transkripti razgovora vrbovane Al-Qa'idine udovice – vecernji list

 • This topic has 17 odgovora, 10 glasova, and was last updated prije 10 years, 6 months by Anonimno. This post has been viewed 4419 times
Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 18)
 • Autor
  Postovi
 • #14884
  Anonimno
  Neaktivan

  Ako više nikad neću vidjeti obitelj… Na taj uvjet ne mogu pristati. Pisala je tada 32-godišnja Irena Horak danskom obavještajcu Martenu Stormu dok su dogovarali njezin brak s jednom od najtraženijih terorističkih vođa u vrhu Al-Qaide Anwarom Al-Awlakijem. Bilo je to jedino što nije željela, na sve drugo je pristala, na život skrivanja i terorizam. Naposljetku je popustila – udala se za Al-Awlakija, da bi, nakon što je on ubijen 2011. ostala udovica.

  Obična poruka podrške Al-Awlakiju na Facebooku bila je udica na koju se upecala mlada Bjelovarka. Doduše, tada, 2009., već je bila promijenila ime, zvala se Amina, prešla na islam, ali i zašla u radikalne vode. Poruku da treba pomoć postavio je M. Storm. Uvukao se u krugove radikalnih islamista i zadobio Al-Awlakijevo povjerenje. No, kontaktirao je i s danskom tajnom službom, ona ga je spojila s CIA-om. Plan je bio sljedeći: preko Mortena, odnosno treće supruge koju je terorist baš tada tražio, pronaći Al-Awlakija. Marten i Amina su četiri mjeseca izmjenjivali detaljne podatke, a u razgovor se uključio i Al-Awlaki, prije nego što je Amina otišla iz Hrvatske. Ona je iznosila detalje o svom životu, o mudžahedinima u Zagrebu, ali i strepnju da više nikad neće vidjeti obitelj. I nije. Cijeli transkript njihovih razgovora ekskluzivno objavljujemo:

  28. studenoga 2009., 12.54

  (Eid Mubarak) Sretan praznik tebi i tvojoj obitelji. Možeš li mi, molim te, reći što točno misliš? Govorim o tvom napisu na grupi za podršku Shaikhu Anwaru Al-Awlakiju na Facebooku. Kakvu pomoć tražiš i jesi li u izravnom kontaktu sa Shaikhom?

  MORTEN:

  28. studenoga 2009., 15.00

  Ne mogu ti reći ako mi prije toga ne pošalješ osobno nekoga u koga mogu imati povjerenja. To je sve. Ako misliš ozbiljno, javi mi.

  AMINA:

  28. studenoga 2009., 17.45

  O.K., brate, nema problema. Mislim ozbiljno, no ne mogu poslati nikoga, i to zbog više razloga. Ne znam gdje si, živim u europskoj državi tako da ne poznajem nikoga u Jemenu. Razumijem tvoj oprez i neću raditi probleme ni tebi ni Shaikhu. Jazak Allah khayrun (Bog će vam uzvratiti dobrotom). Bog je s tobom, Shaikhom Al-Awlakijem i njegovom obitelji, amen.

  We alaykomusallam we rahamtulahi. (I mir vama i božje milosrđe). (prepiska na arapskom u engleskoj verziji autentična je, no to ne znači da je i točna, op. p.)

  MORTEN:

  28. studenoga 2009., 18.25

  Ja sam u Velikoj Britaniji. Ako pošalješ nekoga, provjerit ćemo ga. Dobrom čovjeku treba pomoć i sad je vrijeme da pokažemo koliko su naše riječi istinite.

  AMINA:

  28. studenoga 2009., 18.30

  O.K., ali ako netko bude provjeravao moj profil, stvarno se nadam da neću završiti u zatvoru.

  MORTEN:

  28. studenoga 2009., 21.56

  Wa’iyaki (Zajedno)… Zakon ne sprječava da pomažeš siromašnima u siromašnim zemljama. Budući da si sestra, ne mogu se sastati s tobom ako si sama, bez pratnje mahrama (muške osobe s kojom nije dopušten spolni odnos).

