Porodica Osame bin Ladena deportovana u Saudijsku Arabiju

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 10 years, 5 months by Anonimno. This post has been viewed 443 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #8005
  Anonimno
  Neaktivan

  Porodica vođe AL-Qaede Osame bin Ladena, koji je ubijen prije godinu dana u akciji američkih specijalnih snaga u Pakistanu, deportovani su iz Pakistana, rekao je advokat porodice Reutersu.
  “Da, članovi porodice deportovani su u Saudijsku Arabiju”, rekao je advokat Amir Kalil.

  On je dodao da je riječ o specijalnom letu iz Pakistana za Saudijsku Arabiju

  #8006
  Anonimno
  Neaktivan

  Pakistan je u Saudijsku Arabiju deportovao 14 članova porodice ubijenog vođe organizacije Al Qaida, Osame bin Ladena, a među deportovanim su i njegove tri udovice i dvije kćerke.

  Početkom marta je peteročlana porodica osuđena na 45 dana kućnog pritvora, jer su u Pakistanu živjeli ilegalno. Njihov pritvor je okončan prošle sedmice, rekao je porodični advokat Aamir Khalil. Bin Ladenove udovice su kaznu počele služiti 3. marta.

  “Porodica je bila na sigurnom u dobro čuvanoj kući. Danas su deportovani u zemlju po njihovom izboru, a to je Saudijska Arabija”, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Pakistana.

  Dvije žene su iz Saudijske Arabije, a jedna je iz Jemena. Jedna kćerka ima 17, a druga 21 godinu.

  Udovice su identifikovane kao Amal Ahmed Abdul Fateh, Khairiah Sabar i Siham Sabar.

  Bin Ladenova porodica je priznala ilegalan ulazak u Pakistan i boravak u toj zemlji, tako da nije bilo potrebe za suđenjem.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.