URGENTNO! Poziv za pomoć muslimanima Afganistana!

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 9 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 1453 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #7800
  Anonimno
  Gost

  Na početku, želimo vam svako dobro na oba svijeta. Neka vas Allah učini od uspješnih na ovom i na onom svijetu!

  Kao što je svima poznato, Islamska Država Afganistan je trenutno pod američkom okupacijom.

  Zapad je izvršio invaziju na Afganistan sa ciljem prevencije islamske stabilnosti, da izbriše islamske i vjerske vrijednosti i norme naroda i da odvrati buduće generacije od islama, i da zauvijek potčini, okupira i sekulariše afganistansku mudžahidsku naciju.

  Islamski Emirat Afganistana, pokret sačinjen od istinskih i lojalnih sinova ove zemlje, sa pomoći Svemoćnog Allaha te sa podrškom svoje nacije, objavio je džihad u skladu sa kur'anskim učenjima i naredbama protiv nevjerničkih okupatora, koji se uspješno nastavlja sve do danas, elhamdulillah (hvaljen neka je Allah) i blizu je postizanja svog konačnog cilja – pobjede.

  Ova islamska zemlja je u tiranskom stisku kombiniranog nevjerničkog neprijatelja, koji predstavlja najveću prijetnju čitavom muslimanskom svijetu.

  Rezultat je, u skladu sa Šerijatom, da su svi muslimani svugdje u svijetu obavezni da pomognu džihad sa novcem i sa dušom. Islamski Emirat Afganistana koji je stao uz muslimanski ummet fizički i finansijski, još uvijek vodi legitimni džihad sam uz Allahovu pomoć, sa malom pomoći od običnih iskrenih masa zaljubljenih u islam, i u velikoj je potrebi za finansijskom pomoći od muslimanske braće iz cijelog svijeta za vojne i ostale troškove.

  Ono što dolazi kao iznenađenje i što vrijedi napomenuti je činjenica da židovi i kršćani sa ciljem da produže i pobijede ovaj rat, nastavljaju da podižu i prikupljaju sredstva od njihovog naroda u svakom dijelu svijeta i pozivaju na sastanke i konferencije koje organizuju u ovu svrhu.

  Isto tako muslimani, iz svog istinskog duha vjere ne treba da zaborave svoju braću muslimane koji brane i podržavaju istinu u Afganistanu, i treba da pruže ruku pomoći u obliku finansijske pomoći, na isti način kao što učestvuju u džihadu fizički.

  Međutim, šta ako niste spremni da se borite na Allahovom putu, niti finansijski niti sa svojom dušom? Poslanik (sallallahu alejhi we sellem) kaže u Muslimovom sahihu “Onaj ko umre a nije se borio na Allahovom putu, niti je imao bilo kakvu želju ili nijet za džihadom, umire smrću licemjera.”

  Zbog toga, spasi sebe od gorih teškoća na onom svijetu (ahiretu) i zaštiti sebe od Džehennema.

  Nema života vrijednog življenja osim života na ahiretu a naš ahiret zavisi od naše sadašnjosti.

  Činimo dobra djela za naš ahiret tako što ćemo uzeti dio u džihadu, odazivajući se pozivu Islamskog Emirata Afganistana i ponudimo našu novčanu pomoć i donacije finansijskim zvaničnicima Islamskog Emirata, tako da se to može iskoristiti u svrhe džihada i da se mudžahidi mogu boriti protiv okupatorskih snaga na odgovarajuće načine.

  U slučaju bilo kakvih priloga, kontaktirajte finansijsku komisiju Afganistana na sljedeće email adrese (i brojeve telefona):

  0093772784374

  0093798098813

  financecm.iea@gmail.com

  f_commission@yahoo.ocm

  Finansijska komisija Islamskog Emirata Afganistana

  Izvor: Shahamat – zvanični sajt IEA

  Link do originala na arapskom: http://shahamat-arabic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19718:2012-04-15-06-07-45&catid=2:officiale-statmenst&Itemid=4

  #15759
  Anonimno
  Neaktivan

  Allah te nagradio brate što se brineš i o braći i sestrama izvan granica našeg bosanskog vilajeta. Ovo je jedini ispravan put ka stvaranju hilafeta, da se jednako brinemo za sve muslimane, našu braću i seke kod kuće, kao i one koji su ugroženi van domaćih granica. Možda bi mogli proširiti ovaj apel i za Siriju, Mali, itd.
  Hafizak Allah.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Post na dan Arafata (uoči Kurban-bajrama)

0
Post dana Arefata (dan prije Kurban bajrama), za one koji nisu na hadžu, je jedno od najvrjednijih dijela koje čovjek može uraditi.
Ramazan

Vrline posta ljeti

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes