URGENTNO! Poziv za pomoć muslimanima Afganistana!

Nova naslovna forums Humanitarni odjel URGENTNO! Poziv za pomoć muslimanima Afganistana!

Ova tema sadrži 1 odgovor, ima 1 glas, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 5 godine, 9 mjeseci. This post has been viewed 744 times

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #7800

  Anonimno

  Na početku, želimo vam svako dobro na oba svijeta. Neka vas Allah učini od uspješnih na ovom i na onom svijetu!

  Kao što je svima poznato, Islamska Država Afganistan je trenutno pod američkom okupacijom.

  Zapad je izvršio invaziju na Afganistan sa ciljem prevencije islamske stabilnosti, da izbriše islamske i vjerske vrijednosti i norme naroda i da odvrati buduće generacije od islama, i da zauvijek potčini, okupira i sekulariše afganistansku mudžahidsku naciju.

  Islamski Emirat Afganistana, pokret sačinjen od istinskih i lojalnih sinova ove zemlje, sa pomoći Svemoćnog Allaha te sa podrškom svoje nacije, objavio je džihad u skladu sa kur'anskim učenjima i naredbama protiv nevjerničkih okupatora, koji se uspješno nastavlja sve do danas, elhamdulillah (hvaljen neka je Allah) i blizu je postizanja svog konačnog cilja – pobjede.

  Ova islamska zemlja je u tiranskom stisku kombiniranog nevjerničkog neprijatelja, koji predstavlja najveću prijetnju čitavom muslimanskom svijetu.

  Rezultat je, u skladu sa Šerijatom, da su svi muslimani svugdje u svijetu obavezni da pomognu džihad sa novcem i sa dušom. Islamski Emirat Afganistana koji je stao uz muslimanski ummet fizički i finansijski, još uvijek vodi legitimni džihad sam uz Allahovu pomoć, sa malom pomoći od običnih iskrenih masa zaljubljenih u islam, i u velikoj je potrebi za finansijskom pomoći od muslimanske braće iz cijelog svijeta za vojne i ostale troškove.

  Ono što dolazi kao iznenađenje i što vrijedi napomenuti je činjenica da židovi i kršćani sa ciljem da produže i pobijede ovaj rat, nastavljaju da podižu i prikupljaju sredstva od njihovog naroda u svakom dijelu svijeta i pozivaju na sastanke i konferencije koje organizuju u ovu svrhu.

  Isto tako muslimani, iz svog istinskog duha vjere ne treba da zaborave svoju braću muslimane koji brane i podržavaju istinu u Afganistanu, i treba da pruže ruku pomoći u obliku finansijske pomoći, na isti način kao što učestvuju u džihadu fizički.

  Međutim, šta ako niste spremni da se borite na Allahovom putu, niti finansijski niti sa svojom dušom? Poslanik (sallallahu alejhi we sellem) kaže u Muslimovom sahihu “Onaj ko umre a nije se borio na Allahovom putu, niti je imao bilo kakvu želju ili nijet za džihadom, umire smrću licemjera.”

  Zbog toga, spasi sebe od gorih teškoća na onom svijetu (ahiretu) i zaštiti sebe od Džehennema.

  Nema života vrijednog življenja osim života na ahiretu a naš ahiret zavisi od naše sadašnjosti.

  Činimo dobra djela za naš ahiret tako što ćemo uzeti dio u džihadu, odazivajući se pozivu Islamskog Emirata Afganistana i ponudimo našu novčanu pomoć i donacije finansijskim zvaničnicima Islamskog Emirata, tako da se to može iskoristiti u svrhe džihada i da se mudžahidi mogu boriti protiv okupatorskih snaga na odgovarajuće načine.

  U slučaju bilo kakvih priloga, kontaktirajte finansijsku komisiju Afganistana na sljedeće email adrese (i brojeve telefona):

  0093772784374

  0093798098813

  financecm.iea@gmail.com

  f_commission@yahoo.ocm

  Finansijska komisija Islamskog Emirata Afganistana

  Izvor: Shahamat – zvanični sajt IEA

  Link do originala na arapskom: http://shahamat-arabic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19718:2012-04-15-06-07-45&catid=2:officiale-statmenst&Itemid=4

  #15759

  Anonimno

  Allah te nagradio brate što se brineš i o braći i sestrama izvan granica našeg bosanskog vilajeta. Ovo je jedini ispravan put ka stvaranju hilafeta, da se jednako brinemo za sve muslimane, našu braću i seke kod kuće, kao i one koji su ugroženi van domaćih granica. Možda bi mogli proširiti ovaj apel i za Siriju, Mali, itd.
  Hafizak Allah.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj