Osudjen americki marinac koji je urinirao po tijelima mrtvih Talibana

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 10 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 784 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #14572
  Anonimno
  Neaktivan

  Američki marinac koji je urinirao po tijelima ubijenih talibana i pozirao za fotografisanje, izjasnio se krivim po dvije tačke optužnice i kažnjen je novčano sa 500 dolara i degradiranjem u niži čin.

  Kako je saopštila mornarica SAD, Džozef Čemblin se se izjasnio krivim pred specijalnim vojnim sudom u Sjevernoj Karolini za napuštanje dužnosti i što nije na odgovarajući način nadzirao mlađe marince.

  Optuženi se izjasnio krivim i što je urinirao po tijelima ubijenih neprijateljskih boraca, prenio je Rojters.

  Incident se dogodio tokom akcije protiv talibanskih pobunjenika u provinciji Helmand u Avganistanu 2011. godine a otkriven je u januaru ove godine kada je snimak postavljen na Youtubeu i drugim sajtovima

  Snimak prikazuje četvoricu muškaraca u maskirnim uniformama marinaca kako uriniraju na tri tijela. To je samo jedan u nizu uvredljivih incidena u koje su bili uključeni američki vojnici, a koji su ozlojedili građane Avganistana i izazvali zategnustost između Vašingona i Kabula.

  Čemblin se odrekao prava na porotu. Sudija je razmišljao o kazni koja bi išla do 30 dana zatvora i 2.000 dolara, ali otpuženi je dobio blažu kaznu zbog nagodbe postignute prije suđenja.

  Agencije

  Molim Allaha da ih ubije na najgori i najponizniji nacin amin.

  #14578
  Anonimno
  Neaktivan

  Čudo je i ta “kazna”
  Amin na dove.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.