Ustaški terorista bi ubijao muslimane…

 • This topic has 13 odgovora, 9 glasova, and was last updated prije 9 years, 11 months by Anonimno. This post has been viewed 1997 times
Pregledavate 14 postova - 1 do 14 (od ukupno 14)
 • Autor
  Postovi
 • #16137
  Anonimno
  Neaktivan

  Kontam da nije neki ratni,prije ratni snimak ali nevjerujem da jest.Snimak je prekvalitetan za to vrijeme.
  Vidim i da je skoro postavljen na youtube.
  Halalite što vas ezijetim ovom ustaškom nakaradom ali poenta mi je bila da pošaljem poruku gdje su sada SIPA-e,OSE,ministri nesigurnosti.Gdje su sad da se oglase kada ovakvi iz Bosne iz Mostara pozivaju na klanje muslimana i rušenje džamija?
  Da naprave jednu akciju od 20 auta da ga naglavačke istresu?
  Nema ih.Zašto je Istinu rekao Fatmir,oni su ministri četničke i ustaške sigurnosti,oni su policijsko-obavještajne strukture kojima je jedini cilj borba protiv Islama.
  O čemu se radi pogledajte sami.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B7ADx98ifwk#!

  I vidi ovog psihopate do njega kako se samo smije.

  Zamisli da se ja pojavim na youtubu,fino uglancam bradu da bude što duža stavim turban i zapjevam, “ići,mići,ustaški psići bombaški napad će vas stići”,ja mislim da bi i Mossad došao da me hapsi?Šta vi mislite?

  #16138
  Anonimno
  Neaktivan

  TALIB post=11399 wrote: Kontam da nije neki ratni,prije ratni snimak ali nevjerujem da jest.Snimak je prekvalitetan za to vrijeme.
  Vidim i da je skoro postavljen na youtube.

  I vidi ovog psihopate do njega kako se samo smije.

  Zamisli da se ja pojavim na youtubu,fino uglancam bradu da bude što duža stavim turban i zapjevam, “ići,mići,ustaški psići bombaški napad će vas stići”,ja mislim da bi i Mossad došao da me hapsi?Šta vi mislite?

  I ja mislim da nije prijeratni snimak, Allah najbolje zna…
  SIPA i OSE su njihova braća, pa nije se čuditi što ovakvi snimci javno uspijevaju da ostanu na you tube.
  Jer su oni svi braća!!!
  Brata Bilala su hapsili što je isto tako spjevao nešto slično, i to je terorizam zato što je to musliman spjevao.
  A kada kafirske psihopate pjevaju i pozivaju javno na klanje muslimana i rušenje svetosti musalimanske izazivajući vjersku mržnju, onda je to šala!
  Kada Jašarević puca po ambasadi da uznemiri najvećeg taguta današnjice onda je to zločin i terorizam od 18 godina zatvora. A kada židovske psihopate ubijaju i kolju djecu i starce i siluju žene, onda je to rat i tolerancija, i samo kažu na to: “ma ni mi to ne podržavamo”, i to je to!
  Svima je jasno ovdje koliko je sati!
  Molim Allaha da ubrza pobjedu braći koji se bore protiv ovakvih, i da im se presudi po pravdi!
  Neće još dugo proći kada će židovi biti istrijebljeni i kada će zavladati Allahov zakon na zemlji, to braćo muslimani i sestre muslimanke nemojte sa uma da smetnete. Allahovo obećanje je dosita istina kada kaže:
  I ne gubite hrabrost i ne žalostite se; vi ćete pobijediti ako budete pravi vjernici. (Ali ‘Imran, 139)
  Ako vas Allah pomogne, niko vas neće moći pobijediti… (Ali ‘Imran, 160)
  A Allah neće dati priliku nevjernicima da unište vjernike (mu'mine). (An-Nisa’, 141)
  Onaj ko za zaštitnika uzme Allaha i Poslanika Njegova i vjernike – pa, Allahova strana će svakako pobijediti. (Al-Ma'ide, 56)

  Allah je zapisao: “Ja i poslanici Moji sigurno ćemo pobijediti!” – Allah je, zaista, moćan i silan. (Al-Mugadala, 21)

  Eto braćo i sestre… Pa čiji je govor istinitiji od Allahovog!?

