Reply To: Odg: Juso Qaradawi: “Demokratija nije kufr – nevjerstvo!”

#8281
AvatarAnonimno
Neaktivan

Mislim da mogu sa ponosom reci da sam musliman Selefija. Slazem se sa vama alli bih nesto pojasnio. Pitanje lojalnosti Islamskoj drzavi je nesto sa cime se slazem. Ali fokusiram se samo na Islamsku drzavu jer muslimani ne mogu aminovati sve sto kaze predjsednik neislamske zemlje iili zemlje gdje nema Serijata. Zao sam se dvoumio izmedju Zijada Ljakica i vas ali sam izabrao vas i mislim da je ovaj forum za mene. Objasnio bih da Saudijska Arabija ima Serijat ali kazu da se Saudijska Arabija ne vodi potpuno Serijatu te da Kralj nije podlozan Serijatu kao i porodica Saud. Zato se slazem sa vama.

Inace lojalnost islamskoj drzavi je prioritet jer lojalnost drzave ucvrscuje Islamsku drzavu i daje joj priluku da postane bogata i stalbilna zemlja. Kao sto su prvi muslimani bili obavezni na loojalnost Halifama tako i danasnji muslimani su obavezni na lojalnost Islamskoj drzavi. Svi znamo dokle su odvele demosntracije u Islamskom Hilafetu tako da je zbog tih demonstracija i nepokornosti ubijen Osman r.a. Zbog toh demonstracija se jedan dio muslimana odmetnuo i p[ostao Haridzijima. Mi to naravno ne zelimo.

Zato bih volio da sse da paznja obavezi muslimana na lojallnost Islamskoj drzavi ali samo Islamskoj drzavi a ne sekularnoj ii nemuslimanskoj drzavi jer to ima drugaciji smisao.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes