Ko se to poigrava sa čašću muslimana i Bošnjaka BiH?

Objavljeno / ažurirano:


Muslimane Gornje Maoče ponovo uznemiravaju državni organi

Danas se po Allah zna koji put ponovila historija. I to ona koju Bošnjaci i muslimani BiH još nisu naučili! Danas je neko krvavim i smrdljivim čizmama historije pregazio preko časti Bošnjaka u BiH, preko časti muslimana.

Danas se neko ponovo poigrao sa dostojanstvom naivnih muslimana.

I dok se židovi u svijetu pripremaju da proslave 27. januar, dan sjećanja na holokaust, dok se vješti političari i vjerske vođe utrkuju u slanju pisama podrške „napaćenom židovskom narodu“, skupljajući tako „poene“ kod vlasnika ovosvjetske moći (kako to oni misle), Tužilaštvo BiH je priredilo svoju žrtvu svome bogu: danas je pušten na slobodu ratni zločinac koji je ubijao muslimane Bošnjake i uhapšen pripadnik Armije BiH koji ih je branio.

Kako je počelo?

Jutros oko 7.00 sati najmanje 150 policajaca iz različitih policijskih agencija izvšilo je pretres na pet lokacija u selu Gornja Maoča i tom prilikom je uhapšen Nusret Imamović, zajedno sa još dvojicom Maočana. Prema navodima iz Tužilaštva BiH, akcija je izvršena s ciljem prikupljanja informacija vezanih za slučaj Mevlida Jašarevića, koji je 28. oktobra 2011. godine, iz automatskog oružja pucao na zgradu Američke ambasade u Sarajevu.

Tom prilikom islamofobični mediji u BiH su pokušavali da na svaki mogući način dovedu u vezu stanovnike Gornje Maoče sa napadom na zgradu Američke ambasade. Tako su printani i elektronski mediji izvještavali da je Jašarević boravio u Gornjoj Maoči, želeći tako da jedan izolovan slučaj dovedu u vezu sa muslimanima Gornje Maoče, koji bezuspješno pokušavaju da žive mirnim životom, jer ne prođe dugo vremena a na njih se sjati više desetina, pa i stotina specijalaca sa fantomkama na glavi.

Čini se da je za uznemiravanje mirnih mještana Gornje Maoče dovoljno samo se pozvati na neki od događaja u prošlosti, koji opet nemaju veze sa Maočanima, te narediti policijskim snagama da u ranu zoru pretresaju kuće mirnih mještana, strašeći tako nedužne Maočane, u prvom redu djecu i žene.

Nedugo nakon događaja ispred Američke ambasade, prof. Nusret Imamović je dao izjavu u kojoj se ograđuje od toga da on i stanovnici Maoče imaju veze sa aktom kojeg je počinio Mevlid Jašarević (video možete pogledati ovdje).

Očigledno je da Tužilaštvo ovom akcijom želi da po svaku cijenu dovede u vezu muslimane Gornje Maoče sa napadom na Američku ambasadu, kako bi i njih, zajedno sa Mevlidom, optužili za terorizam.

Podsjetimo da isto ovo tužilaštvo već vodi montirani postupak, prepun podvala i lažnih izjava od strane tužilaca, protiv Harisa Čauševića u slučaju eksplozije ispred policijske stanice u Bugojnu. Ne zaboravimo također da je Sud BiH osudio trojicu muslimana koji nose brade u slučaju Rijad Rustempašić i dr. propisujući im kazne od 4 do 6 godina. Kao argument u sudskom procesu je navođeno to što optuženi imaju duge brade i kratke pantalone.

Zaista je čudno kako to da ratni zločinci, ubice, siledžije, narko dileri, pedofili i ostala ološ dobijaju zbog svojih zlodjela vrlo male kazne a nekada budu i pušteni na slobodu zbog „manjka čvrstih dokaza“, a s druge strane, muslimani koji vode miran islamski život i koji ničim ne remete red na zemlji, bivaju osuđivani, maltretirani, hapšeni i špijunirani kao da su popalili i porušili cijelu BiH.

U prilog ovome ide i vijest koju danas prenose bh. mediji da je presudom Apelacionog vijeća Suda BiH navodno zbog nedostata „čvrstih dokaza“ pušten na slobodu ratni zločinac Zoran Tomić, koji je učestvovao u masakru nad oko 1000 Bošnjaka u Srebrenici 2005. godine. S druge strane, istog dana je po naređenju Tužilaštva istog suda, uhapšen Nusret Imamović, čovjek koji je četiri puta ranjen za vrijeme agresije na BiH, braneći Bošnjake i svoju zemlju. Čini se kao da je neko namjerno organizovao hapšenje Nusreta Imamovića istog dana kada je pušten na slobodu ratni zločinac kako bi se na najgnusniji način poigralo sa čašću muslimana i Bošnjaka BiH.

Zar misle vlasnici lažne ovosvjetske moći, nevjernici i licemjeri, koji kažu da vjeruju u Boga a zatim pomažu nevjernike i bore se protiv islama – zar misle da će umaći Allahu? Kaže Allah u časnom Kur'anu: “Zar misle oni koji zla djela rade da će Nama umaći? Loše prosuđuju!” (Al-Ankebut, 69)

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Ruska vojska

Sirija: Šta je sljedeći potez Rusije u Manbidžu?

Ubrzo nakon što je američka vojska počela povlačenje iz sjeverne Sirije ovog mjeseca Rusija je odmah dovela svoje snage kako bi popunila vakuum vojne...
islamske teme kader

Podjela sunneta i hadisa

Preporučeni sadržaj

islamske fetve

Onaj ko sudi drugim zakonom mimo Allahova je poput onoga ko...

Ko sudi drugim zakonom mimo Allahova, pa makar vjerovao da je Allahov zakon bolji, je mušrik1. Njegovo ubjeđenje da je Allahov šerijat bolji (od...

Islamske teme