  #16140
  Anonimno
  Neaktivan

  Ova navodna pjesnička satira što ju je skladao hrvatski novinar Predrag Lucić te je 22. februara, 2013. god. u organizaciji ‘Centara za kritičku misao’ iz Mostara promovirao u okviru poetske zbirke pod nazivom ‘Mjesec iznad Splita’ u prostorijama Muzičkog centra ‘Pavarotti’, možda je satira za zabavu dokoličara, cinika i besciljnika, kojih je sve više na Balkanu.

  I može biti da je za Viktora Ivančića “ovo najbolje što je Predrag Lucić do sada napisao”.

  No, zasigurno za žrtve genocida u Ahmićima ova satira nije ni zabavna ni naivna, kao što ni novinar Predrag Lucić nije ni zabavan ni naivan kad pod isprikom ‘kritike’ prema hrvatskoj politici ostavlja mogućnost da ovakva satira postane zbilja poput srpske satire ‘nož, žica, Srebrenica’.

  Zamislite da njemački novinar napiše sličnu satiru o Hitleru i jevrjeskim žrtvama holokausta u Aušvicu! Naravno, da se to ne može ni zamisliti a kamoli čitati u peotskoj zbirci i gledati na youtube-u. Izgleda to se može činiti samo Bošnjacima koji su sve više nezaštićeni i sve više potišteni u svojoj nemoći da se suprostave najavama novih stradanja pored naivnih i disorjentiranih bošnjačkih političara, korumpiranih intelektualaca i obespravljenih radnika i seljaka.

  Ma koliko nastojao da pokaže da je ova pjesnička satira njegova kritika hrvatskog zločina nad Bošnjacma u Ahmićima, novinar Predrag Lucić je povrijedio osjećanja žrtava pokolja u Ahmićima. Nije im to trebao činiti posebno sad kad se Ahmićani pripremaju za bolno sjećanje na pokolj u Ahmićima, kojeg su počinili pripadnici 4. bojne VP HVO-a i jedinice “Jokeri” nad bošnjačkim civilima 16. travnja 1993. god.
  Teške rane od pokolja se ne liječe promotivnim smijehom onih koji slušaju poetske riječi mržnje i odobravaju poziv na klanje ******, skravljenje muslimanskih vjeskih simbola i udaranje na bošnjačku nacionalnu i ljudsku čast. Oni kojima treba zabava i smijeh, neka to traži negdje drugdje a ne na osjećanjima žrtava pokolja u Ahmićima. Neće se Predrag Lucić ispričati ožalošćenim porodicama u Ahmićima, jer mu to ne dopušta njegova drskost i bezobrazluk, ali hoćemo mi Bošnjaci shvatiti u kakvom okruženju živimo i šta nas čeka ako se ne ujedinimo i ne skupimo svu moguću energiju za odbranu od budućeg genocida. To je zadatak prvoga reda svakog Bošnjaka ma gdje bio – da radi sve što je u njegovoj moći da bošnjački narod bude snažan i otporan protiv svakog zla, posebno protiv zna genocida.

  Bošnjaci imaju moralnu i povijesnu obavezu da se bore protiv svega što naslućuje genocid kako se to zlo ne bi nikad i nikome više ponovilo. Ako su svjesni te činjenice, onda ni jedan savjestan i odgovoran Bošnjak ne smije ostati nijem, već mora dignuti svoj glas protiv govora, pa makar to bila i satira, koji potiče mržnju, koja vodi do genocida protiv bošnjačkog naroda.

  Poeteska satira Predraga Lucića je nedopustiva zato što je genocidna i zato što vrijeđa osjećanja žrtava pokolja u Ahmićima. I zato je treba najoštrije osuditi, kako se to više ne bi nikad više ponovilo ne samo od Predraga Lucića, već od bilo koga drugog.

  **** Stoga-ništa od hapšenja jer ovo je novinar/pjesnik i njegov vid satire na pripadnike svog naroda. Stvarno originalan način (ne ulazim u iskrenost satire ovog insana) da se svoje ideje predoče širokoj javnosti. ****

  #16142
  Anonimno
  Neaktivan

  Ja i ne zahtjevam njegovo hapšenje Pupavac.
  A nebi me ni usrećilo njegovo hapšenje.
  Želim samo da istaknem licemjernost današnjih četničko-ustaških zaštitnika.
  Bila ovo satira,ili pjesmica, i nešto treće on ovdje poziva na klanje muslimana,rušenje džamija i zauzimanje Travnika.
  Sad kažem,šta mislite da neko od nas kroz pjesmicu spomene da će skinuti glavu nekom ustaši,ma čovječe svaka pomija policijska bi nas zaskočila.Bez obzira što bi bila pjesma.
  Što šejh reče i zaista je bio u pravu , sve je to licemjerna priča a i radnja.Nisam vidio nikog ni od medija da je prenio ovo?

  Ali neka znaju svi koji razmišljaju ovako kao ovaj ustaša,da ima muslimana koji vas jedva čekaju.Da ima muslimana koji će vam se sa zadovoljstvom suprostavit inšaAllah.Lahko vam je bilo na žene i djecu kao i svakom kjafiru danas u Burmi,Palestini itd.
  Znajte da mi dobro znamo da bi vi (ustaše a i četnici) sutra nastavili sa onim što ste jučer stali i ne bi se ni trenutka dvoumili.Ali neka znate da bi u tom slučaju u svojim avlijama dobili Kandahar i Kabul.

  A ovo je poruka i naivnim muslimanima i neka znaju da ovde suživota nikada neće biti,osim u jednom slučaju.Da krstaši ponizno plaćaju džizju islamskoj državi.

  #16145
  Anonimno
  Neaktivan

  Jos jedna prilika Bosnjacima da otvore oci i da vide ko su njihovi stvarni neprijatelji.
  Bosnjaci moraju znati, a tako i ostali koji se pripisuju islamu da nema ponosa bez islama i istinskog pokoravanja Allahu i Njegovom Poslaniku, sallallahu alejhi we sellem.
  U skoli sam malo ucio historiju i bilo je price o vlasima (zato ove danas zovemo vlahadija, cetnici) kao jednoj od drustvenih kategorija. Ko su bili ti vlasi i drugi nevjernici?
  Moje slikovito shvatanje toga perioda historije ovih prostora bilo je da su muslimani na podrucju Bosne i Hercegovine i sire obozavali Allaha Uzvisenog onako kako su znali, i trudili se u cinjenju ibadeta Allahu subhanehu we teala, a ova vlahadija i ostali nevjernici su bili najamnici ili su obradjivali zemljiste muslimana, a zatim na to placali zakupninu.
  Dakle, pokornost Allahu dzelesanuhu je rezultirala da su ovi nevjernici bili sluge muslimanima i da su bili pod cizmom muslimana.
  Poziv svakom Bosnjaku, ovom ili onom koji se pripisuje islamu da popravimo nase stanje i da se istinski pokorimo Allahu dzelesanuhu, a onda ce, insaAllah, da Allah popravi nase stanje!

  A evo kako su izgledali Bosnjaci iz tog perioda
  [attachment=295]Bonjaci.jpg[/attachment]

  #16174
  Anonimno
  Neaktivan

  TALIB post=11404 wrote: A ovo je poruka i naivnim muslimanima i neka znaju da ovde suživota nikada neće biti,osim u jednom slučaju.Da krstaši ponizno plaćaju džizju islamskoj državi.

  A zasto “ponizno” brate Talibe? Dzizja se placala da bi muslimani zastitli hriscane u islamskim drzavama. Nije nikada bila umisljena kao neka vrsta poniznog poreza na njih.

  #16175
  Anonimno
  Neaktivan

  Sto se tice same satire, stvarno je neukusna i ne mogu zamisliti da se ijedna zrtva iz Ahmica ili stanovnik Travnika nasmijala ovome ruganju bivsem ustaskom vodji i zlocincu Kordicu. Ma koliko god oni njega mrzili, ovakve rijeci su sigurno izvor jos vise boli za te zrtve nego li kakav povod za osmijeh.

  #16221
  Anonimno
  Neaktivan

  Selamun alejkum.

  A zasto “ponizno” brate Talibe?

  Zato sto ih je tako opisao nas Uzviseni Gospodar u Njegovoj Plemenitoj Knjizi, kaze Uzviseni:
  (“Borite se protiv onih koji ne vjeruju u Allaha niti u Dan posljednji i ne zabranjuju šta je zabranio Allah i Poslanik Njegov, i ne ispovijedaju Vjeru Istine – između onih kojima je data Knjiga – dok nedadnu džizju iz ruke i oni budu potčinjeni”), ovaj oblik “potcinjeni” je na arapskom “sagirin” sto znaci ponizni, jer ako je neko potcinjen nekome to isto ukazuje da je on njemu ponizan.

  Dzizja se placala da bi muslimani zastitli hriscane u islamskim drzavama.

  Dzizja se placala da bi oni zastitili svoje zivote i imetke, jer ko odbije primiti islam, onda mora davati dzizju kako bi bio zasticen u suprotnom se bori protiv njega, a dokaz ovome je prethodni citirani ajet. A sto se tice zastite koju si naveo to nije cilj same dzizije vec pravo koje oni imaju kod muslimana zbog davanja dzizje, da ih muslimani stite od drugih a i da ih sami ne ezijete.
  A davanje dzizje ponizno i iz ruke to je kao “nagrada” zbog njihovog ostajanja na kufru nakon sto im je islam ponudjen.

  Nije nikada bila umisljena kao neka vrsta poniznog poreza na njih.

  Hmmmm, pitam se, jesi ovo napisao zbog toga sto si ovo negdje procitao ili cuo, ili je ovo samo tvoj nekakvi zakljucak i vidjenje, jer stvarno neznam odakle ti ova informacija, pa eto ako imas nekakvi izvor za nju zeleo bih da mi ukazes na njeg.

  #16224
  Anonimno
  Neaktivan

  ebu hazm ez-zahiri post=11486 wrote: Selamun alejkum.

  A zasto “ponizno” brate Talibe?

  Zato sto ih je tako opisao nas Uzviseni Gospodar u Njegovoj Plemenitoj Knjizi, kaze Uzviseni:
  (“Borite se protiv onih koji ne vjeruju u Allaha niti u Dan posljednji i ne zabranjuju šta je zabranio Allah i Poslanik Njegov, i ne ispovijedaju Vjeru Istine – između onih kojima je data Knjiga – dok nedadnu džizju iz ruke i oni budu potčinjeni”), ovaj oblik “potcinjeni” je na arapskom “sagirin” sto znaci ponizni, jer ako je neko potcinjen nekome to isto ukazuje da je on njemu ponizan.

  Dzizja se placala da bi muslimani zastitli hriscane u islamskim drzavama.

  Dzizja se placala da bi oni zastitili svoje zivote i imetke, jer ko odbije primiti islam, onda mora davati dzizju kako bi bio zasticen u suprotnom se bori protiv njega, a dokaz ovome je prethodni citirani ajet. A sto se tice zastite koju si naveo to nije cilj same dzizije vec pravo koje oni imaju kod muslimana zbog davanja dzizje, da ih muslimani stite od drugih a i da ih sami ne ezijete.
  A davanje dzizje ponizno i iz ruke to je kao “nagrada” zbog njihovog ostajanja na kufru nakon sto im je islam ponudjen.

  Nije nikada bila umisljena kao neka vrsta poniznog poreza na njih.

  Hmmmm, pitam se, jesi ovo napisao zbog toga sto si ovo negdje procitao ili cuo, ili je ovo samo tvoj nekakvi zakljucak i vidjenje, jer stvarno neznam odakle ti ova informacija, pa eto ako imas nekakvi izvor za nju zeleo bih da mi ukazes na njeg.

  Alejkum Selam,

  Ako si slusao hutbu sejha Bilala, on u svom objasnjenju islamske drzave ni jednom ne spominje da bi na hriscane trebalo gledati kao na neki nize-razredni narod u islamskoj drzavi, i zato pitam zasto “ponizno.” Kada se Allahovom voljom uspostavi islamska drzava na nasim prostorima, ti ljudi ce moci prihvatiti tu vlast i platiti – ako mogu – dzizju, ili ce moci mirno otici iz te drzave. Nigdje sejh Bilal ne spominje ponizenje. Cak sto vise njihov status bi bio i vrijedniji nego u trenutnom drustvu jer bi ih muslimani stitili.

  A sto se tice prevoda ajeta, Korkut ga drukcije prevodi od Mliva:
  Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Poslanik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru – sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno.

