Potreban tekst, hitno!

 • This topic has 15 odgovora, 6 glasova, and was last updated prije 10 years, 2 months by Anonimno. This post has been viewed 3257 times
Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 16)
 • Autor
  Postovi
 • #10677
  Anonimno
  Neaktivan

  Es selamu alejkum braćo i sestre. Prvo da vam svima poželim mubarek ramazan i čestitam dolazak našeg najboljeg gosta.

  Bismillah, potreban je jedan dobro osmišljen tekst o razvratu, golotinji i nemoralu, koji trebamo da odštampamo u vidu letaka, pa potom podjelimo ljudima. Ova molba je od braće iz Sarajeva koji redovno rade na pozivu u Allahovu vjeru, pa stoga molim da se odazovete i ponudite takav tekst, ako može opširan, ali ne i predug.. tako da bi nam mogao stati na letak.

  Još jednom braćo i sestre, odazovite se u ime Allaha, pa možda će Allah dati da se vašim sebebom neko pokaje od grijeha.

  Molim Allaha da vam svima primi vaš post, da vam oprosti grijehe i učvrsti na pravom putu, amin.

  #10683
  Anonimno
  Neaktivan

  بسمالله الرحمن الرحيم
  Poruka omladini!

  O ti koji hodas nekim krivim stazama, dok ti život prolazi u grehu, bludu i alkoholu. Koliko si puta samo proveo noći uz čašu alkohola, uz tu čašu otrova. Zašto brate? Zar ti to ikakvo dobro donosi? Stani, ne lutaj dalje! Razmisli brate!
  Pitaš li se ikad ko si i šta si?! Nemoj misliti, brate, da ćeš večno živeti i da ti je ovaj život sve. Zar ti mnoštvo grobova koje gledaš svaki dan nisu jasan dokaz da ćeš i ti biti sutra jedan od njih? Da ćeš svo blago ovog sveta ostaviti i sam samcat krenuti u večnost! Šta misliš, brate, ko je stvorio sve ovo, sav ovaj svet, kosmos, mene i tebe? Nije to moglo postati samo od sebe. Znaj da je jedini Tvorac svega, moj i tvoj Gospodar, Gospodar celog sveta –Allah!

  Pokušaj da razmisliš. Shvati da si ti samo običan rob, ništavilo, zrnce prašine. A opet, tako sićušan i bezvredan, usuđuješ se da kršiš naređenja svog Gospodara. Da huliš na Njegovo časni ime.
  Misliš li da si junak kada odeš u kafić kada trošiš novac za kelnerice koje te služe u miniću, kada razbijaš čaše zbog neke pesme koja te je ”dirnula”? Šta misliš brate, da te takvog zadesi smrt? Pitaš li se šta bi sa tobom bilo. Ponovo te upozoravam da razmisliš.
  Kaže Allah Uzvišeni ” O vernici, zaista je alkohol, kocka, idoli i gatanje strelicama samo nečisto šejtansko delovanje. Pa klonite se toga da biste bili spašeni. (Kur'an)
  Brate, Allah ti pruža mogućnost da umesto u kafanu, odeš u džamiju, da živiš životom i da shvatiš koliko je lep takav život. On ti pruža dobra ovog sveta, ali i obećanje i blagodati onoga sveta. Jer doći će dan, brate, kada ćeš odgovarati za svoja dela. Tad neće biti tvojih drugova iz kafića, ni tvojih kelnerica u mini-suknji, nego ćeš sam brate sve to podnositi. Pokušaj da zamisliš večnost. A tek večnost u džehennemu (paklu) , večnost u bolu i patnji. Zar zaista to želiš? Stani i dobro promisli kojim putem da kreneš. Da li putem koji vodi u zabavu neko vreme a posle u džehennem (pakao) ili stazom ispravnih prethodnika. Sve je ovo zbog tebe samog. Veruj da ti ja želim svako dobro. A dobro možeš postići samo verovanjem u Allaha. Ako odlučiš da se promeniš, onda neka je na tebe mir i spas Božji. Ali ako nastaviš po starom, žao mi te je, jer onda si doista jedan od izgubljenih.

  Omladino!

  Vaše pravo polje delovanja ste vi sami. Ako u tome uspete, onda će vam sa drugim poljima biti lakše. Ako budete slabi sa samim sobom onda ćete prema drugima biti nemoćni. Zato, prvo svedite račun sa samim sobom i imajte na umu da celokupni dunjaluk (ovozemaljski život) očekuje generacije sposobne omladine, sa potpunom čistotom, te vrednim i snažnim moralom.

  Devojko!

  Pogledaj ovaj tekst i priznaj, makar i sama sebi, da si bar jdnom pomislila kako je glup taj tvoj izlazak u kafić i sva ta procedura šminkanja pred ogledalom, za nekog propalicu, koji u tebi vidi korist kroz zadovoljenje njegovih prljavih strasti, a ne biće koje oseća.
  Reci, sestro, sebi da niko nije vredan tvoje ličnosti i tvog morala.
  Stavi tačku, i okreni leđa dosadašnjem načinu života.
  ” A Allah prašta i samilostan je.” (Kur'an)
  Mladiću!

  Pitam te, zbog čega posećuješ kafiće u kojima činiš nebrojane harame, sve ono sto je odvratno, glupo i neprihvatljivo, a vodi u džehennem (pakao). Probudi se! Osvesti se i reci jedno odlučno NE. Reci ne alkoholu, bludu, muzici, kocki i svemu onome sa čim nije zadovoljan tvoj Gospodar. Nemoj biti ohol i tvrdoglav. Raskini prijateljstvo sa šejtanom, a pokoravaj se samo Allahu. Svoju muškost ne dokazuj pijenjem alkohola, lupanjem čaša, tučom,… već uzmi knjigu i bori se protiv nevernika, bori se da reč tvoga gospodara bude gornja a Allahov zakon iznad svih zakona silnika i vladara. Reci sebi neću da budem grešnik bez životnog cilja. Budi onaj koji se bori na Allahovom putu ne poznavajući strah od smrti.
  Allah je spomenuo nas pre nego što smo mi Njega. Dao nam je blagodati pre nego što smo Mu uputili molitvu, a smilovao nam se pre nego smo ga zamolili. Pa kako da dozvolimo da u našim srcima bude išta drugo osim Njega? A zar je naš vid zahvalnosti ispoljavan u dugim satovima dangubljenja u zagušljivim, mračnim i punim bluda prostorijama diskoteke?
  Ako hoćemo da nas Allah uputi pravim putem, ostavimo diskoteku i posećivanje žurki i strast koja se nalazi u njima. Kaže Uzvišeni Allah: ” Ko će uputiti onoga ko je strast svoju za Boga uzeo…” ( Kur'an)

  Čovek je stvoren u najlepšem obliku, ali se spušta do najnižeg životinjskog stepena življenja kad god se počne da živi načinom života različitim od onoga kojeg je Allah propisao.

  OMLADINO! NE DOZVOLITE DA PADNETE U OKOVE STRASTI I DA IM POSTANETE POSLUŠNI ROBOVI.

  #10684
  Anonimno
  Neaktivan

  Ovo je kopija jednog letka koji se poodavno dijelio.

  #10685
  Anonimno
  Neaktivan

  AlejkumusSelam ve rahmetullah ve berekatuhu…

  Na ovu temu ima bas dosta tekstova, a evo jedan koji je ostavio jak utisak na mene.

