Opasan i nakon što je postao šehid – Osama Bin Laden

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 11 years, 10 months by Anonimno. This post has been viewed 652 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #11720
  Anonimno
  Neaktivan

  Danas u SAD-u u prodaju stiže knjiga koja će zasigurno prodrmati američko društvo te, gotovo je zajamčeno, postati bestseler, ali i promijeniti pogled na jednu od najvažnijih i najspektakularnijih akcija američke vojske u posljednjih desetak godina, eliminaciju Osame bin Ladena.

  Pucali u mrtvo tijelo

  Matt Bissonnette, prošloga ljeta umirovljeni pripadnik Sealsa i vođa postrojbe koja je izvela napad na Bin Ladenovo sklonište u Abbotabaddu napisao je svoju verziju događaja, a njegova istina nimalo se ne sviđa službenom Washingtonu niti je nalik na herojsku epopeju kakvom je ova akcija službeno opisivana.

  “Bin Laden nikada nije imao šanse, a nema ni govora da je ustrijeljen dok je pokušavao dohvatiti kalašnjikov. Bio sam na stepenicama, korak ili dva iza svog prvog čovjeka, kada se na vratima sobe na najgornjem katu ukazala neka prilika. Moj je prethodnik zapucao, a samo nekoliko sekundi potom bili smo u sobi. Čovjek je ležao na podu, okrvavljene glave, a nas smo dvojica u njegova prsa ispucali još po nekoliko metaka”, piše Bissonnette u knjizi “No easy day”. Tek kada su bili sigurni da je čovjek na tlu mrtav, Bissonnete je, ne obazirući se na dvije žene koje su vrištale u sobi i troje djece koja su se u strahu šćućurila u kutu, strgao plahtu s kreveta i počeo brisati okrvavljeno lice ubijenoga.

  ”Sa svakim potezom krpe sve više se otkrivalo poznato lice. Prepoznao sam ga odmah iako mu je dio glave bio odvaljen”, piše Bissonnete tvrdeći da su potvrdu o identitetu zatražili od dvije žene u sobi, no one ništa nisu htjele reći.

  “Onda smo ‘pritisnuli’ jedno dijete, desetogodišnju djevojčicu. Ona nam je priznala da je ubijeni koji je ležao na tlu pokraj nas njen otac Osama bin Laden”, tvrdi Bissonnette u knjizi koja je već izazvala toliko zanimanje javnosti da je njen službeni datum objave pomaknut sa 11. rujna na današnji dan, tjedan dana prije.

  Lista za odstrel

  Službeni je Washington nezadovoljan ovom knjigom koju je autor pisao pod pseudonimom Mark Owen, a u prvim se intervjuima na televizijskim postajama pokazivao isključivo pod krinkom. Pokušali su zaustaviti izdavanje knjige koja se toliko kosi sa službenom verzijom, ali kada u tome nisu uspjeli, pribjegli su posljednjem rješenju. Pentagon je službeno objavio pravo Bissonnovo ime, njegovu fotografiju pa čak i detalje o njegovu podrijetlu, što je gotovo siguran znak da je “sezona lova” na ovog bivšeg specijalca otvorena.

  Matt Bissonnette danas je na Al-Qa’idinoj listi za odstrel u samom vrhu, a njegov “skalp” svakom će islamistu osigurati vječnu slavu u krugovima ekstremista. Ne samo da je objavljen njegov puni identitet već je navedeno i kako potječe iz malog grada Wrangella na Aljasci sa samo 2300 stanovnika pa više ni njegova šira obitelj nije sigurna. Ipak, Bissonnete tvrdi da se ne boji iako je svjestan da će ga progoniti do kraja života. Iako bi zaradom od ove knjige zasigurno mogao financirati lagodan život u potpunoj sigurnosti, svu je zaradu namijenio obiteljima poginulih Sealsa, a motiv za objavu bila mu je politizacija cijele operacije.

  “Akcija je očito imala dva cilja. Prvi, eliminacija Osame bin Ladena, a drugi, ne manje važan, bilo je osigurati reizbor Baracka Obame na izborima. Demokrati su iskrivili akciju, prikazali su je kao loš akcijski film, a potom su dali i scenarij za film Kathryn Bigellow samo da bi Obama dobio izbore”, izjavio je Bissonnette koji je, kao i većina Sealsa nesklon demokratskom predsjedniku Obami.

  Preuzeto sa http://www.vecernji.hr

  Da li se ovdje radi o još jednoj manipulaciji i teoriji (ko zna kojoj u nizu) o šehadetu šejha Bin Ladena i šta je krajnji smisao i cilj objavljivanja ove knjige (osim zgrtanja miliona dolara od prodaje)? Ja uvijek polazim od toga da je većina onoga što nam se servira u medijima iskonstruisano sa nekim jasno određenim ciljem. A Allah najbolje zna!

  Nije mi namjera da potičem raspravu na ovu temu, već da podijelim ovaj članak na koji sam slučajno naletio.
  Ako administracija smatra da nije prikladan (sa obzirom na izvor i sadržaj), molim da ga uklone.

  #11733
  Anonimno
  Neaktivan

  isto kao i sa 11. septembrom… napraviti jednu kontra priču koja će bit kontradiktorna i od “povjerljivih” osoba servirana a ujedno i omalovažavajuća za mudžahide… pucanje u mrtvo tijelo, bez uzvraćanja vatre i slično….

  hvala Allahu koji mi je podario da jasno razlikujem istinu od neistine… igraju na duplu kartu, pola americke nacije ne vjeruje vladi, ali vjeruje takozvanim borcima za pravdu i transparentnost, ali svi oni imaju isti cilj, domoći se ljudskih masa kojima će upravljati nakon što im pokažu “istinu”…. baš poput i wikileaksa….

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.