Podnožje džamije Al-Aksa je potpuno šuplje

 • This topic has 4 odgovora, 4 glasa, and was last updated prije 10 years by Anonimno. This post has been viewed 1334 times
Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #11821
  Anonimno
  Neaktivan

  Jevrejski arheolozi ispod džamije Al-Aksa iskopali su 1,5 km tunela, usljed čega ovom svetom mjestu prijeti urušavanje.

  “Zbog arheoloških iskopina, koje pod izgovorom traganja za Solomonovim hramom provode Jevreji, otvoreni tuneli ispod džamije Al-Aksa dostigli su dužinu od jednog i po kilometra i Al-Aksa je, nažalost, suočena s opasnošću urušavanja.

  Štaviše, svakog trenutka se može urušiti”, izjavio je Hanna Issa, predsjednik Komisije za zaštitu kršćanskih i muslimanskih svetih mjesta u Jerusalemu pri Palestinskoj oslobodilačkoj organizaciji.

  Južno od džamije Al-Aksa, u Silvanu, koji se spominje i pod imenom “Grad kralja Davida”, iskopan je novi, 600 metara dug tunel.

  U izjavi koju je u centrali Komisije za zaštitu kršćanskih i muslimanskih svetih mjesta u Jerusalemu dao novinaru turske novinske Anadolu agencije, Hanna Issa je naglasio da je Al-Aksa suočena s opasnošću totalnog urušavanja, da su ispod tog svetog mjesta sa sedam različitih tačaka Jevreji do danas iskopali tunele dužine 1,5 km, te da se tuneli kopaju još od 1967. godine.

  Nastavak iskopavanja

  Iskopavanja su, prema riječima Issae, u posljednjih deset godina dostigla nevjerovatan intenzitet.

  “Podnožje Al-Akse je sasvim šuplje. Tu su desetine duplji visine dva metra i zbog toga se Al-Aksa svakog trena može urušiti.”

  Hanna je, osim toga, skrenuo pažnju i na novi tunel od 600 metara, koji je iskopan južno od Al-Akse, u Silvanu, koji se spominje i pod imenom “Grad kralja Davida”.

  “Jevrejski arheolozi već godinama tragaju za Solomonovim hramom, ali do danas nisu uspjeli doći do bilo kakvog traga. Ne mogu ni doći, jer takvo što i ne postoji”, kazao je Hanna Issa.

  Issa je pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Izrael i zaustavi iskopavanja.

  Fatalne greške

  “Izrael ide ka fatalnim greškama koje će biti nemoguće popraviti i to stvara krajnje veliku uznemirenost među kršćanskim i muslimanskim Arapima”, naglasio je Issa u svojoj izjavi koju su danas prenijeli bezmalo svi turski mediji.

  Ispod Al-Akse su desetine duplji, visine dva metra.

  Predsjednik Komisije za zaštitu kršćanskih i muslimanskih svetih mjesta u Jerusalemu je upozorio i na demografsku strukturu Jerusalema, koja se konstantno mijenja u korist jevrejske populacije.

  “Trenutnu populaciju Jerusalema čini 33,8 % muslimana, 63,1 % Jevreja, 1,9 % kršćana i 1,2 % ostalih. Broj muslimanskog i kršćanskog stanovništva u posljednjih deset godina bilježi ozbiljno nazadovanje, a to sve zbog užasnih i nepojmljivih presija koje provodi Izrael”, kazao je dr. Issa, pozivajući se na posljednje pokazatelje kojima raspolaže Izrael.

  Hanna Issa je diplomata koji je dugo godina obavljao odgovornu funkciju šefa ureda Palestinske oslobodilačke organizacije u Moskvi.

  Izvor: Al Jazeera

  #11826
  Anonimno
  Neaktivan

  Selam alejkum svoj braći i sestrama na forumu

  Ovo je tema o kojoj stalno treba govoriti kako bi cijeli dunjaluk znao ko je krivac ako se stvarno dogodi da se džamija uruši. Da ne bi to pripisivali vremenu i da je se sama od sebe urušila. A znajući njihovu moć manipulisanja medijima oni bi to lahko izokrenuli u svoju korist.

  #11833
  Anonimno
  Neaktivan

  Već je određeno da će je srušit, i mi to znamo… i znamo šta će se desit kad je sruše, dal oni dal od “starosti”… mi znamo šta slijedi nakon toga inšaAllah. Dal smo na pravom mjestu da dočekamo njeno rušenje (jer će se to dogodit ma šta mi poduzeli) il smo zalutali poput kršćana i jevreja, pa neznamo koji je pravi put… pa se nećkamo i premažemo ko kakve babe i bradate žene… znamo a nećemo… vAllahi smo upitni…

  #11839
  Anonimno
  Neaktivan

  Makete i slike cionistickog hrama kojeg zidovi namjeravaju podici nakon sto se urusi Al-Aqsa, kako bi napravili prijesto za svog mesiju Dedzala.
  Pukotine na stubovima i zidovima dzamije Al-Aqse kao posljedica kopanja i iskopavanja.
  #11896
  Anonimno
  Neaktivan

  Mus_ab post=6636 wrote: Već je određeno da će je srušit, i mi to znamo… i znamo šta će se desit kad je sruše, dal oni dal od “starosti”… mi znamo šta slijedi nakon toga inšaAllah. Dal smo na pravom mjestu da dočekamo njeno rušenje (jer će se to dogodit ma šta mi poduzeli) il smo zalutali poput kršćana i jevreja, pa neznamo koji je pravi put… pa se nećkamo i premažemo ko kakve babe i bradate žene… znamo a nećemo… vAllahi smo upitni…

  Ahi na osnovu čega smatraš da će biti srušena?
  Allah te nagradio.

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.