Situacija na Kavkazu

 • This topic has 3 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 10 years, 1 month by Anonimno. This post has been viewed 1744 times
Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Autor
  Postovi
 • #8166
  Anonimno
  Neaktivan

  Preko 140 ruskih marioneta ubijeno i ranjeno u šehidskom napadu u Dagestanu
  Datum posljednje izmjene 04 maj 2012

  Prema umanjenim ruskim podacima, više od 30 policajaca je ubijeno i preko 120 drugih je ranjeno u dvije snažne eksplozije koje su kasno u četvrtak navečer pogodile neprijateljsku policijsku stanicu „Alaska 30“ na perifiriji Šamiljkale, glavnog grada od strane Rusije okupiranog Dagestana, 4 dana prije inaguracije Putina. Rusi tretiraju eksplozije kao napade mudžahida Kavkaskog Emirata.

  Prva eksplozija dogodila se u 22:25 (18:25 GMT) kada je tragaoc za šehadetom, mudžahid Kavkaskog Emirata zabio svog eksplozivom natovarenog Micubišija u zgradu marionetske sigurnosne stanice, izvijestile su ruske novinske agencije.

  Druga bomba eksplodirala je 20 minuta kasnije, u 22:45 pm (18:45 GMT) u parkiranom kombiju kada su policajske snage stigle na mjesto događaja, uzrokujući dodatne neprijateljske žrtve.

  Prva eksplozija je izazvala veliki požar. Neprijateljska sigurnosna stanica je izgorila i kompletno je uništena. Nekoliko desetina policijskih vozila kao i plinovod pod visokim pritiskom također su uništeni. Dvije snažne eksplozije, koje odgovaraju eksploziji jačine 150 kg TNT-a, čule su se u svim oblastima Šamiljkale.

  Pravi broj neprijateljskih žrtava je mnogo veći od onoga što je zvanično objavljeno zato što Rusi nisu bili u stanju pronaći sve dijelove tijela njihovih marioneta u toku noći. Jedna marioneta vodi se nestalim. Rusi sumnjaju u njegovu umješanost u napad.

  „Dijelovi ljudskih tijela su razbacani po stanici“, ruska novinska agencija citira riječi marionetskog policijskog službenika.

  Najmanje 15 ranjenih marioneta nalazi se u ekstremno kritičnom stanju i njihova smrt se očekuje u narednim satima, rekli su Rusi.

  Kavkaski Emirat službeno je proglašen u 2007. kao islamska država na rusko-okupiranom Sjevernom Kavkazu koji uključuje Soči, gdje Rusija ima namjeru da bude domaćin „zimskim olipijskim igrama“ u 2014. godini, izvještava Reuters.

