Izjava Islamskog Emirata Afganistana povodom američkog namještanja izbora

437

Gledajući na mudžahide Islamskog Emirata Afganistana i njihovo spriječavanje takozvanih parlamentarnih izbora 18. septembra, kao i dosadašnje spriječavanje drugih zavjera uz pomoć Allaha, a zatim i uz pomoć mudžahidskog naroda Afganistana, Islamski Emirat Afganistana želi da čestita mudžahidskoj naciji, posebno herojskim mudžahidima na ovoj pobjedi koja je rezultirala velikom sramotom za naprijatelje. Ta pobjeda se odgleda u slijedećem:


1. Budna i hrabra nacija Afganistana je pozitivno odgovorila na poziv Islamskog Emirata da ne učestuje u obmanulim izborima koji su se trebali sprovesti u skladu sa američkim pravilima. Izbjegavajući izbore u ovom slučaju, većina stanovnika Afganistana je neupitno odbacila izbore, i samim time rezultati izbora nisu prihvatljivi.

2. Glasačka mjesta su ostala zatvorena u 162 distrikta od njih ukupno 400. 1260 glasačkih mjesta bilo je zatvoreno i prije 11.00 h. Mudžahidi Islamskog Emirata su napali 480 glasačkih centara samo u glavnom gradu Kabulu i provincijama Mezar-i-Šarifa, Herata i nekoliko drugih provincijskih gradova. Neki vladini zaposlenici su izašli na glasačka mjesta i dali svoje glasove i time su ovi izbori ograničeni na samo administrativne djelatnike kabulske marionetske administracije, koje ironično neki provladini mediji još uvjek nazivaju izborima, i time rezultat ovih takozvanih izbora, nema nikakav legalni kredibilitet.

3. Afganistanski narod koji voli svoju slobodu praktično je pokazao da je protiv stranaca i njihovih nesposobnosti time što nije učestovao u njihovim takozvanim izborima vođenim od strane okupatora i njihovih slugu. Zbog toga, okupatorske snage bi trebale uzeti primjer iz ovog totalnog neuspjeha i zaustaviti svoju okupaciju Afganistana i kidnapovanje naših stanovnika.

4. Islamski Emirat Afganistana obavještava javnost cjelog svijeta, da ni okupatorske snage niti njihova marionetska administracija nemaju moć nad ogromnim dijelom ove zemlje, niti će uspjeti održati namještene izbore, nego samo da žele utrti put za beskrupulozne i korupcijom vođene elemente koji žele da zgrabe vlast u zemlji.

I samim tim cjelo čovječanstvo bi trebalo da odbaci sve antiafganistanske intrige okupatora, naručito njihove propale i zabludničke izbore i da prestane da priznaje njihove sluge kao predstavnike naše nacije.

 

Islamski Emirat Afganistana

Izvor: alemarah – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Prijevod: KavkaskiEmirat.com

Obrada: Put vjernika