  MORTEN:

  28. studenoga 2009., 21.57

  Možda se možeš sastati s mojom suprugom… Ona poznaje njegovu obitelj, iz iste su zemlje.

  AMINA:

  28. studenoga 2009., 7.32

  Možda kad dođem u Britaniju. Prešla sam na islam pa nemam mahrama, a i živim gdje živim pa ne nogu putovati tako lako. Ako dođem u Veliku Britaniju, javit ću ti se. Ako mogu pomoći na bilo koji drugi način, reci.

  MORTEN:

  29. studenoga 2009., 8.17

  Reci ljudima tamo gdje si da skupljaš novac. Sredit ću da ga se pošalje potrebitima.

  AMINA:

  29. studenoga 2009., 8.19

  Insha’Aallah, brate, to već radim. Skupit ćemo novac i onda vidjeti kako ćemo ga dostaviti.

  MORTEN:

  29. studenoga 2009., 8.38

  Barakalaufiki (Uz vas smo blagoslovljeni), sestro… Pričekat ću dok mi se ne javiš. Gotovo sam siguran da poznajem nekoga tako kod tebe tko se može sastati s tobom i preuzeti novac insha’Allah. Susrest ću se s čovjekom (misli na Al-Awlakija), zaista mu treba pomoć za jadne i siromašne koje su napustili i razočarali “muslimani”.

  AMINA:

  29. studenoga 2009., 8.48

  Zaista želim pomoći mudžahedinima. Razgovarala sam s jednim bratom, ali nisam sigurna koji su kanali sigurni i kome mogu vjerovati. Mala smo muslimanska zajednica, nismo bogati pa ne očekuj nekakav veliki novac. Ali potrudit ćemo se.

  MORTEN:

  29. studenoga 2009., 10.04

  Nije važna količina, već da novac dolazi… Allah voli kad se neprekidno čine male stvari. Ljude zavara Shaitan (vrag), govori im da ne mogu pomoći Ummah (sljedbenicima) jer ne mogu skupiti milijune dolara ili naučiti napamet cijeli Kur’an za tri mjeseca pa oni prestanu činiti Dawah (moliti). I tako Shaitan odnese pobjedu! Ne trebaš spominjati ni imena ni skupine. Znaš o čemu govorim. Ako si u Skandinaviji, Nizozemskoj, Austriji, Njemačkoj ili Španjolskoj, poslat ću nekoga po novac, insha’Allah. Pazi na sebe, sestro.

  AMINA:

  29. studenoga 2009., 10.06

  A što ako nisam iz tog dijela Europe?

  MORTEN:

  29. studenoga 2009., 10.42

  O.K. A gdje si? 😀

  AMINA:

  29. studenoga 2009., 10.44

  Jugoistočna Europa, Hrvatska 😀

  MORTEN:

  29. studenoga 2009., 13.23

  O.K., e sad, to je malo teže, ha-ha-haa. Prvi put srećem nekoga odande. Koliko ima Muslimana, mudžahedina?

  MORTEN:

  29. studenoga 2009., 13.23

  Ali javit ću čovjeku da imamo ljude u Hrvatskoj, ha-ha-ha. Izvrsno

  AMINA:

  29. studenoga 2009., 13.38

  O.K., Muslimani čine 1,3 posto populacije. U mom gradu je samo deset istinskih muslimana (mudžahedina), šestorica braće i četiri sestre, zajedno sa mnom. Sigurna sam da ih nešto ima i u drugim dijelovima države, ali ovdje, u glavnom gradu, samo deset. Javit ću ti kad skupim novac. Hrvatska je odmah uz Bosnu, sigurna sam da si čuo za Bosnu. Tamo je bolje, no i tamo su Muslimani podijeljeni, a braću i sestre na istini zovu teroristima…

  MORTEN:

  29. studenoga 2009., 14.06

  Da, znam za Bosnu… Znam i neku braću otamo… Puno njih su postali murdžije, tvrde da na Iman (vjerovanje) ne utječe nijedan griješni čin, pa čak i ako se počini veliki grijeh. Zapravo ih i ne možemo tako zvati jer su u prošlosti murdžije bili drugačije.

