Yemen.

 • This topic has 26 odgovora, 12 glasova, and was last updated prije 10 years by Anonimno. This post has been viewed 2777 times
Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 27)
 • Autor
  Postovi
 • #8520
  Anonimno
  Neaktivan
  #8530
  Anonimno
  Neaktivan

  Tesko je iskrenom vjerniku da se postavi u ovakvim slucajevima.
  – Radovati se sto je ubijeno 100 tagutskih sluga i vojnika.
  – Biti tuzan sto je poginulo 100 muslimana.
  A Allahov sud je zadnji!

  #8534
  Anonimno
  Neaktivan

  Ebu Faruk post=2933 wrote: Tesko je iskrenom vjerniku da se postavi u ovakvim slucajevima.
  – Radovati se sto je ubijeno 100 tagutskih sluga i vojnika.
  – Biti tuzan sto je poginulo 100 muslimana.
  A Allahov sud je zadnji!

  Kako se sluga taguta moze nazvati muslimanom??

  #8535
  Anonimno
  Neaktivan

  El-Albâni: Onaj ko po naredbi vodje raznese sam sebe i ubije veliki broj nevjernika u ratu je poput onih od selefa koji su se ubacili medu nevjernike svojim macevima dok nisu umrli. Ovo je radi Allaha. (Silsilat-ul-Hudâ wan-Nûr, 134)

  #8536
  Anonimno
  Neaktivan

  Allahu Ekber

  #8540
  Anonimno
  Neaktivan

  Ebu Faruk post=2933 wrote: Tesko je iskrenom vjerniku da se postavi u ovakvim slucajevima.
  – Radovati se sto je ubijeno 100 tagutskih sluga i vojnika.
  – Biti tuzan sto je poginulo 100 muslimana.
  A Allahov sud je zadnji!

  Kako je izvijestio Yemen Post, broj ubijenih vojnika u jučerašnjem napadu na vojnu jedinicu u Sani je dostigao cifru od 120 vojnika, dok je 350 ranjeno, od kojih su mnogi u kritičnom stanju.

  Bombaš koji je bio obučen u vojnu uniformu aktivirao je eksploziv na sebi u toku generalne pripreme za vojnu paradu koja je bila planirana za danas u čast godišnjice ujedinjenja sjevernog i južnog Jemena. Svi ubijeni su bili vojnici.

  Džihadska grupa Ensarije Šerijata, koja djeluje na jugu Jemena i koja pod svojom kontrolom drži nekoliko oblasti i gradova u provinciji Ebjen, gdje je uspostavila Šerijat, preuzela je odgovornost za ovaj bombaški napad, prema navodima mas medija.

  Kako su mediji danas prenijeli, grupa Ensarije Šerijata (Al-Kaida na Arapskom poluotoku) je saopćila da je napad u Sani odmazda za američki rat protiv njihovih pristalica na jugu zemlje.

  “Osvetit ćemo se uz Allahovu pomoć i plamenovi rata svuda će vas stići, i to će biti početak džihada za odbranu časti i svetinja”, navodi se u sopćenju koje je upućeno vojnim komandantima Jemena, prenose mediji.

  Međutim, zvanične potvrde ove izjave još uvijek nema na džihadskim web sajtovima.

  Ensarije Šerijata su ranije optužili jemensku vladu da nije ništa drugo do američki sluga u borbi protiv onoga što Amerika naziva „islamskim terorizmom“. Zapravo, Ensarije Šerijata tvrde da je jemenska vojska pod kontrolom američkog ambasadora u Sani, čak i u stvarima od male važnosti, prema sporazumu od prije mjesec dana (detaljnije ovdje, op.PV).

  Ovaj napad je došao usred žestoke ofanzive jemenskih marionetskih snaga na položaje jemenskih mudžahida na jugu zemlje. Jemenska vojska potpomognuta tenkovima i avijacijom, te saudijskim bombarderima i američkim bespilotnim letjelicama, već više od nedjelju dana pokušava povratiti kontrolu nad izgubljenim gradovima. U ovom cilju, angažiran je i veliki broj plaćenika i prerušenih vojnika u civilu, koji su medijima predstavljeni kao narodni komiteti.

  Borba protiv jemenskih mudžahida se vodi i na ideološkom planu. U tom cilju su vidne aktivnosti jemenskih murdžija, koji pozivaju muslimane u pokornost „legitimnom vladaru“ zemlje, nazivajuće sve one koji se bune protiv vladara haridžijama, čak i one demonstrante koji zagovaraju demokratiju i sekularizam.

  Napad na jemensku marionetsku vojsku je izazvao, kako se i očekivalo, osudu vodećih svetskih sila i ličnosti. Nad marionetskim žrtvama, koji su poginuli služeći krstaško-cionističkim interesima, „zaplakali“ su njihovi gospodari, izmađu ostalih Sjedinjene Američke Države, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, navodeći da počinioci moraju biti izvedeni pred „lice pravde“. Međutim, kada su američke bespilotne letjelice i saudijski bombarderi u više napada u Jemenu pobili na stotine civila, žene i djecu, niko od pomenutih dušebrižnika nije spominjao niti pravdu, niti njeno lice (o samo jednom ovakvom masakru pogledaj ovdje, op.PV). Ali, kada se ubijaju njihovi poslušni psi iz redova otpadnika od islama, onda vidimo izljeve lažnog bijesa, „srceparajuće“ tuge i „očinske“ zabrinutosti od strane krstaško-cionističkog saveza, jer njih, zaista nije briga za ove otpadnike, ne samo u Jemenu, već i širom islamskog svijeta, jer na njih gledaju kao na obične pse čuvare. Zapravo, ugled ovih marioneta kod njih je manji od ugleda koji u njihovim očima uživa jedan pas na Zapadu, ali su im marionete potrebne u borbi protiv „islamskog terorizma“.

  U cijeloj ovoj priči, najjadniji su otpadnici koji su za račun krstaša i cionista ostavili svoju vjeru, boreći se protiv Allahovog Šerijata, izgubivši tako i dunjaluk i ahiret i ostavljajući iza sebe „uplakanog“ Ban Ki Muna i ostalu bandu!

  (Agencije / Put vjernika)

  #8541
  Anonimno
  Neaktivan

  {liveleak}4fd_1337695254{/liveleak}

  #8547
  Anonimno
  Neaktivan

  Muamer2 post=2938 wrote: El-Albâni: Onaj ko po naredbi vodje raznese sam sebe i ubije veliki broj nevjernika u ratu je poput onih od selefa koji su se ubacili medu nevjernike svojim macevima dok nisu umrli. Ovo je radi Allaha. (Silsilat-ul-Hudâ wan-Nûr, 134)

  Da li ima predaja da je poslanik Muhammed sallallahu alejhi we sellem slicno postupao ili da je nekom naredio da se zrtvuje.

  #8555
  Anonimno
  Neaktivan

  Dozvoljeno je napasti neprijatelje iznenada i gađati ih makar to dovelo i do ubijanja njihovih mladih, starih i nemoćnih

  Prenosi ibn Abbas od Sa'bab ibn Dzusahemeta, da je rekao: O Allahov Poslaniče, mi u sukobu pogodimo i mušričku djecu? Muhammed s.a.v.s. je rekao: “Ona su od njih.” Prenosi Muslim

  Komentar:
  Upitan je Allahov Poslanik s.a.v.s. o tretmanu mušričke djece, koja budu ubijena u borbi. Rekao je da ako dođe do toga nema štete (grijeha), jer su ona od mušrika, ali to samo ako se desi ne namjerno i u nužnim situacijama.
  Muslim, komentar od Nevevija

  Dakle, ovdje se očito radi o iznenadnom napadu na jemenske vojnike i prema ovom tumačenju, to bi bilo dozvoljeno.
  Samožrtvovanje mudžahida u ovom napadu različito se tumači s obzirom da pojedini ajeti i hadisi zabranjuju samoubistvo.

  #8567
  Anonimno
  Neaktivan

  Ali Hammad post=2950 wrote:

  El-Albâni: Onaj ko po naredbi vodje raznese sam sebe i ubije veliki broj nevjernika u ratu je poput onih od selefa koji su se ubacili medu nevjernike svojim macevima dok nisu umrli. Ovo je radi Allaha. (Silsilat-ul-Hudâ wan-Nûr, 134)

  Da li ima predaja da je poslanik Muhammed sallallahu alejhi we sellem slicno postupao ili da je nekom naredio da se zrtvuje.