  Izvor: Kavkaz centar

  #8167
  Anonimno
  Neaktivan

  Mapa Sjevernog Kavkaza

  Es Selamu Alejkum,

  Vec duze vrijeme nismo pisali nista o muslimanima Kavkaza i njihovoj borbi za slobodu. Mislim da Kavkaz zasluzuje jednu posebnu temu kojom cemo se pozabaviti. Kao sto mozete vidjeti muslimani Kavkaza su uporni u tome da ostvare islamsku drzavu i mislim da Rusi nikada nece moci mirno spavati sve dok ne predaju Sjeverni Kavkaz muslimanima. Rusija je izgubila legitimitet nad Sjevernim Kavkazom onog momenta kad je ubila Dzohara Dudajeva i kad je srusila jednu divnu Islamsku zemlju Ceceniju. Oni su pokusali srusiti snove Cecena o neovisnoj drzavi tako da su sa muslimanima okrutno obracunali. Nisu stedjeli ni grad Grozni kojeg su sravnili sa zemljom. Allah ih kaznio zbog toga!!
  Muslimani sjevernog Kavkaza su dobri muslimani i njima nije utjecalo to sto su zivjeli pod komunizmom i moze se reci da su vrlo brzo povratili Islam na Sjevernom Kavkazu. Muslimani na Sjevernom Kavkazu su ciste Sunnije i oni su toliko predati Allahu tako da je dawa veoma bila uspjesna u tom dijelu zemlje. Cecenski narod tek sto je izasao iz komunizma je bio vec spreman uvesti Serijat i u tome su gradjani bili saglasni. Mislim da mi trebamo uciti od Cecena dosta jer Ceceni su pokazali da zive za Islam. Oni nisu uzaludno dali svoje zivote jer sigurno je da Rusija nece moci mirno da zivi sve dok ne bude predala teritoriju Sjevernog Kavkaza i mislim da su ceceni srusili mit o Ruskoj nepobjedivosti. Rusija nije uspjela da iskorjeni islam nego je naprotiv ulozila sve da bi se napravila velika Dzamija u Groznom samo da bi se zadovoljili muslimani. Oni su postavili na celu Cecenije Ramzana Kadirova koji sve radi po instrukcijama Moskve. Istina je da se Grzooni obnovio i da sada muslimani mogu odlaziti u Dzamije ali ta paznja je data samo Ceceniji sve u cilju kako bi se zataskao genocid nad Cecenima. U Dagestanu na primjer muslimani ne smiju pustiti bradu. To sve ukazuje da Rusija mmora otici sa Sjevernog Kavkaza i mora se pomiriti s tim da se trebaju osamostaliti muslimanske drzave na Kavkazu. Kavkaski Emirat je jedna realnost i ta ce realnost biti ostvarena onog momenta kad Rusija shavti da se ne moze boriti protiv muslimana.

  Sjeverni Kavkaz je lijep predeo i to je predeo koji je slican Europskim drzavama sa puno zelenila i puno suma. Taj dio je vrlo rano bio dio Islamskog Halifata pa cak jos za vrijeme Hulefai rasidina Sjeverni Kavkaz je bio dio Hilafeta. Tamo je prosiren Islam i to Sunnijski tip Islama tako da ti ljudi vole Islam i zive za Islam. Njima se trevba pomoci i za njih se treba uciti dova jer iskreno Sjeverni Kavkaz nije izgubljen i nece nikada biti izgubljen. To je muslimanska teritorija i nikada Rusija nije iamla Sjeverni Kavkaz osim kad su ratom oteli od muslimana.

  #8170
  Anonimno
  Neaktivan

  Mapa Kavkaskog Emirata

  Kavkaski Emirat se sastoji od muslimanskih republika sjevernog Kavkaza. Ovdje na mapi mozemo vijdeti da se Ingusetija spaja u tankom granicnom pojasu sa Kabardino-Balkaria. Inace to bi bila jedna lijepa drzava i mislim d abi muslimani sjevernog Kavkaza mogli njegovati Islam na taj nacin. Kavkaski Emirat se sastoji od sljedecih republika:

  Karacaj-Cerkezija 63% muslimana

  Kabardino-Balkaria 70% muslimana

  Ingusetia 99% muslimana

  Cecenia 98% muslimana

  Dagestan 90,6% muslimana

  Iz ovoga mozemo vidjeti da muslimani Sjevernog Kavkaza imaju uslova da osnuju Islamsku drzavu i mislim da se vrijedi boriti za ovu teritoriju koja je uvijek bila u sastavu Islamskog Hilafeta.

