Muslimani u ovoj državi ne smiju propagirati učenja svoje vjere

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 9 years, 11 months by Anonimno. This post has been viewed 541 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #12811
  Anonimno
  Neaktivan

  Muslimani u ovoj državi ne smiju propagirati učenja svoje vjere
  Objavljeno utorak, 28 Avgust 2012 13:04

  ….
  Saff: Tužili ste ga zbog toga, ali odbijena je tužba. Kakav je Vaš komentar na odluku sutkinje Sanele Đidić?

  Latić: Po svome moralnom profilu, ta odluka je ravna Burićevoj konstrukciji. Ona jasno govori o tome da je naš pravosudni sistem pun spomenutih neotitoističkih jurišnika koji će možda i dati pravo nekim drugim građanima ove sluđene zemlje, ali nama muslimanima – nikada! Ti titoistički krugovi će naći zajednički jezik čak i sa četnicima i ustašama, ali s muslimanima – nikada! Oni zaista u nama, politički svjesnim muslimanima, gledaju fašiste – samo zato što se ne slažemo s njima, komunistima… To je njihovo nepromjenljivo pravilo! Mješoviti brakovi su dio njihove kvazireligije, i oni meni – i svakome muslimanu – ovom vrstom tekstova i ovom sudskom odlukom poručuju da ne smijem izricati svoj vjerski stav (jer je muslimanki u Kur'anu zabranjeno da se uda za bilo koga ko nije musliman i jer je – prema konsenzusu klasične i savremene uleme – muslimanima u zemljama gdje su muslimani poniženi zabranjeno da se žene s nemuslimankama)! Moj slučaj jasno govori da mi muslimani u ovoj državi ne smijemo propagirati ona učenja svoje vjere koja jačaju duhovno i biološko stablo muslimanske zajednice; moj slučaj jasno govori da mi muslimani nemamo svoju pravnu zaštitu, da islam i muslimane svako može i vrijeđati i progoniti, ali da se oni ne smiju -ili nemaju gdje – braniti onda kada ih Cosa nostra nove, globalizacijske pseudoreligije napadne! Zamislite da sam ja – kao prononsirani muslimanski pisac – na ovakav način uvrijedio nekog ”nezavisnog” funkcionera, novinara, pisca…, ili ne daj Bože nekog katolika ili pravoslavca, ili Jevreja- šta bi se desilo? Kako bi postupila Sanela Đidić? Mislim da bi svaki musliman koji bi to učinio bio tako drakonski kažnjen u Sarajevu da bi sva Evropa odjekivala od te odluke!

  Saff: Uputili ste žalbu na višu sudsku instancu. Šta očekujete dalje u ovom postupku?

  Latić: Pratit ću pažljivo i obavještavati javnost o ovom procesu. Ukoliko mi to moj advokat dozvoli, tražit ću da u ovom slučaju ne odlučuju sudije koji su muslimanskog porijekla, dakle – sarajevski neotitoisti! Pred njih – nakon procesa iz 1983. i Sanele Đidić – neću više nikada stati, ni kao onaj koji tuži ni kao onaj koga, eventualno, budu tužili! To je titoistički, a ne narodni sud, i moje mi muslimansko dostojanstvo ne dozvoljava da stojim pred njima, najgorim neprijateljima islama i muslimana! Vjerujem da u ovom društvu ipak ima poštenih Hrvata, Srba, Čeha, Jevreja, Makedonaca… koji u islamskim aktivistima ne gledaju fašiste: neka oni presude ovaj slučaj po zakonu, neka se zapitaju kako bi se oni osjećali da ih neki sarajevski škembić nazove Hitlerom izmišljajući najgoru gadost kao podlogu za tu tvrdnju, pa neka presude – javno, da svi vjernici znaju za njihovu odluku.

  (Saff. 321, 10. august 2012. godine)

  Eh sada zamislimo da je ovakve riječi rekao šejh Nusret. Koje bi mu sve etikete ovaj časopis priljepio?
  Pa hoće li barem sebebom riječi ovoga muslimana, učenjaka naučiti i shvatiti neke stvari???

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.