Preseljenje…

 • This topic has 6 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 10 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 971 times
Pregledavate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)
 • Autor
  Postovi
 • #14561
  Anonimno
  Neaktivan

  @Hajrohajrullah
  U MaoČi zive ne vecina nego 100% muslimani i netreba previshe truda dase preseli sa porodicom.
  Naravno i ja bi radije u grad Allahova poslanika…

  Samo kad bi kazao jos kako bez pasosa BIH i da li bi bilo to dobro za Maocane?
  Neki kazu da se moze preseliti u Indoneziji, Katar itd.

  #14562
  Anonimno
  Neaktivan

  Naravno,jasam kazao to ali trenutno neznam imali koja josh kuca i imanje na prodaju.
  Znam da nekoliko kuca ima a vlasnici iz inata nece da prodaju mada se sami nikad nece vratiti(osim ako ih Allah s.w.t. ne uputi)
  Ali ima josh dzemmata shirom Bosne i Hercegovine.
  Shtose tice pasosha to nekontam.
  Ali shtose tice inace hidzre zbog vjere znamo od plemenitoga poslanika Muhammeda sallallahualejhiweselem da najbolja zemlja za hidzru je Sham a sada kada su braca shama visoko podigli barjak islama i da tamo se pravi najbolja trgovina i kazu da u shamu netreba pasosh osim do granice.
  Molim Allaha s.w.t. da meni i svim svojim iskrenim,cestitim,pokornim i zahvalnim robovima omoguci hidzru u Sham shto prije-amin.

  #14564
  Anonimno
  Neaktivan

  Kako vidim niko nije zainteresovan za ovu temu.

  #14565
  Anonimno
  Neaktivan

  crnezastave1 post=9496 wrote: Kako vidim niko nije zainteresovan za ovu temu.

  Kako nije?
  Vidish ahi da ja i ti jesmo,hahahaha…
  Zaista su zelje jedno a mogucnosti drugo.
  Ja imam zelju da pravim najbolju trgovinu i ucinim hidzru u blagoslovljenu zemlju ali Allah a.w.dz iz svoje milosti josh mi nije omogucio a zashto?
  Allahuealemu.
  Tako i Hidzra.
  Teshko je ahi napustiti sve poznato i otici u nepoznato ako nisi prinudzen na to.
  Zaista znam brata koji se vratio u Islam sa svojom suprugom i evladom i saburili su dugo vremena ezijet rodbine,komshija,sugradzana… zato shto su bili vidljivo prepoznatljivi,brat i setra su se odma prihvatili suneta i samo Allah s.w.t. i oni znaju kroz shtasu sve proshli.
  Dabi na kraju ucinili hidzru i molim Allaha s.w.t. daih nagradi zato velikom nagradom i podari dobro obadva svijeta.
  Ali uciniti hidzru iz mjesta gdje dobro zivish,zaradzujesh i josh rahat ljude zovesh u Islam i dostavljash im istinu je sasvim druga stvar mada poznam brata koji je iz tog rahatluka doshao medzu Allahove s.w.t. robove u dzemmat.

  #14567
  Anonimno
  Neaktivan

  Ali uciniti hidzru iz mjesta gdje dobro zivish,zaradzujesh i josh rahat ljude zovesh u Islam i dostavljash im istinu je sasvim druga stvar

  Brate ja od toga nemam nista.

  #14577
  Anonimno
  Neaktivan

  crnezastave1 post=9499 wrote:

  Ali uciniti hidzru iz mjesta gdje dobro zivish,zaradzujesh i josh rahat ljude zovesh u Islam i dostavljash im istinu je sasvim druga stvar

  Brate ja od toga nemam nista.

  Ako mi kazesh “nemaam nishta” misleci na :posao,novac,imetak uopshte onda znaj ahi da nisi sam,el-hamdullillahi kada nismo iskushani sa ometkom jel to je teze i vece iskushenje d siromashtva(materijalnog)
  A ako mislish nemash nishta od imetka a zivish gdje mozesh rahat zvati ljude bez neugodnosti onda treba da znash vrijednost samo jednoga insana upucenog tvojim sebebom i nagrade koja zato slojedi.
  A ako mislish nato da nemash niti imetka niti mogucnosti dawetske aktivnosti jel si uvjetno receno sam,onda mili brate samo ti ostaju tri stvari :
  prva je cvrst tewekul na Allaha
  druga stvar je jekin
  i treca stvar je istihara namaz sve dok Allah s.w.t. ti neukaze na dobro zatebe.
  Mog jednoga brata iz moga mjesta koji je mlad iskushenja povratka islamu su dovela dotle da nije imao rahat gdje spavat,rahat jesti i rahat klanjati a iz Allahovoga obilja i njegove s.w.t. milosti sada brat se nalazi na lijepom mjestu opskrbljen i jutrom i vecerim,ima krov nad glavom,rahat ibadeti i uci Kur*an.
  Drugi moj brat odavde imao ista iskushenja a vec tri godine el-hamdullillahi ima krov nad glavom,hajirli suprugu koja mu rodila dva sina i ima posao.
  Jedna nasha sestra koja je bila kitabijka primi islam i dozivi velika iskushenja ali elhamdullillahi sada ima svoga sahibiju koji je na sunetu i mashAllah ima dobar zivot.
  U sushtini svi oni su se oslonuli na Allaha a.w.dz,cvrst jekin i tewekul je polucio najboljem a dove su urodile plodom.
  Molim Allaha s.w.t. da ukabuli sve tvoje dobre i hajirli dove,dati poveca iman i korisno znanje i podari ti snagu sabura,ucini tvoja prsa prostranim i iznadzeti rijeshenje iz svake situacije,molim ga dati podari sve ono dobro shto ja i jam sebi zelim i neodbije niti jednu dovu nashu zbog grijehova nashih-amin.

  #14592
  Anonimno
  Neaktivan

  Mog jednoga brata iz moga mjesta koji je mlad iskushenja povratka islamu su dovela dotle da nije imao rahat gdje spavat,rahat jesti i rahat klanjati a iz Allahovoga obilja i njegove s.w.t.

  Oh Hajro pun si zelja. Znam sve to, predobro je prosao.

Pregledavate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.