  Sestro, prenio sam tvoje pozdrave čovjeku, nadam se da će ih primiti do sljedećeg tjedna, insha’Allah. Poručio sam da ga pozdravljaju muslimani iz južne Hrvatske… Nadam se da je to u redu. U Jemenu sam učio s mnogo braće iz Bosne, Albanije i s Kosova. Volim taj dio Europe, ali i znam da su tamo jako oštri prema mudžahedinima Allahu’Mustaan. O.K., ako imaš problema sa skupljanjem novca, onda za one kojima treba pomoć možeš moliti Dua (samo tvoje molitve) noću, kad ljudi spavaju, prije Fajr (zore). Bog je uvijek s tobom. Assalamu Aleikum Warahmatullah (Mir vama i Božje milosrđe)

  AMINA:

  30. studenoga 2009., 1.10

  Brate, ne južna Hrvatska. Mi smo na sjeverozapadu :S Naravno da je u redu to s pozdravom. Javit ću ti kad skupim novac. Molim

  We alykomusallam we rahamtullahi we barakatuhu (I mir vama i Božji blagoslov)

  MORTEN:

  30. studenoga 2009., 3.06

  Oprosti, zemljopis mi nije jača strana.

  AMINA:

  30. studenoga 2009., 3.12

  Nije važno, pomiješao si jugoistočnu Europu s južnom Hrvatskom 😀

  Imam pitanje. Poznaješ li osobno AAA? Ako ga poznaješ, smijem li biti toliko slobodna i pitati te nešto?

  MORTEN:

  30. studenoga 2009., 3.23

  Da, poznajem ga. Pitaj slobodno

  AMINA:

  30. studenoga 2009., 3.32

  Kao što sam ti već rekla, nemam mahrama, ali sam Shaikhu poslala pismo. Ne znam jesam li stavila pravu adresu. Zapravo, zanimalo me traži li još drugu suprugu. Predložila sam mu brak. Ne znam je li glupo, ali sam pokušala. Sad, kad sam s tobom u kontaktu, možeš me upoznati i preporučiti, naravno ako želiš. Prešla sam na islam. Tražim način kako otići iz ove zemlje. Želim supruga koji će me podučavati i kojemu mogu pomoći. Duboko ga poštujem, poštujem sve što je učinio za Ummah i želim mu pomoći na bilo koji način. Što misliš?

  MORTEN:

  30. studenoga 2009., 3.38

  Sestro, kad sam bio kod njega prije tri mjeseca, pitao je istu stvar, bi li mu mogao pomoći da oženi sestru preobraćenicu. Bit će tako kako je Bog planirao. Ali sestro, ako se udaš za njega, nikada se više nećeš moći vratiti u Hrvatsku. Znaš kakva je situacija s njim. Mogu te dopratiti do njega. Pošalji mi osobne podatke da mu ih mogu proslijediti već danas. Napisat ću ti i njegove uvjete za brak, budući da mi je rekao da mu tražim suprugu.

  MORTEN:

  30. studenoga 2009., 3.43

  Uvjeti za brak:

  A) Bit ćeš treća supruga, budući da već ima dvije. No one ne žive s njim, u glavnom su gradu i samo ga ponekad vide. No ti ćeš biti s njim cijelo vrijeme

  B) Pripremi se na teškoće i stalna seljenja. Bit ćeš zadužena za sve ženske poslove i obaveze u kući. Imaj strpljenja, morat ćeš podnositi razne stvari jer je AAA u opasnosti, ali Alah nas štiti

  Pristaješ li na ove uvjete?

  AMINA:

  30. studenoga 2009., 3.52

  S njim bih išla bilo kamo. Imam 32 godine i spremna sam na opasnost. Nije me strah umrijeti za Alaha. Nisam znala da već ima dvije supruge. Ne smeta mi. Želim pomoći, dobra sam u kućanskim poslovima. Ali kako već ima dvije supruge i djecu, mislim da će mu biti problem da stalno budem uz njega.

  MORTEN:

  30. studenoga 2009., 3.58

  O.K. Proslijedit ću mu detalje. Kad si prešla na islam? Imaš li djece? Masha’Allah (Kako Bog hoće). Baš sam se smijao kad sam čitao što si napisala. Baš mu ne bi bila teret – nemaš djece pa ga možeš slijediti u stalnim seljakanjima.

  AMINA:

  30. studenoga 2009., 4.06

  Na islam sam prešla prije osam mjeseci alhamdidullah (hvala Bogu). Bog me nagradio dobrim sestrama. Ne, nemam djece, niti sam bila udana. Želim učiniti što više za islam i treba mi pravi suprug da me vodi, iako sam već odabrala svoj put.

  AMINA:

  30. studenoga 2009., 4.11

  Pitaj me sve što želiš. Diplomirala sam, bavim se mladenačkom delinkvencijom. Neudana sam, bez djece. Sama živim i sama se uzdržavam. Tu sam u zemlji kuffar (nevjernika) i zaista želim otići. Odbila sam mnogo bračnih ponuda jer braća nisu bila dovoljno ozbiljna ili nismo dijelili istu ideologiju.

  Subhanaallah (U ime Boga), baš sam sad pročitala tvoju poruku. Pa on baš traži preobraćenicu. Bog planira najbolje. Ako sam mu dobra i ako mi je dobar, neka nas Alah spoji.

  AMINA:

  1. prosinca 2009., 5.00

  Ima li kakvih vijesti?

  MORTEN:

  1. prosinca 2009., 9.55

  Sestro, nekada treba dva tjedna da od njega stigne odgovor. Proslijedio sam mu tvoje detalje.

  AMINA:

  1. prosinca 2009., 14.10

  Nema problema.

  MORTEN:

  11. prosinca 2009., 17.57

  Assalamu Aleikum Warahmatullah

  Sestro, dobio sam njegovu poruku. Želi da mu napišeš ukratko kako izgledaš, koliko imaš godina, koje si škole završila i iz kakve sredine dolaziš. Želiš li, pošalji mi podatke. I da, koliko si dugo muslimanske vjere.

  AMINA:

  12. prosinca 2009., 4.22

  We alaykomusallam we rahmatullahi we barakatuhu

  Hvala na odgovoru, brate. Muslimanka sam od svibnja. Tad sam izgovorila Šahadu u džamiji, ali sam klanjati počela u ožujku. Imam 32 godine, neudana, bez djece. Visoka sam (1,73 cm), vitka, atletske građe. Ne znam smijem li spominjati kosu. U svakom slučaju, ljudi kažu da sam zgodna i privlačna i da djelujem mlađe, obično misle da imam 23-25 godina. Svijetle sam puti, plavih očiju. Diplomirala sam, imam titulu socijalnog pedagoga. Radim s ljudima s posebnim potrebama. Živim sama u Zagrebu, roditelji su mi u rodnom gradu (Bjelovaru, nap. p.). Dobri su ljudi, odrasla sam u dobroj i skladnoj obitelji, cijenim obiteljske vrijednosti i imam visoke moralne standarde. Redovito klanjam, postim, učim arapski. Nadam se da je dovoljno. Ako treba još nešto, molim te, javi.

  MORTEN:

  13. prosinca 2009., 22.24

  A. S. W. je primio tvoju poruku. Mislim da ćemo za najviše tjedan dana imati pozitivan odgovor

  AMINA:

  14. prosinca 2009., 0.13

  Ne mogu samo tako otići. Moram pripremiti i sebe i svoju obitelj. Hoćeš li doći ovamo ili ćemo se naći negdje? Zaista nemam pojma što i kako. Javi mi, molim te. JazzakAllah khayrun.

  MORTEN:

  14. prosinca 2009., 4.46

  Čekam njegove upute o tome kako ćeš putovati. Hrvatska nije članica EU pa ćeš morati izvaditi vizu ili u jemenskom veleposlanstvu ili možda kad stigneš na aerodrom. Nije mi problem doći u Hrvatsku, ali neka prvo čovek kaže što misli. Još samo par dana…

  AMINA:

  14. prosinca 2009., 4.51

  Naravno, ali ne znam u kakvim uvjetima on živi, ne znam hoću li se ikada moći vratiti u Hrvatsku. Hoću li razgovarati s njim prije ili neću? Vjerojatno neću. Razumijem da nije lako. Ali, pričekajmo njegov odgovor. Brine me kako će se stvari dalje razvijati.

  MORTEN:

  14. prosinca 2009., 22.08

  Sestro, njegovo ime odsad je Sami. O.K.? Prihvatio te je. Evo njegove poruke.

  Molim, proslijedite joj:

  Želio bih naglasiti dvije stvari. Prvo, nemam stalno mjesto boravka. Stoga su životni uvjeti na različitim lokacijama vrlo različiti. Ponekad živim u šatoru. Drugo, ponekad se zbog svoje sigurnosti moram izolirati, što znači da kroz dulja razdoblja ne mogu viđati obitelj ni druge ljude. Možeš li živjeti u teškim uvjetima, ako ti ne smeta samoća, ograničena komunikacija s drugima, onda sjajno! S ostale dvije supruge nemam nikakvih problema. Svi se dobro slažemo. Obje su odabrale život u gradu jer nisu mogle izdržati ovakav život. Ne želim da se to ponovi i s trećom suprugom. Trebam nekoga tko će sa mnom trpjeti teškoće na ovom putu.

  Na kraju, želio bih te zamoliti da pitaš Boga. Ako odlučiš, moraš biti sigurna da to činiš za Boga. Još nešto. Ako ti ne smeta, možeš li mi reći imaš li kakvih zdravstvenih problema? Želiš li ti nešto pitati?

  I još nešto. Možeš li mi poslati svoju sliku?

  Tvoj brat

  MORTEN:

  14. prosinca 2009., 22.09

  Ja sam, Murad (ime koje je koristio Morten u muslimanskim zemljama). Kad se sretnemo, ne spominji da poznajem Samija. Sad ću mu poslati tvoju e-mail adresu.

  AMINA:

  15. prosinca 2009., 3.37

  O.K., proslijedi tako da možemo izravno komunicirati. Murad, ima li ikakve mogućnosti da mu se obratim videom? Bit ću sad vrlo izravna. Zašto imaš toliko povjerenja u mene? Vrlo sam uplašena, sleđena od straha, nisam vjerovala da će me prihvatiti. Sad kad jest, sve je postalo stvarno. Evo poruke za njega.

  Hvala na poruci. Bit ću iskrena, nadam se da ćeš cijeniti. Kad sam pitala brata Murada oko braka nije mi bilo ni na kraj pameti da ćeš prihvatiti. Mislila sam, daj da pokušam, što imam izgubiti, a sad, kad vidim kako je prošlo, ne mogu doći k sebi. Znam da živiš u teškim uvjetima pa imam neka pitanja. Očito imaš internet jer primaš mailove. Kakvi su higijenski uvjeti? Živiš u šatoru. U šumi, u planinama? Kakvo je vrijeme? Pretpostavljam da nije minus pet kao ovdje. Postoji li ikakva mogućnost da ostanem u kontaktu s obitelji? Smijem li ih posjetiti jednom ili dvaput godišnje? Živiš li sam ili imaš pratnju? Što očekuješ od mene? Hoću li biti s tobom cijelo vrijeme i što smatraš usamljenošću? Koliko često viđaš druge dvije žene i djecu? Hoću li ti pomagati u radu ili ću biti samo domaćica (kuhanje, čišćenje,…) Molim te, nemoj me krivo shvatiti. Želim otvoreni razgovor jer možda neću imati drugu priliku.

