Hoćemo li se u budućnosti, uzrokom korporativnih psihopata, pretvoriti u ljudoždere

Objavljeno / ažurirano:


U javnosti se već neko vrijeme čuju različite debate o tome koliko je moralno koristiti proizvode široke potrošnje u kojima se nalaze stanice kultivirane iz abortiranih fetusa. Bez obzira na vaše stanovište o abortusu, činjenica je da postoje cijele grane industrije; prehrane, pića i medicinskih proizvoda koje rutinirano koriste tkiva abortiranih fetusa, takvo ponašanje bi uvelike trebalo zabrinuti javnost.

U medicinskoj je zajednici uvijek postojala velika uznemirenost glede korištenja fetalnog tkiva za transplantacije i stvaranje cjepiva (vakcina).

Tehnologija fetalnog tkiva se razvila nevjerojatnom brzinom u zadnje dvije decenije, naročito na području liječenja različitih neuroloških i endokrinih bolesti.

Pa ipak, postavljaju se ozbiljna etička pitanja o tome kako se dobavljaju i koriste fetalna tkiva. Dok neki medicinski eksperti zagovaraju bezgranične potencijale tehnologije fetalnih stanica, drugi su izrazili duboku zabrinutost načinom upotrebe istih i upozoravali su na etičnu i moralnu dinamiku. Gdje možemo podvući crtu?

Ekonomsko iskorištavanje abortusa

Svjetska ekonomija se zasniva na odnosima ponude i potražnje. Zbog takvog odnosa već sada vjerojatno najveći strah od dozvoljavanja istraživanja fetalnog tkiva i transplantanata od izabranih abortiranih fetusa. Dok se na sav glas objašnjava kako abortiranih fetusa ima sasvim dovoljno – što je tragedija sama po sebi – drugi se brinu što ako znanstvenici otkriju da proizvodi s fetalnim stanicama mogu efektivno zadovoljiti široki asortiman bolesti i poremećaja.

Što će se dogoditi ako ne bude dovoljne količine abortiranih fetusa?

Iako ovo pitanje nekima može izgledati preuveličano, ne smijemo zaboraviti na napredak medicinske tehnologije i moralnu posrnulost modernog društva. Nekoliko takvih prijedloga je predstavljeno Odboru Nacionalnog zdravstvenog instituta da se u budućnosti zaštite bebe kako one ne bi postale motiv za bogaćenje i brutalno iskorištavanje u ekonomske svrhe. S godišnjom zaradom od šest milijardi dolara unutar industrije iskorištavanja fetalnih tkiva, ovaj bi problem mogao i te kako postati stvarnost, a da ne spominjemo poteškoće u zakonskom nadgledanju nabave takvih „materijala”.

„S anticipacijom profitabilnosti industrija i znanost će povećati istraživanja otkrivanja dobrobiti u liječenju bolesti s fetalnim stanicama i tkivima, tada će se povećati pritisak za dobavljanje „sirovina” kako bi se zarada podijelila,” izjava Scotta Raea.

Vezano za samu nabavku fetusa, radi se o svježim i starijim fetusima. Tajming za abortus postaje ozbiljan predmet izučavanja medicinske znanosti naročito onima koji ozbiljno profitiraju od starijih i razvijenih fetusa. Većina abortusa se obavlja između šestog i jedanaestog tjedna trudnoće, no odgađanjem abortusa do 14-16 tjedna dobiva se „materijal” koji koristi u transplantaciji pankreasa. Jednostavno rečeno, što je stariji fetus to je on profitabilniji!

Pojavljuje se još jedno pitanje, a to je briga prema majki to jest koliko ostaje psihičkog i fizičkog šoka ako se abortus napravi relativno kasno. Abortiranje djeteta koje ima četiri mjeseca je za razliku od 6-11 tjedana, stvara ozbiljan emocionalan udar na ženu nakon čega nastaju ozbiljne traume vezane za sam abortus.

Izbjegavanje hrane, pića i cjepiva koje sadržavaju abortirane fetalne stanice

Nedavno je Pepsi ignorirala zahtjeve i kritike na desetke grupa koji podržavaju prestanak korištenja fetalnih stanica u hrani i piću i na desetke tisuća ljudi koji dijele ista stajališta. Pepsi Co se udružila sa Senomyxom čak i nakon što je otkriveno da testiraju aditive njihove hrane i pića korištenjem abortiranih fetalnih stanica. O čemu smo više pisali ovdje.

Slijedeći proizvodi koriste fetalne abortirane stanice:

PEPSI pića;

– sva bezalkoholna pića Pepsi

– Sierra Mist

– Mountain Dew

– Mug root beer pivo

– No Fear pića

– Ocean Spray pića

– Seattle's Best kava

– Tazo pića

– AMP Energy pića

– Aquafina voda

– Aquafina pića

– DoubleShot energetska pića

– Frappuccino pića

– Lipton čaj

– Propel pića

– SoBe pića

– Gatorade pića

– Fiesta Miranda pića

– Tropicana sokovi i sirupi

NESTLE proizvodi

– Svi dodaci kavama – slatko vrhnje, slatko vrhnje u prahu…

– Maggi Brand instanst juhe, ketchup, nadjevi i umaci, okruglice i začini

KRAFT – CADBURY ADAMS proizvodi

– Black Jack žvakaće gume

– Bubbaloo žvakaće gume

– Bubblicious žvakaće gume

– Chiclets

– Clorets

– Dentyne

– Freshen Up žvakaće gume

– Sour Cherry žvakaće gume (Limited)

– Sour Apple žvakaće gume (Limited)

– Stride

– Trident

CADBURY ADAMS bomboni i slatkiši

– Sour Cherry Blasters

– Fruit Mania

– Bassett's Liquorice

– Maynards Wine žvakaće gume

– Swedish Fish

– Swedish Berries

– Juicy Squirts

– Original žvakaće gume

– Fuzzy Peach

– Sour Chillers

– Sour Patch Kids

– Mini Fruit žvakaće gume

drugi proizvodi CADBURY ADAMSA

– Certs dražeje za osvježavanje daha

– Halls sirup za kašalj

NEOCUTIS

Ova kompanija koristi fetalne stanice u kremama za tretiranje bora koje se dobivaju isključivo iz 14 tjedana starih abortiranih fetusa dječaka

– Bio-Gel Prevedem Journee

– Bio-Serum Lumiere

– Bio Restorative krema za lice i tijelo

Cjepiva (vakcine)

MMR II (Merck)

ProQuad (MMR + Male boginje — Merck)

Varivax (Male boginje — Merck)

Pentacel (Polio + DTaP + HiB — Sanofi Pasteur)

Vaqta (Hepatitis-A — Merck)

Havrix (Hepatitis-A — Glaxo SmithKline)

Twinrix (Hepatitis-A i B — Glaxo)

Zostavax (Herpes Zoster– Merck)

Imovax (Bjesnoća — Sanofi Pasteur)

Drugi lijekovi:

Pulmozyme (Cistična fibroza — Genetech)

Enbrel (Reumatoidni artritis — Amgen)

Izvor: matrixworld-hr.com

Original članka na: preventdisease.com

Obrada: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Najvećeg tevhida jesu oni koji se najviše oslanjaju na Allaha

0
Od ibadeta koje je Uzvišeni Allah prpisao jeste i tevekkul – oslonac na Njega Uzvišenog. Najvećeg tevhida jesu oni koji se najviše oslanjaju na...
kaba-mekka-islam

Osobine stranaca (gariba)

Preporučeni sadržaj

Izraelska policija ubila Palestinca jer se protivio bespravnom rušenju porodične kuće

0
Izraelska policija ubila je 19-godišnjeg Palestinca u Dženinu jer se suprotstavljao izraelskim snagama koje su srušile palestinsku porodičnu kuću u tom gradu. Također, zraelska policija...
islamske teme, islam, slike

Zli učenjak

Islamske teme