  Tebi, o sestro što utočište tražiš…

  Jest, jest mila važna si ti njima dok tvojim tijelom naslađuju svoje pohotne oči, a šta misliš,
  bi’ l bona tebe koji od njih ženio i kući vodio?
  Ne budi smiješna mrvo mala!
  I onda se nađeš na dnu. Pa se povremeno čupaš, vraćaš sebi osmijeh na lice. Ono pustiš muziku i
  briga te. Plešeš po sobi i smiješ se, i onda to prođe. I opet nastupi praznina.
  Pa se našminkaš, obuješ nove štikle i ti kao ono sva važna kreneš, pogledi njihovi te jedu, a
  tebi kao lijepo, osjetiš se nekom važna. A kada prođe opet praznina.
  Takvi su ti muškarci, dupli moralisti, mangaši. Znaš jedan obraz za društvo, drugi za tebe.
  Hoće on takvu poput tebe, al za kreveta mrvo i nizašta drugo. Ljubav? Heh, zaboravi. Pa neće on
  svoju ljubav prljati s tobom. On to čuva za finu, čednu i poštenu, mada, mila moja i takve znaju uništiti,
  svojom nepažnjom, hladnoćom, a blagodat dobili, ne može veća biti. Muško… Od zemlje stvoreno, hladno.
  A ti opet, trudi se da mu budeš važna. Uzalud bona, uzalud!
  Hoće on da se ženi, al tobom neće. Mrvo gdje ti je pokornost?!
  Nepokorna si sebi i Gospodaru. Gaziš i to malo ponosa što ti je ostalo. I nadaš se.
  Ali dokle, promjeni se! Probudi se! Osvjesti se!

  Otišla si ti od Gospodara, ali nije On od tebe. I možda su ti uzeli sve. Čednost, ponos, ali nisu ti uzeli ruke, podigni ih pokaj se.
  Nađi bona malo mira duši svojoj.
  A muškarci, ma doći će onaj pravi.
  Ionako dupli moralisti ti ne trebaju. Licemjeri.

  Otišla si ti od Gospodara, ali nije On od tebe. Nije kasno. Nikada.
  Na koncu, svi griješimo a Allah voli one koji se kaju.
  Mrvo! Ja govorim tebi.
  Svi mi vučemo različite terete, i uvijek nam je lakše drugim govoriti nego samima sebi.

  Mrvo! Svi smo mi mrve, ali ne želimo priznati. Gdje nam je pokornost, gdje nam je pogled pun nura? Zagubio se negdje…
  Nađi ga bona, dok nije prekasno.

  #10695
  Anonimno
  Neaktivan

  We alejkumu Selam we rahmetullahi we berekatuhu

  Oba teksta su mi dobra.. ali za konverzaciju, ne za citanje, pogotovo ne islamskog letka koji mora sadrzati vise informacija o stetnosti pomenutih grijeha koje ce se osjetiti nakon smrti. Svi vjeruju u smrt, i svi vjeruju u prozivljenje poslije smrti. Omladina se pripisuje islamu, zna osnove islama, ali nema imana. Opomenama na patnju poslije smrti se najbolje bude griznje savjesti.

  Dajte mi vremena do sutra navecer, insha Allah postavicu tekst ovdje.

  #10697
  Anonimno
  Neaktivan

  Dobro bi bilo da se ukljuce svi oni koji znaju da takav tekst napisu,pa neka se najbolji odabere,a molim Allaha da sve koji budu sudjelovali,obilato nagradi.Ja bih jedino skrenuo paznju svima koji budu pisali,da se rijec ”brate” ili ”sestro” manje upotrebljavaju jer ti letci ce svakako da dodju u ruke i onima koji nam to nisu.Ima puno adekvatnih naziva,a njima mozda i drazih.

  #10706
  Anonimno
  Neaktivan

  Allah da vas nagradi sve na trudu! Sviđa mi se tekst od hodže, ali slažem se da je više za konverzaciju, a i predug je za naše letke… Moguće je samo dijelove tog teksta iskoristiti, inshaAllah ja bih, ali nije na meni da odlučim 🙂 Sestro Bushra, sačekat ću do sutra inshaAllah, Allah te pomogao.

  #10716
  Anonimno
  Neaktivan

  Posto nemam predstave koliki je letak i koliko teksta dopusta, za prvi pokusaj prilazem nesto vrlo kratko i sazeto. Medjutim, ukoliko letak raspolaze sa vise prostora, recite mi, da mogu dodati sto imam.

  Kaže Uzvišeni Allah u Kur'anu: „I što dalje od bluda, jer to je razvrat, kako je to ružan put!“ (Sura al-Isra, ajet 32)

  O kćeri i sinovi ovog ummeta, vii koji vjerujete u Allaha i Njegova Poslanika salAllahu alejhi we selem, vi koji vjerujete u proživljenje nakon srmti, u Sudnji dan. Vi koji strahujete od polaganja računa pred Allahom. Vi koji strahujete od Njegove kazne Džehenemskom vatrom..

  Ne približuj se! I ne približuj se djelu koje čast prlja, djelu koje obraz kalja, djelu koje zdrava učini bolesnim, poštovana prezrenim, voljenoga omraženim.

  Ne nudi se! I ne nudi se onima prljavih strasti, željnim krvi djevojačke, željnim nevinosti mladalačke, ne zadovoljavaj njihove prohtjeve njima ugađajući, a Allaha srdeći. Allah prijeti onima koji bludniče pa obećava u suri al Furqan, 68. I 69. ajetu: „….a ko to radi, iskusiće kaznu.. patnja će mu na onom svijetu udvostručena biti i vječno će u njoj ponižen ostati“

  Pokaj se prestani! Pokaj se i prestani dok nije kasno, jer kaže Poslanik salAllahu alejhi we selem, a bilježe Buharija i Muslim: „Bludnik u trenutku dok čini blud nije vjernik….“

  Zar želite da vam melek smrti dođe dok ste u takvom stanju, zaista je smrt gost koji se nenajavljuje, pa pripremite svoj dom pokajanjem, čednošću i bogobojaznošću i nepozvanog gosta dočekajte spremni

  Jer rekao je Uzvišeni Allah ohrabrujući Svoje robove: „..ali onima koji se pokaju i uyvjeruju i dobra djela čine, Allah će njihova rđava djela u dobra promijeniti, a Allah prašta i samilostan je.” (sura al-Furqan 70 i “onaj ko se bude pokajao i dobra djela činio, on se, uistinu, Allahu iskreno vratio” (sura al-Furqan, ajet 71)

  #10721
  Anonimno
  Neaktivan

  Allah ti dao svako dobro ! Amin. Mislim da je ovo otprilike to što se traži, a tebi ako nije teško postavi to što imas još, inshaAllah možda budu i dva različita letka. Zahvaljujem se na tvom trudu i molim Allaha Uzvišenog da te uvede u džennet firdevs. Amin.

  #10725
  Anonimno
  Neaktivan

  Amin na dove, sve nas, Amin.

  Dobro, inshaAllah veceras cu nakon teravije sjesti i sastaviti ostatak. Nadam se da nece biti kasno jer zaista nemam dovoljno vremena preko dana.

  #10747
  Anonimno
  Neaktivan

  Nadam se da je ovaj tekst obuhvatiio sto se trazilo. Ako i nije, na hajr, mozda vam posluzi u sastavljanju drugog.

  Kaže Uzvišeni Allah u Kur'anu: „I što dalje od bluda, jer to je razvrat, kako je to ružan put!“ (Sura al-Isra, ajet 32)

  O kćeri i sinovi ovog ummeta, vii koji vjerujete u Allaha i Njegova Poslanika salAllahu alejhi we selem, vi koji vjerujete u proživljenje nakon srmti, u Sudnji dan. Vi koji strahujete od polaganja računa pred Allahom. Vi koji strahujete od Njegove kazne Džehenemskom vatrom..

  Ne približuj se! I ne približuj se djelu koje čast prlja, djelu koje obraz kalja, djelu koje zdrava učini bolesnim, poštovana prezrenim, voljenoga omraženim.

  Ne nudi se! I ne nudi se onima prljavih strasti, željnim krvi djevojačke, željnim nevinosti mladalačke, ne zadovoljavaj njihove prohtjeve njima ugađajući, a Allaha srdeći. Allah prijeti onima koji bludniče pa obećava u suri al Furqan, 68. I 69. ajetu: „….a ko to radi, iskusiće kaznu.. patnja će mu na onom svijetu udvostručena biti i vječno će u njoj ponižen ostati“

  Pokaj se i prestani! Pokaj se i prestani dok nije kasno, jer kaže Poslanik salAllahu alejhi we selem, a bilježe Buharija i Muslim: „Bludnik u trenutku dok čini blud nije vjernik….“

  Zar želite da vam melek smrti dođe dok ste u takvom stanju, zaista je smrt gost koji se nenajavljuje, pa pripremite svoj dom pokajanjem, čednošću i bogobojaznošću i nepozvanog gosta dočekajte spremni

  Jer rekao je Uzvišeni Allah ohrabrujući Svoje robove: „..ali onima koji se pokaju i uzvjeruju i dobra djela čine, Allah će njihova rđava djela u dobra promijeniti, a Allah prašta i samilostan je.” (sura al-Furqan 70 i “onaj ko se bude pokajao i dobra djela činio, on se, uistinu, Allahu iskreno vratio” (sura al-Furqan, ajet 71)

  Budite drugačije! O muslimanke, budite drugačije ne povodeći se za trendovima koji vam se nameću ne imajući ni malo respekta prema vašoj vjeri i vasem Gospodaru. Ne naklanjate se ropstvu modnog kulta kao što su to učinile mase. Nare]uje vam va[ Gospodar:

  “I ne naklanjajte se onima koji postupaju nepravedno, pa da vas vatra dohvati” (Hud: 113).

  Samo se Allahu dodvoravajte i samo Njegovo zadovoljstvo sa vama tražite jer On vaš trud sigurno neće ostaviti neprimjećenim, nenagrađenim na oba svijeta. Naređuje vam Allah:

  “U kućama svojim boravite i ljepotu svoju, kao u davno pagansko doba, ne pokazujte,..” (sura al-Azhab, 33. ajet)

  U pagansko doba žene su bile pokrivene, ali ne u potpunosti. Vidjelo se od njihova vrata I ušiju. Zato vi, koje ste razumom obdarene, ne vređajte svoju inteligenciju kupujući priče o civilizacijskom društvu koje pojavom i djelima podsjeća na primitivne zajednice kamenog doba. Zaštitite svoja tijela i duše od onih koji žele da gospodare sa oboje izlažući vas Allahovoj srdžbi udaljavajući vas od Njegove milosti. Kaže Poslanik salAllahu alejhi we selem:

  “Dvije vrste ljudi bice stanovnici Džehennema i ja ih poslije ovozemaljskog života, necu više vidjeti: silnici, u čijim su rukama bičevi debljine kravljih repova, kojima tuku svijet, i žene koje nose prozirnu odjeću kao da su gole, koje okreću lice od Allahovih zapovijedi i sklone su zlim djelima, a glave su im kao grbe u deva. Takve žene neće ući u Džennet, niti će osjetiti njegov miris! A miris njegov se širi na sve strane veoma daleko.” (Bilježi Ahmed)

  Islam vas je uzdigao, ne ponižavajte se! Islam vas je uzdigao obavezujući vas ulogom kakvom nikog drugog nije u toj mjeri. Ulogom odgajateljica naroda, budućih generacija. Neprijatelji islama vam želi oteti taj položaj i sebi vas pod noge baciti, društvu vas neznatnom prikazati, udaljavajući vas od svete misije kojom vas je Allah obavezao i tovareći na vas odgovornosti kojima Allah nije, samo da bi upropastili i vas i ono što ste vi trebale da učinite plemenitim. Jedan od židovskih protokola kaže:

  “Kada vam muslimanka pruži ruku, vi njoj pružite obje, jer je to plijen. Nećete doći do Kudsa da srušite Mesdžidul – Aksa, i da napravite Hejkel – dok ne skinete hidžab sa žene muslimanke. I nećete stići do Kjabe, dok ne odvojite Qur’an od muslimanskih srca. Kada skinete hidžab sa muslimanke i njime pokrijete Qur’an, postići ćete svoj cilj.”

  Da prijateljice, sestre, majke, supuruge, neprijatelj islama je spoznao vrijednost vašu i shodno tome vam životne norme diriguje, sve dok u propast ne baci i vas i vaše najmilije. A Allah vas Sebi zove, na Sebe vas podsječa i radosne vijesti vam obećava na oba svijeta. Pa odazovite se pozivu iznad sedam nebesa, pokorite se Njegovim naredbama i izvadite svoj Ummet iz ovog očaja. Kaže Allah, Gospodar nebesa i Zemlje:
  “A ti obraduj prave vjernike!” (sura al-Baqara, ajet 223)

  #10768
  Anonimno
  Gost

  Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu ukhti Bushra

  Jedna sugestija vezana za hadis “Dvije vrste ljudi bice stanovnici Džehennema i ja ih poslije ovozemaljskog života, necu više vidjeti: silnici, u čijim su rukama bičevi debljine kravljih repova, kojima tuku svijet, i žene koje nose prozirnu odjeću kao da su gole, koje okreću lice od Allahovih zapovijedi i sklone su zlim djelima, a glave su im kao grbe u deva. Takve žene neće ući u Džennet, niti će osjetiti njegov miris! A miris njegov se širi na sve strane veoma daleko.” (Bilježi Ahmed)

  Koliko ja znam da se tefsir ovog hadisa odnosi na zene koje su pokrivene ali ustvari otkrivene i da nece takve zene osjetiti miris Dzenneta. A ne odnosi se na zene koje cine blud, a Allah najbolje zna, ako ima neko od ucenih nek me ispravi ako grijesim.

  I ima par sitnih gramatickih gresaka, vjerovatno zbog brzine pisanja.

  #10769
  Anonimno
  Neaktivan

  Ghuraba post=5466 wrote: Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu ukhti Bushra

  Jedna sugestija vezana za hadis “Dvije vrste ljudi bice stanovnici Džehennema i ja ih poslije ovozemaljskog života, necu više vidjeti: silnici, u čijim su rukama bičevi debljine kravljih repova, kojima tuku svijet, i žene koje nose prozirnu odjeću kao da su gole, koje okreću lice od Allahovih zapovijedi i sklone su zlim djelima, a glave su im kao grbe u deva. Takve žene neće ući u Džennet, niti će osjetiti njegov miris! A miris njegov se širi na sve strane veoma daleko.” (Bilježi Ahmed)

  Koliko ja znam da se tefsir ovog hadisa odnosi na zene koje su pokrivene ali ustvari otkrivene i da nece takve zene osjetiti miris Dzenneta. A ne odnosi se na zene koje cine blud, a Allah najbolje zna, ako ima neko od ucenih nek me ispravi ako grijesim.

  I ima par sitnih gramatickih gresaka, vjerovatno zbog brzine pisanja.

  we alejkumu Selam we rahmetullahi we berekatuhu ukhti Ghuraba;

  Nisi pogrijesila, odnosi se na razgolicavanje, zato i jesam upotrijebila ovaj hadis uz ajet iznad koji zabranjuje razotkrivanje zeninog tijela kao sto su cinile zene iz paganskog doba, a na temu o odijevanju sljedeci kafirske trendove, citaj ‘bez hidzaba’

  A greske nisu samo zbog brzine, to ce morati neko korigovati ko je bolje upoznat sa gramatikom bosanskog jezika, inshaAllah.

  #10782
  Anonimno
  Neaktivan

  Es selamu alejkum. Samo da javim da je ovaj tekst inšaAllah već u fazi obrade, što se tiče gramatičkih ili pravopisnih grešaka, to će inšaAllah biti popravljeno. Kada bude gotov letak, objaviću sliku ovdje inšaAllah, molim Allaha da ničiji trud ne ostavi bez nagrade, a tvoj pogotovo Bushra jer si začetnik ovog i svakako brata Hodžu1 i Werdetul Jihad jer su se prvi javili.Allah vas pomogao. Selam alejkum.

  #10791
  Anonimno
  Neaktivan

  [attachment=177]ramazanskaporuka.jpg[/attachment]

  [attachment=176]pomozimoAllahovuvjeru.jpg[/attachment]

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 16)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.