zene bez stida

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 10 years, 2 months by Anonimno. This post has been viewed 1112 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #14644
  Anonimno
  Gost

  Zene bez stida!!

  Od ibn ‘Umera radijellahu anhuma se prenosi da je Allahov Poslanik sallallahu alejhi ve selleme rekao: “Neka zena ne putuje osim sa svojim mahremom”.

  Rekao je sejh muhaddis Ahmed Saakir (1) :
  Ovaj hadis je velika osnova od osnove islama, za paznju zene i njeno cuvanje od toga da bude izlozena onome sto ce upropastiti njeh ahlak (moral i ponasanje), iIi da skrnavi njenu cast, zbog toga sto je ona (zena) slabasna i lahko je utjecati na nju, i poigravati se s njenim razumom, kako bi je savladala njeha sehva (strast). A vec su se muslimani udaljili (od vjere) u ovom nasem vremenu, ili preciznijim izrazom: oni koji se nazivaju muslimanima i pripisuju se islamu, pa ih vidis – kao sto vidis – kako pustaju svoje zene, od klase koja se naziva visom (klasom), i druge mimo te klase, pa odlaze u raznim zemljama, i izlaze putujuci ne zasticene, pac cak kada putuju u zemlje Evrope i Amerike i mimo njih, a s njima nije prisutan mahrem, pa tako cine svakakva (ruzna) dijela, i onda o njima pristizu svakakve (ruzne) vijesti, a one ne strahuju a niti se stide, niti imaju sta da ih sprecava (u tome), cak, sta vise drzava – a ona (drzava) tvrdi da je islamska drzava – salje djevojke radi studiranja u inostranim zemljama, onda kada su one (djevojke) u najopasnijim godinama, i najludjim (najjacim) sehvama, a ti ne nalazis nikoga da negira i kori ovo zlodijelo, ili da u tome naredjuje dobrim (tj. da naredjuje da se to ostavi), naprotiv, Azharova ulema je hladnokrvna prema tome, a da ne kazem, da zaista oni u tome ne vide nista lose, i da ne kazem, da uistinu nekim od njih (azharovaca) kcerke se gube u prljavstini tih grupa (koje se salju radi studiranja).

  Doista su se dogodili dogadjaji s kojima musliman nije zadovoljan, a najgori primjer od toga su zene koje putuju u zemlje kufra i bezbostva – a koje su od najvece klase u ummetu i mimo nje – i izlaze iz njihove vjere, slijedeci strasti, i udaju se za ljude od nevjernika Evrope i Amerike koji su pagani i bezboznici, oni koji se lazno pripisuju zidovstvu i krscanstvu, pa su time one odabrale Allahovu srzdzbu pored Njegovog zadovoljstva, one i njihove porodice, i oni koji su zadovoljni njima, i njihovim postupcima, a svi pripadamo Allahu i svi se Njemu vracamo.

  fusnote:
  1) U svom komentaru na “Musned” od imama Ahmeda: (6/281-282) pod brojem (4615).

  #14763
  Anonimno
  Neaktivan

  Kakav je stav u pogledu prelaska nemuslimana na Islam pod uvjetom da je njegovo prihvaćanje Allaha, Subhanehu ve Te'ala, iskreno pa onda ženidba sa muslimankom? Čula sam da postoji puno fetvi o ovome, ali ne mogu da nađem ništa o tome da je na našem jeziku.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.