Video serijal od Ejmena Zavahirija: Kratke smjernice pobjedonosnom ummetu

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Video serijal od Ejmena Zavahirija: Kratke smjernice pobjedonosnom ummetu

Označeno: 

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 2 godine, 1 mjesec. This post has been viewed 1015 times

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #45012

  Anonimno

  Iz nekog razloga, sa naslovne je nestao video o serijalu dersova Al-Zawahirija “Kratke smjernice pobjedonosnom ummetu”, pa ga ja ovdje postavljam jer ga mnogi traže a ne može se naći na sajtu.
  U video serijalu “Kratke smjernice pobjedonosnom ummetu”, vođa Al-Kaide Ejmen ez-Zawahiri se osvrće na aktuelne probleme ummeta.
  U prvom predavanju, naslovljenom “Ko će braniti Mushaf?”, šejh Ejmen pojašnjavajući zašto revolucija u Egiptu nije uspjela, govori o nastanku pokreta Ihvanul-muslimin (Muslimanska braća), kojeg je osnovao Hasan el-Benna, i njihovoj politici.

  Hasan el-Benna, rahimehullah, svima je poznat kao veliki reformator, ali malo ko zna da je pored veličanstvenih postignuća, počinio i strahovite akidetske greške, koje su dovele do neispravnih shvatanja i rezultirale katastrofalnim i kobnim posljedicama. Ono što se dogodilo u Egiptu je najjasniji primjer muslimana onda kada skrenu sa pravoga puta i suštinske mržnje i neprijateljstva krstaša kada se dočepaju snage i vlasti.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj