NATO priznao ubistva civila u Afganistanu

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 10 years by Anonimno. This post has been viewed 548 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #12023
  Anonimno
  Gost

  Portparol snaga NATO-a u Afganistanu priznao je ubistva civila u posljednjim zračnim napadima.

  Ciljevi napada bili su pobunjenici koji su aktivni u istočnom dijelu zemlje, ali je ubijeno i osmero djece i žena. Broj poginulih civila u zračnim udarima u ovoj godini porastao je na dvije stotine.

  U obraćanju novinarima, portparol ISAF-a u Afganistanu kazao je da su civili greškom ubijeni.

  “Mogu potvrditi da je, u zračnim napadima snaga NATO-a, poginulo i povrijeđeno nekoliko civila. Napadi su imali za cilj neutraliziranje pobunjenika, ali nenamjerno su ubijeni i civili. Snage ISAF-a preuzimaju punu odgovornost za ovu tragediju”, rekao je brigadni general Gunter Katz.

  (Agencije)

  Interesantno je napomenuti da nema osude ovog čina od “islamskih vjerskih autoriteta”, pored toga što su nevjernici priznali ovaj zločin. Međutim, kada treba da brane nevjernike, isti “vjerski autoriteti” nariču za ubijenim nevjernicima više nego njihove familije. Da nas Allah sačuva korumpirane i zalutale uleme!

  #12031
  Anonimno
  Neaktivan

  A pogotovo ako muslimani negdje izvedu akciju i strada neki civil. Tada su brojne mesele zasto muslimani ovo zasto ono… Uf!

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.