  O ovoj temi je dosta raspravljano na starom forumu. Pretraži stari forum. Također, možeš pogledati sljedeći tekst:
  http://www.putvjernika.com/fetve-i-odgovori/sehidske-akcije-samoubilacke-akcije-sehidi-ili-samoubice.html

  #8595
  Anonimno
  Neaktivan

  naoruzali suse i spremili dase bore protif allaha i mislili su daim smrt nikada nece doci i dace
  zauvjek ostati na dunnjaluku ili smrt imje dosla iznenada allah ih je ubio
  sva hvala i zahvala pripada allahu jedinome
  i nek znaju svi oni koisu u borbi protif islama i muslimana ovakaf ce biti njihov kraj
  ovakav ili jos gori od ovoga

  #8596
  Anonimno
  Neaktivan

  :zastava1: :zastava1: :zastava1: :zastava1: :zastava1: :zastava1: :zastava1: :zastava1: :zastava1: :zastava1: :zastava1:
  :zast: :zast: :zast: :zast: :zast: :zast: :zast: :zast: :zast: :zast: :zast:

  #8597
  Anonimno
  Neaktivan

  Es Sellamu Allejkum braćo

  Imam pitanje u vezi El-Albanija ako neko može da pojasni

  http://www.youtube.com/watch?v=R_c47yKtZo4&feature=player_embedded;feature=share

  Šta je Albani mislio pod ovim “eto po njihovim plodovima će te ih prepoznati, nema potrebe raspravljati.

  Allah vas nagradio svakim dobrom

  #8629
  Anonimno
  Neaktivan

  @Ebu-Habib Glas na videu vise da nije od sheyha ra. nego da jeste. I da jeste, video je postavila prljava medhalijevsko-murdzijska stranica ili glasilo na nasim prostorima. Sekta poziva u pokornost tagutima-shejtanima ili danasnjim vladarima gdje u isto vrijeme proganja i naziva haridzijama one koji ustanu protiv tih vladara.
  Evo ti video sa prevodom od sheyha Albanija ra. po pitanju shehidskih akcija.
  http://www.youtube.com/watch?v=-T2VhjPimsk
  Slusalac: U Modernom ratovanju, postoji nesto pod nazivom “komando operacije” ili Samoubilacke grupe.

  Shaykh: Da.

  Slusalac: Mogli bi biti neprijatelji koji uzrokuju stetu muslimanima,zbog toga sto postavljaju komando grupu ili “samoubilacku grupu” koja postavlja bombe, i oni/one raznose neprijateljske tenkove.
  Kakva je odredba ili misljenje na ovo, i jeli ovo samoubistvo?

  Shaykh: Ne, samoubistvo je kada se ubijes da bise kotarisao/rijesio svog uzasnog/teskog zivota, ali to o cemu pitas, nije samoubistvo.
  Ustvari, to je Dzihad na Allahovom swt. putu.
  Moras ovde zabiljeziti(znati), da ovo nemoze biti izvrseno po tvom licnom akordu ili prohtijevu. Ovo bi trebalo biti izvrseno po naredbi Generala Armije(Emira). Ako je General ili Emir u mogucnosti da zrtvuje ovog vojnika(Mudzahida) I on uvidi da ce ovakva akcija ubiti mnogo nevjernika, onda zadnja rijec pripada njemu(generalu) i ti ga moras poslusat. Cak i ako ne zelis, ti moras poslusati i izvrsiti naredbu.

  Slusalac: Nema stete?

  Shaykh: Nema stete.
  Zato sto mi ovo ne nazivamo samoubistvom. Samoubistvo je jedno od najvecih zabranjenih stvari/radnji u Islamu. Niko ga ne pocini osim onih koji su ljuti na svoga Gospodara, poricuci Allahovu swt. odredbu nad njim. Mi trazimo utociste kod Allaha swt.
  Ali vojnik(mudzahid) je slican Selefu, koji je znao napadati velike grupe nevjernika, s nicim osim samo sa sabljom dok se nebi susreo sa smrcu.
  I on je bio strpljiv i cvrst zato sto vjeruje da trazi/ocekuje Dzenet.
  Ogromna je razlika izmedju onog koji preseli na ovakvom putu Dzihada, i onoga koji se rijesi svog zivota.
  Ili ako bi covjek to ucinio po svom licnom akordu/nahodjenju.
  Zato sto ovo ide pod “bacanje samog sebe u propast”.
  Ako General Armije/Emir, poznaje bojno polje i njegovu stvarnost, i sve efektivne faktore, onda je ova akcija/dijelo podsticajna.

  Salam alaykum.

  #8632
  Anonimno
  Neaktivan

  :barek:

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 27)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

FA: Šta će se desiti ako Putin upotrijebi nuklearno oružje u...

0
Opasnost bi bila najveća ako bi se rat odlučno okrenuo u korist Ukrajine, jer bi se tada Rusi mogli odlučiti na strašni rizik upotrebe taktičkog nuklearnog oružja kako bi izbjegli poraz.
Ramazan

Vrline posta ljeti

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes