK”, i njegova prica o sirijskoj ulemi i Poslaniku s.a.w.s., i kako je jedno oruzje samo ispalilo i pogodilo zidovski tenk, a tu je jos jedna raketa koja je pogodila same zidove… da ne oduzujem, ja bi bio zadovoljan kad bi i ovaj covjek i sirijska ulema cula moju pricu ili stigla do njih.
  A nedavno sam sanjao kako sam u Samu, Palestine, i tamo vidim ja Arape/Palestince ali krscane, kako hvale Allaha prema nebu sa tekbirima. Kako znam Arapi predstavljaju u snu olaksanje kompliciranih stvari, krscani – pomoc (od Allaha), tekbiri isto dobro znace.
  Allah vas nagradio.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.