Šije na bosanskim sajtovima

 • This topic has 4 odgovora, 4 glasa, and was last updated prije 10 years, 1 month by Anonimno. This post has been viewed 617 times
Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #11333
  Anonimno
  Neaktivan

  esselamu alejkum, tragajuci za jednim ajetom na internetu slucajno sam otvorio stranicu ciji cu vam link dolje zalijepiti a radi se naime o šijama. Nisam znao da u Bosni toga ima i da ima tih sajtova kojii blate ashabe poslanika s.a.v.s njegovu zenu i uvode smutnju medju ove nase ionako slabasne vjernike..shije-imamali.com/fitna-je-ovdje/ volio bih da neko od administratora prokomentarise ovo sto su napisali o zeni poslanika s.a.v.s…unaprijed zahvaljujem i da vas Allah nagradi za trud

  #11334
  Anonimno
  Neaktivan

  We alejkesselam.

  Dobro je sto si se obratio za pitanje da ne bi upao u zamku poganih sijja. Allaha Uzvisenog molim da oni koji imaju malo znanja medju muslimanima ne upadnu u sejtanske zamke siitskih misionara koji djeluju i na podrucju Balkana. Amin.

  Sto se tice ajeta koji su navedeni u tekstu siitskih smutljivaca, detaljnije objasnjenje povoda objave ajeta i znacenja imas na sljedecem linku pa budi strpljiv i procitaj sve pazljivo do kraja: http://kuran.putvjernika.com/tefsir-kurana?action=viewayat&surano=66

  Ono sto treba naglasiti je da pokvarene sijje zele da naprave vezu Hafse i Aise sa zenama Luta i Nuha, (neka je Allahov mir i spas na Allahove Poslanike). Medjutim, nevjera Nuhove i Lutove zena je u tome sto one nisu vjerovale kao ova dva Allahova Poslanika i taj oblik nevjere je kufr. Dakle u sebi su bile kafirke a vanjstinom su zivjele cak sa Poslanicima, spavale u posteljama svojih muzeva i prividno se slagale sa njima. Dok vidis, kod Hafse i Aise nije takav slucaj. One su vjerovale kao sto je vjerovao Allahov Poslanik, a njihova “nevjera” ako je tako mozemo nazvati nije kufr, niti preljuba nego zbog zenske prirode i ljubomore one su Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, pricinile tu neugodnost koju su mu pricinile (imas objasnjeno u tefsiru u linku koji je postavljen).

  Iskoristio bih jos priliku da pozovem bracu koja poznaju dobro racunare da ukoliko su u stanju da obore ili hakuju neki siitski sajt na Balkanu neka tako i ucine postupajuci u skladu s islamskim principom da ko vidi neko zlo neka ga ukloni rukom.
  “Od Ebu Seida el-Hudrija, radijallahu anhu, prenosi se da je rekao: “Čuo sam Allahovog Poslanika, alejhis-selam, da je rekao: ‘Ko od vas vidi neko zlo, neka ga ukloni rukom, a ako to ne može, neka to onda učini svojim jezikom. Ako ni to ne može, onda (neka to osudi) svojim srcem, ali je to najslabiji oblik imana (vjerovanja).”‘– (Hadis biljezi Muslim)

  #11335
  Anonimno
  Neaktivan

  Dobro si me podsjetio.Sin mi jos spava ali dok ustane pitacu ga da to uradi,jer je strucnjak za te stvari.Takva pogan se ne treba nikako tolerisati.Procitao sam to sto oni kazu i zgrazavam se na te njihove potvore,lazi i pogresno tumacenje ajeta.Od svih ashaba najdrazi mi je ebu Bekr i Omar ra a oni ih psuju,a Aliju ra uzdizu na rang obozavanja,a i njega volim odmah iza ovih dvojice koje sam nabrojao,neka ih Allah nagradi onako kako On samo nagradjuje…Amin!!!

  #11336
  Anonimno
  Neaktivan

  Esselamu Alejkum We rahmetullahi we berekatuhu, http://www.youtube.com/watch?v=OdarKL3gXB4

  #11343
  Anonimno
  Neaktivan

  Rekao je šejh Adnan Ar'ur, Allah ga sačuvao upozoravajući na opasnost posjećivanja rafidijskih web stranica:

  O braćo, ko uđe u te sobe (rafidijske) bojazan je za njega da će se na njega spustiti Allahovo proklestvo jer on sluša batil (laž). Nema razilaženja da je haram ulaziti u te sobe osim kompetentnom učenjaku koji bi se sa njima raspravljao. A što se tiče da odeš u njihove sobe da slušaš šta oni kažu, da piješ alkohol i da pijančiš bolje ti je (od toga). Da pušiš cigarete i piješ alkohol
  bolje ti je nego da ideš kod njih. Nemojte ići u njihove sobe! Nije dozvoljeno čak i ako kažeš: hoću da čujem šta kažu. Ne ulazite u te sobe!

  Zar nije sramota da su sobe rafidije najbrojnije, vidio sam da je najveći broj onih koji rade
  u tim sobama od Ehli sunneta. Nije dozvoljeno, pa makar oni učili Kur'an ili čitali Buhariju i
  Muslima. Zašto ne slušate moj govor
  !”

  Šejh je poznat po blagosti u njegovim raspravama sa rafidijskim šejhovima, vodeći raspravau sa njima na najljepši način, ubjedljivo i argumentima poduprijeto ukazuje na zabludu i neutemeljenost njihovih akidetskih vjerovanja. Onaj ko posjećuje te stranice može doći u takvu situacija da počne prezirati neke ashabe poput halife muslimana, pisara Objave, Muavije radijallahu anh a da ne govorim šta se sve piše o drugim ashabim i našim majkama, ženama Allahovog Poslanika sallallahu alejhi ve alihi ve sellem.

  Evo do čega čovjeka može dovesti posjećivanje tih stranica (preuzeti sa jednog islamskog web foruma):

  Attached files

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.