  #8174
  Anonimno
  Neaktivan

  Pirlikom crtanja granice Kavkaskog Emirata nisam primjetio da Ingushetiu i Kabardino Balkaria razdvaja Sjeverna Osetija. Znaci ovdje se na ovoj mpai moze vidjeti jasno da Sjeverna Osetija razdvaja Karacaj-Cerkeziju, Kabardino- Balkariu i Ingusetiju, Ceceniju i Dagestan. u buducnosti Karacaj- Cerkezija i Kabardino Balkaria bi mogle posrtati jedinstvena drzava koja bi bila ukljucena u Kavkaski Emirat.
  Sjeverni Kavkaz je lijep predeo i to je lijepa zemlja koja moze da se obradjuje i od koje moze da se zivi. U Ingusetiji ima muslimana koji pripadaju Safiijskom mezhebu i vecina muslimana u Ingusetiji pripada Safiijskom mezhebu. Isto tako na Sjevernom Kavkazu ima Sufijskih tarikata i oni su ostavstina Osmanlijske Imperije. Na Sjevernom Kavkazu je pojacana Selefijska dawa i mnogi muslimani se odlucuju na slijedjenje Selefijskog pravca tako se to siri i da to prihvacaju mnogi mladi muslimani. Sve u svemu muslimani sjevernog Kavkaza su Sunnije i oni vole Islam. Cilj Kavkaskog Emirata nije samo Cecenija mnego sve muslimanske terittorije na Sjevernom Kavkazu. Zato ova mapa vrijedi jer se moze jasno vidjeti koje teritorije pripadaju muslimanima. Rusija vise nema legitimna prava polaganja na Sjevernom Kavkazu jer muslimani zele da zive u jednoj islamskoj drzavi koja ce se bazirati na Serijatu i gdje ce tada muslimani steci svoj pravi identitet. Glavni grad Kavkaskog Emirata bitce Grozni jer Grozni je simbol otpora prema Rusiji tako da bez obzira sto Sjeverna Osetija razdvaja dva dijela muslimanske teritorije ipak te teritorije mogu biti u jednoj drzavi koja ce se zvati Kavkaski Emirat. Sjeverni Kavkaz je simbol otpora i simbol islama. Tu se brani Islam jer Islam se ne brani u islamskim drzavama nego se brani u ovim dijelovima koji su od historijskog znacaja. Muslimanima Sjevernog Kavkaza nije mogao niko pomoci sem Allaha Jedinog. Muslimani Sjevernog Kavkaza nisu zeljeli da rade na pridobijanju podrske od strane Amerike jer oni su znali dobro da to nosi sa sobom promijenu cilja ratovanja i dzihada. Muslimani su znali da ce Amerikanci i Zapadne drzave da ucjenjuju muslimane samo kako bi se borili za nacionalana i sekularna prava, Muslimani Kavkaza su se hrtabro oslonili samo na Allaha i nisu htjeli sebe predstavljati borce za demokraciju nego su nastupili iskreno i rekli da se bore za islamsku drzavu. Mmoram reci da muslimani Kavkaza nisu izgubili rat jer oni ce i dalje gajiti nadu i vjeru u Allaha da ce jednog dana osnovati Islamsku drzavu. Ne zaboravite Sjeverni Kavkaz u vasim dovama jer Sjeverni Kavkaz je simbol muslimanskog vitestva i simbol kako se treba boriti hrabro za Islam.
  Draga braco, politicka situacija se krece ka tome da se jednog dana sukobe Amerika, Rusija i Kina. Amerika moze uraditi dobar posao samo kad oslabi Rusiju i Kinu jer mi svi znamo da mi muslimani imamo nas Ummet u Rusiji i Kini tako da Sjeverni Kavkaz moze pronaci sebe u tim sukobima interesa. To ce se desiti vrlo brzo jer razvoj situacije se krece ubrzano jer sada je na redu Iran a nakon Irana slijedi Rusija i Kina. Nas cilj je da se borimo samo za Islam i da se ne priklanjamo nijednim nevjernickim silama. Mi muslimani moramo raditi samo za nas ciilj a nas cilj je sirenje islama i sirenje islamskog svijeta. Ono sto su Rusi oduzeli muslimanima nakon propasti Osmanlijke Imperije se mora vratiti i Sjeverni Kavkaz ce ponosno stati na noge i ponosno stati na braniku Islama kako bi Kavkaski Emirat sijao nurom islama.Zato draga braco Kavkaski Emirat je realnost i molimo se za Kavkaski Emirat i volimo se medjusobno jer jedino sa medjusobnom ljubavlju mozemo stici do cilja.

Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes