Laž na braću iz islamskog pokreta Taliban Allah im ubrzao pobjedu

 • This topic has 8 odgovora, 8 glasova, and was last updated prije 10 years, 4 months by Anonimno. This post has been viewed 428 times
Pregledavate 9 postova - 1 do 9 (od ukupno 9)
 • Autor
  Postovi
 • #8568
  Anonimno
  Neaktivan

  Kako neprijatelji vjere islama i njihove sluge koriste laž u cilju blaćenja ugleda islamskog pokreta Taliban

  Žele spriječiti obrazovanje žena: Talibani u afganistanskoj školi otrovali 120 djevojčica
  Upotrijebljen je neidentificirani otrovni prah, kojim su kontaminirane školske učionice

  Autor Fena | Objavljeno 23.05.2012. u 09:43

  Sve više slučajeva trovanja školskih djevojčica

  Više od 120 djevojčica i tri nastavnika otrovani su u jednoj školi u Afganistanu, u akciji talibana čiji je cilj da se spriječi obrazovanje za žene, saopćili su danas policija i zvaničnici ministarstva obrazovanja.

  U toj akciji upotrijebljen je neidentificirani otrovni prah, kojim su kontaminirane školske učionice, pa su mnoge učenice ostale bez svijesti.

  Napad se dogodio u južnoj afganistanskoj provinciji Takar, prenio je Tanjug.

  Prošlog mjeseca 150 učenica otrovano je pošto su popile kontaminiranu vodu u školi provinciji Takar, a u novom, drugom napadu Afganistanska obavještajna služba – Nacionalna direkcija za sigurnost (NDS) upozorila je da talibani planiraju da zatvore škole za djevojčice.

  “Dio njihove El-Faruk proljetne ofanzive je i zatvaranje škola. Trovanjem djevojčica oni žele da stvore strah. Oni pokušavaju da utječu na porodice da ne šalju svoju djecu u škole”, izjavio je portparol NDS-a Lutfulah Mašal.

  I afganistansko ministarstvo obrazovanja se oglasilo saopćenjem u kome se navode da su talibanski pobunjenici zatvorili 550 škola u 11 provincija, tamo gdje talibani imaju jako uporište među lokalnim stanovništvom.

  Reuters navodi da je djevojčicama bilo zabranjeno da se školuju, kao i ženama da budu zaposlene.

  Od zbacivanja talibanske vlasti u Afganistanu 2001. godine, djevojčice se vratile u škole, posebno u glavnom gradu Kabulu”

  Tako mi Allaha ne vjerujem ovim lažljivcima i izdajnicima dini islama sa muslimansim imenima i bez provjeravanja ove vijesti…Allah ih ubio

  izvor: Dnevni Avaz, Fena | Objavljeno 23.05.2012. u 09:43

  #8569
  Anonimno
  Neaktivan

  Naravno da nevjerujemo zulumćarima, jer Allah kaže: “O vjernici, ako vam fasik donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u neznanju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onog što ste učinili pokajete.” (Al-Hugurat, 6)
  A oni su više od fasika…
  A ne znam ko vjeruje u to da je Talibanima u interesu sprečavati školovanje neupućenih djevojčica, kao da nemaju preča posla?

  #8571
  Anonimno
  Neaktivan

  Zar moze normalan musliman da vjeruje svjetskim kafirskim medijima a da prethodno vijest ne provjeri.

  S ovom vijescu se zeli u afganistanskom narodu stvoriti slika da su Talibani neprijatelji obicnog naroda a ne samo kafira okupatora i domacih murteda marioneta. Takodjer zeli se poslati svijetu jos jedna u nizu ruznih slika o Talibanima, kako bi marionetski rezim dobio pomoc i podrsku od koalicionih kafirskih snaga i ujedno sebe prikazali kao one koji eto kao uspostavljaju red na Zemlji. A istina je da samim tim sto se marionete i kafiri bore protiv uspostave Serijata u Afganistanu, time cine nered na Zemlji i prolijevaju neduznu muslimansku krv.

  Takodjer, ovom vijescu zele se izjednaciti Talibani sa americkim krvolocima koji malo pa malo bombarduju sela ili im raketa nekim “cudom promasi” metu pa pogodi civilna naselja, nakon cega strada veliki broj civila. Zele da izjednace Talibane sa okupatorski teroristima koji vrse nocne upade u sela i pod izgovorom da su im vojnici “neuracunljivi” vrse stravicna ubistva i zlocine nad starcima, zenama i djecom. Svakako, ne moze se zaboraviti ni ogromni americki zlocin paljenja casnog Kur'ana.

  Muslimanima treba vise postati jasno da gdje god kafiri i murtedi kazu da se bore protiv terorista i prijetnje terorizma oni se zapravo bore protiv izvornog, cistog i savrsenog islama, jer je prljavim kafirima i murtedima smetnja cisti i izvorni islam i smetnja im je Allahov Serijat.

  I na muslimanima je vec jednom da odaberu stranu na koju ce se svrstati. Ili si u redovima Allahovih prijatelja, muvehida ili si u redovima kafira i njihovih slugu, a Allahova strana ce zasigurno pobijediti.

  #8578
  Anonimno
  Neaktivan

  “Muslimani nikada neće biti poraženi od drugih. Mi Muslimani nismo poraženi od naših neprijatelja, već umjesto toga mi smo poraženi od nas samih.” šehid Abdullah Azzam (Allah mu se smilovo)

  #8584
  Anonimno
  Neaktivan

  Da na početku jasno kažemo da ovakvo nešto nije u skladu sa islamom i sa Allahovim Uputama i svaki oblik nečovječnog postupanja prema ženama i djeci zabranjen je u islamu.
  No s druge strane, onaj ko malo poznaje situaciju u Afganistanu zna da kod njih još uvijek ima raznih plemenskih običaja koja su se zadržala kroz stoljeća i kojih se mnogi Afganistanci ne žele odreći čak i kada su ti običaji u suprotnosti sa Kur'anom.
  Zato, ukoliko se ovo i dogodilo, a iskreno vjerujem da nije, pogrešno je za to optuživati islam i muslimane jer to nije od islama.

  #8591
  Anonimno
  Neaktivan

  Obicna potvora na talibane, kao i mnoge do sada. Velika je verovatnoca cak i da se to desilo da su to marionete i nato okupatori uradili i onda s obzirom da kontrolisu medije i sta se sve pusta u javnost lako je napisati neki tekst kao da su to talibani uradili. Svaki iskreni Allahov rob vjeruje da je ovo obicna potvora na talibane.
  U svemu ovome najinteresantnije i najjadnije su ove nase bosnje, kao i u mnogome, bosnje nadzu u avazu od milion lazi bas ovu da prenesu time pokazuju koliko se u stvari boje Islama.

  #8602
  Anonimno
  Neaktivan

  Ono što pojedinci rade ne bi smjelo da se stavlja na teret cijelog jednog naroda.

  #8609
  Anonimno
  Neaktivan

  Bez obzira ko je to uradio zaslužuje veliku kaznu. Ako je to uradio neko od muslimana, onda ne zaslužuje da se zove muslimanom. Jer ipak se radi o nevinoj djeci koju bi svi trebali štititi. Ako su to uradili nevjernici, onda je to samo još jedan dokaz njihove podlosti.

  #8621
  Anonimno
  Neaktivan

  O vjernici, ako vam nekakav nepošten čovjek donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u neznanju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onoga što ste učinili pokajete. (Al Hujurat 6)

Pregledavate 9 postova - 1 do 9 (od ukupno 9)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.