  Svejedno, prije nego sto mozemo ista uraditi po pitanju dzizje, valja nam uraditi mnogo sto sta da bi se uspostavila islamska drzava, jer bez nje nema previse smisla ni pricati o ovome. A Allah, swt, najbolje zna pa Ga molim da nas uputi.

  #16257
  Anonimno
  Neaktivan

  Ne bih da raspravljam, ali vidim da ima potrebe da opet komentarisem tvoj post.
  Kao dokaz, spomenuo sam govor Svemocnog Stvoritelja, a ti spominjes govor stvorenja! Ako sejh Bilal – Allah ga ucvrstio i pomogao – nije to spomenuo u svojoj hutbi, pa da li to znaci da to ne postoji, i da li je to njegov govor dokaz u vjeri, ma sta god on rekao!?

  Sobzirom da je ovakva reakcija bila prisutna kod ljudi u prvim generacijama, kada je ibn Abbas takvima rekao: “bojim se da ne pocne kamenje s neba na vas padati, ja vam kazem rekao je Poslanik, a vi meni kazete, rekao je Ebu Bekr i Omer”, onda nije cudno da je ona i u danasnjim generacijama prisutna.

  A sto se tice prevoda od tog tipa kojeg spominjes, nadam se da ce imati odgovor za katastrofalne greske koje je ucinio prilikom prevodjenja Allahove knjige. Je li on to po naredbi mesne zajednice (IZ) ili iz nepoznavanja arapskog jezika (a za ovo drugo je jako daleka vjerovatnoca) izvrsio takav prevod, to ne znam, on ce za to odgovarati. A prevod Milva sam koristio posto sam video da je ipak bolje i adekvatnije preveo doticni ajet, ali opet nedovoljno. Samo za ibret, pogledaj njegov prevod sure Ta ha, 5 ajet: (“Milostivi se iznad ‘arsa uzvisio”), kako je on to preveo!? Da Allah sacuva.

  A posto i sam kazes da se prije toga treba puno toga uraditi, onda hajmo da radimo za to, a ne da se postavljaju takva pitanja, pa da se nakon odgovora na iste bjezi od onoga sto nam ne pase.

  Molim Uzvisenog da nam popravi stanje i uputi nas na pravi put.

  #16259
  Anonimno
  Neaktivan

  Dzematlija post=11438 wrote: [quote quote=TALIB post=11404]A ovo je poruka i naivnim muslimanima i neka znaju da ovde suživota nikada neće biti,osim u jednom slučaju.Da krstaši ponizno plaćaju džizju islamskoj državi.

  A zasto “ponizno” brate Talibe? Dzizja se placala da bi muslimani zastitli hriscane u islamskim drzavama. Nije nikada bila umisljena kao neka vrsta poniznog poreza na njih.
  Ponizno je uvjek dobro za svakoga, daj ti njima dziziju pa ces vidjeti sta ces dobiti, nista.

  #16272
  Anonimno
  Neaktivan

  Dzematlija post=11439 wrote: Sto se tice same satire, stvarno je neukusna i ne mogu zamisliti da se ijedna zrtva iz Ahmica ili stanovnik Travnika nasmijala ovome ruganju bivsem ustaskom vodji i zlocincu Kordicu. Ma koliko god oni njega mrzili, ovakve rijeci su sigurno izvor jos vise boli za te zrtve nego li kakav povod za osmijeh.

  Ovo je bezobzirno kopanje po starim ranama. Nije bitno da li je namerno ili nenamerno. To je jasno i detetu.

  #16274
  Anonimno
  Neaktivan

  I zaboravio sam da dodam da su danas 22 godine od ubistava 116 muslimanskih civila u Ahmičima.

  #16310
  Anonimno
  Neaktivan

  Ustase i domace balije koje se nazivaju muslimanima a ne pridrzavaju se islamskih propisa su najveci dusmani muslimanima koji praktikuju islam,cetnici kolliko su nam nanjeli zla,neuporedivo je koliko nam nanose balije i ustase i dan danas…Cetnici su nas klali samo u vreme rata,a ovi….Pa neka shvati ko kako hoce…

Pregledavate 14 postova - 1 do 14 (od ukupno 14)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.