  Nikada nisam bila u sličnoj zemlji. Bila sam u Tunisu, to je najsličnije, pa ne znam što očekivati. Tamo nikoga ne poznajem pa će biti jako teško. Moramo biti svjesni toga. Želim da mi otvoreno kažeš kako stoje stvari, bez uljepšavanja. Ne smeta ti što sam nova muslimanka, ne znam ni arapski, tek ga učim? Najgore će mi pasti što neću moći kontaktirati s obitelji. Svjesna sam da to ne mogu činiti redovno, ali ako ih više nikad neću moći vidjeti, onda se bojim da taj uvjet ne mogu prihvatiti. Ne želim supruga na papiru. Želim živjeti s njim u islamu, jer ovdje to ne mogu. Otvorila sam novi mail, tako možemo izravno komunicirati. sunfloweraminah77@xxx.com (suncokretaminah77)

  AMINA:

  25. siječnja 2010., 3.17

  Ima li kakvih problema?

  MORTEN:

  25. siječnja 2010., 15.16

  Sve je u redu. Sami te pozdravlja, ne brini. Možda ću morati doći k tebi.

  MORTEN:

  29. siječnja 2010., 3.11

  Sestro, imam informacije. Trebam nekoga od braće u Hrvatskoj. Možeš li srediti kontakt, a ja ću doputovati da ga upoznam.

  AMINA:

  25. siječnja 2010., 3.19

  Hmmmm, kontakt… Gle, onaj koji me može pratiti i jamčiti za mene sad nije u Hrvatskoj. Mogu ti dati email njegove supruge, ona se čuje s njim. Nemam braće kojoj mogu vjerovati, samo sestre.

  AMINA:

  5. ožujka 2010., 5.39

  Utorak? 11 sati. Beč?

  MORTEN:

  5. ožujka 2010., 8.12

  Gdje ti stiže autobus? Ponesi laptop.

  AMINA:

  5. ožujka 2010., 10.56

  Erdbergstraße 200.

  MORTEN:

  5. ožujka 2010., 12.06

  Ostaješ li u Beču preko noći?

  AMINA:

  5. ožujka 2010., 12.37

  Ne, stižem u 11 i vraćam se u 18. Dođi ujutro.

  MORTEN:

  5. ožujka 2010., 23.15

  Čekat ću te na toj adresi. Onda ćemo negdje sjesti i u miru porazgovarati. Danas krećem na put pa neću imati internet.

  AMINA:

  6. ožujka 2010., 2.54

  Sretan put. Imaš moj broj mobitela tako da se možemo čuti.

  #14886
  Anonimno
  Neaktivan

  “O vjernici, ako vam nekakav razvratnik (fasik) donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u neznanju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onog što ste učinili pokajete.”/6/ Al-Hudžurat

  #14891
  Anonimno
  Neaktivan

  Ebu-Habib post=9961 wrote: Ako više nikad neću vidjeti obitelj… Na taj uvjet ne mogu pristati. Pisala je tada 32-godišnja Irena Horak danskom obavještajcu Martenu Stormu dok su dogovarali njezin brak s jednom od najtraženijih terorističkih vođa u vrhu Al-Qaide Anwarom Al-Awlakijem. Bilo je to jedino što nije željela, na sve drugo je pristala, na život skrivanja i terorizam. Naposljetku je popustila – udala se za Al-Awlakija, da bi, nakon što je on ubijen 2011. ostala udovica.

  Obična poruka podrške Al-Awlakiju na Facebooku bila je udica na koju se upecala mlada Bjelovarka. Doduše, tada, 2009., već je bila promijenila ime, zvala se Amina, prešla na islam, ali i zašla u radikalne vode. Poruku da treba pomoć postavio je M. Storm. Uvukao se u krugove radikalnih islamista i zadobio Al-Awlakijevo povjerenje. No, kontaktirao je i s danskom tajnom službom, ona ga je spojila s CIA-om. Plan je bio sljedeći: preko Mortena, odnosno treće supruge koju je terorist baš tada tražio, pronaći Al-Awlakija. Marten i Amina su četiri mjeseca izmjenjivali detaljne podatke, a u razgovor se uključio i Al-Awlaki, prije nego što je Amina otišla iz Hrvatske. Ona je iznosila detalje o svom životu, o mudžahedinima u Zagrebu, ali i strepnju da više nikad neće vidjeti obitelj. I nije. Cijeli transkript njihovih razgovora ekskluzivno objavljujemo:

  Ebu Habib, odakle ti informacije o ovome što si nam iznio?

  #14912
  Anonimno
  Neaktivan

  Ne vjerujem kafirskim medijima i onome sto oni objave. Informacije o vodjama dzihada i mudzahidima i ispravnoj ulemi treba provjeravati jer su kafiri zulumcari i nastoje po svaku cijenu da okaljaju cast vjernika.

  Sam transkript mi je sumnjiv.
  Prvo: Datuma 30. studenoga 2009., 4.11 Amina je napisala: Diplomirala sam, bavim se mladenačkom delinkvencijom.
  a zatim datuma 12. prosinca 2009., 4.22 napisala je: Diplomirala sam, imam titulu socijalnog pedagoga. Radim s ljudima s posebnim potrebama.
  A znamo da mladenacka delikvencija i rad s ljudima s posebnim potrebama nisu uopste ni bliske a kamoli iste stvari.

  Drugo: Amina je 30. studenoga 2009., 4.06: Na islam sam prešla prije osam mjeseci alhamdidullah (hvala Bogu) (to dakle znaci da je presla na islam negdje u ožujku/martu 2009. ) a zatim je datuma 12. prosinca 2009., 4.22 napisala: Muslimanka sam od svibnja. Tad sam izgovorila Šahadu u džamiji, ali sam klanjati počela u ožujku.
  Cudno zar ne 🙂 neko pocne klanjati a onda se muslimanom smatra tek kad izgovori sehadet, pa kako je pocela klanjati bez prethodnog sehadeta, dok je istrazivala o islamu mogla je nauciti da se u islam ulazi prvo sa sehadetom pa onda ide namaz. Zato je ovaj transkript sumnjiv.

  Allah zna sta je istina u cijelom dogadjaju u svakom slucaju neki dan sam sanjao sejha Envera el-Avlakija, rahimehullah.
  Sanjam sejha sa dugom bradom duzine otprilike dvije sake. SubhanAllah, kako sam protumacio sebi taj san to je od hajra. Molim Allaha, subhanehu we te'ala da sejha Envera uvede u Njegov Dzennet i da mu podari visoke stepene.
  Molim Uzvisenog Allaha da pomogne ispravnu ulemu ehli sunneta, emire mudzahida, mudzahide, daije i bracu i sestre koji slijede put tewhida na svakom mjestu na zemlji i da Uzviseni Allah spusti Svoju kaznu na kafire, murtede i munafike i da ih kazni rukama mudzahida. Amin.

  #14913
  Anonimno
  Neaktivan

  Ebu Habib, odakle ti informacije o ovome što si nam iznio?

  Jucer objavljeno na depo.ba a vecernji je to u cijelosti objavio

  Ja sam to postavio ovdje samo iz razloga što se već o ovome mislim ovdje raspravljalo.

  #14916
  Anonimno
  Neaktivan

  Ebu-Habib post=10008 wrote:

  Ja sam to postavio ovdje samo iz razloga što se već o ovome mislim ovdje raspravljalo.

  Ebu Habib, Allah ti se smilovao ovo su kafiri, neprijatelji Allahovi i naravno da se od njih ne uzima ništa, i ove informacije su netačne, i to je hukm za ovu vijest!

  #15028
  Anonimno
  Neaktivan

  Brate slažem se donekle s tobom ali ne mora automatski značit da je ovo laž.
  Slažem se u tome da sestra nije vrbovana kako oni navode jer je ona otišla svojevoljno i sa vjerom u Allaha i sa namjerom da postane treća žena Al-Awlakija što se na kraju i desilo. Znači ona nije odavala nikakve informacije jer nikad o nije bila vrbovana.
  Nekako je morala da stupi u kontakt sa Al-Awlakijem , sad ako je to neko iskoristio to je druga stvar i sestra ne snosi nikakvu krivicu.
  Brat mi kaže da postoji neki video na netu koji ovo potvrđuje pa potražim.

  Allah najbolje zna

  #15030
  Anonimno
  Neaktivan

  Ova sestra nije izmišljena ličnost, priča o njenom povratku u islam je objavljenja davno na jednoj islamskoj stranici, a i sam putvjernika ju je objavio 2012 http://www.putvjernika.com/Muslimanka/moj-ulazak-u-islam.html. To što je ona imala želju da se uda za brata i što se iskreno divila Al Awlakiju, neki su iskoristili bez njenog znanja za svoje ciljeve. Sad da li su transkripti istiniti ili ne, nama je teško provjeriti, a za medije je ovo jedna senzacionalistička vijest koja će prodati novine i donjeti ‘poene’ agentu koji se spominje.

  #15035
  Anonimno
  Neaktivan

  Naslov ove teme je pogrešan, jer ova sestra nije vrbovana da radi protiv islama i muslimana. Da jeste, onda ona danas ne bi bila u Jemenu i ne bi uživala ovoliko povjerenje mudžahida. I ne bi je šejh Awlaki, rahimehullah, uzeo za svoju ženu. Cilj je da se ona diskredituje i optuži kako mudžahidi ne bi više imali povjerenja u nju.

  #15039
  Anonimno
  Neaktivan

  potpuno se slažem s vama a naslov sam prenio jer je pod tim naslovom bilo objavljno

  #15046
  Anonimno
  Neaktivan

  Hrvatica u al Kaidi, i to jos urednica magazina Inspire. Jos bi neko trebao povjerovati u to.
  Presla na islam i odmah bi se udala za nekog iz vrha al Kaide, a veza joj (po ovoj prici) strani spijun.
  Ako je to i istina, a nadam se da nije, onda al Kaida ima velikih sigurnosnih propusta pa i ne cudi sto ih americki “dronovi” uspijevaju locirati.

  #15054
  Anonimno
  Neaktivan

  Pojedinci kad nesto progovore toliki smrad se osjeti da se ne moze od smrada disati.

  #15086
  Anonimno
  Neaktivan
  #15160
  Anonimno
  Neaktivan

  Neki ne moraju ni progovarati da bi se to osjetilo.

  #15185
  Anonimno
  Neaktivan

  Pustite se braćo prepucavanja i kontriranja jedni drugima jer nama muslimanima to ne priliči.

  “O vjernici, ako vam nekakav razvratnik (fasik) donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u neznanju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onog što ste učinili pokajete.”/6/ Al-Hudžurat

  Po meni je ova vijest popriličito istinita (niko ne krivi sestru) tako da vijesti treba provjeravati a ne odmah reći da je netačna.

  Veći dio uleme odbija prihvatiti prenošenje od nepoznatih lica, kako se ne bi pogriješilo u nekom određenom pitanju. Ima i onih koji prihvataju prenošenje takve osobe, jer je po njima obavezna provjera u slučaju da je prenosilac vijesti grješnik, a ne nepoznata osoba.

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 18)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.