Verbalni napad na djevojke koje su hodale u šorcu i osuda Rijaseta

 • This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 9 years, 4 months by Anonimno. This post has been viewed 2028 times
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #17268
  Anonimno
  Neaktivan

  Saffov musliman Almir Panjeta, koji je više puta dokazao ogromnu mržnju prema islamu i muslimanima, objavio je prije dva dana članak u “Slobodnoj Bosni” u kojem je ispričao otrcanu islamofobičnu priču o novom, ovog puta samo verbalnom, napadu na djevojke koje su hodale “prikladno odjevene” u šorcu. “Napad” se dogodio u Breki u Sarajvu.
  U cijeloj priči, Almir uključuje i rođaka napadnutih djevojaka, koji je ispričao kako su djevojke vjernice koje poste i koje su bile “pristojno odjevene u šorcu”.

  Međutim, kasnije se ispostavilo da nikakav slučaj o verbalnom zlostavljanju djevojaka “koje su doživjele šok” nije prijavljen sarajevskoj policiji.

  Međutim, iako je događaj po svemu sudeći izmišljen, tačnije naručen, tačnije naručen od strane Milorada Dodika i/ili njegovih veprova (sam autor na kraju teksta citira Dodika), ne čudi nas to što je njegov autor Bošnjak, ali ono što svakog muslimana pogađa jeste reakcija IZ BiH koja je osudila verbalni napad na djevojke.
  Umjesto da pozove one koji sebe smatraju muslimanima na pristojno oblačenje, pogotovo u vrijeme Ramazana, IZ BiH još jednom staje na stranu nevjerstva i zablude, te osudjuje “verbalni napad” na polugole djevojke.

  – Svako ima pravo na izbor u vlastitom životu i ne možemo biti ravnodušni prema tome u smislu da osuđujemo svaku vrstu nasilja, ali isto tako ne možemo preuzeti bilo kakvu vrstu odgovornosti za bilo čije ponašanje na ulici, jer je to, naprosto, nemoguće – kazao je Karić, rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta.

  Tako, prema demokaratama iz Rijaseta, ispade da je slijeđenje sunneta “nasilje” (a sunnet je, prema vjerodostojnom hadisu Poslanika as, da kada vidiš zlo spriječiš ga svojom rukom, ako ne jezikom, ako ne osudiš srcem, a mimo toga nema imana).

  Takodjer, Rijaset kako vidimo osudjuje izmišljene dogadjaje u kojima su “napadnuti” griješnici, ali do dan danas nismo vidjeli osudu Rijaseta o pokolju muslimana u Siriji od strane šiitsko-alevijskog režima, iako su fotografije i video snimci pokolja Allah zna po koji put obišli svijet.

  Naprotiv, Rijaset je šiitske koljače indirektno nazvao braćom muslimanima, što je razljutilo čak i bosanske murdžije, koji su bili zaštitini bedem za Rijaset. U kojoj mjeri je Rijaset zaglibio u zlo i vjersku korupciju govori i to da je proglas Rijaseta o Siriji osudio čak i Nermin Spahić, murdžijski kreštavi papagaj.

  #21655
  Anonimno
  Neaktivan

  Na ovo gledam kao na primjer kad sebe djevojke (ili bilo ko drugi) smatraju muslimankama. Propisi su jasni u pogledu oblačenja i ponašanja oba pola.

  O uzornom oblačenju žena, pošto je o ovome riječ, a djevojke koje su opisane u tekstu to izgleda ne znaju pored toga što klanjaju, Allah kaže:

  الْمُؤْمِنِينَ
  يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا
  REKAO JE UZVISENI ALLAH: “O VJEROVJESNICE ,RECI ZENAMA SVOJIM, I KCERIMA SVOJIM, I ZENAMA VJERNIKA NEKA HALJINE [OGRTACE,DZILBABE] SVOJE SPUSTE NIZA SE.TAKO CE SE NAJLAKSE PREPOZNATI I NECE NAPASTVOVANE BITI ” (Ahzab, 59. سورة الأحزاب)

  Razlog je sigurnost same žene i što se na ovaj način izbjegava navrtanje na sebe neželjenih pogleda i požude. Na ovaj način sestre čuvaju svoju ljepotu zarad onog što im je Allah, s.v.t, poručio.

  #21656
  Anonimno
  Neaktivan

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.