Kategorija

Svijet

Bijela kuća: Rusija bi u svakom trenutku mogla napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na Ukrajinu i da ponovo poručuju da će se Moskva suočiti sa žestokim sankcijama ako se to dogodi.

Pobuna u Kazahstanu: Deseci ubijenih u Almatiju, protesti ne jenjavaju

Eskaliraju protesti u Kazahstanu. Mediji javljaju da su desetine demonstranata ubijene u najvećem gradu Almatiju i da je vojska na ulicama.

Kavkaz centar: Rusija šalje 300 plaćenika da uguši pobunu u Kazahstanu

Zemlje članice proruske ”Organizacije Ugovora o zajedničkoj sigurnosti (ODKB)” donijele su odluku da pošalju trupe u Kazahstan, potvrdio je jermenski premijer Pashinyan.

Demonstranti zauzeli rezidenciju predsjednika Kazahstana

Žestoki sukobi koji su izbili tokom sinoćnjih protesta nastavljeni su danas, a u sukobima je povrijeđeno 190 ljudi, od kojih 137 policajaca.

Njemačka prodala egipatskom diktatoru Sisiju oružje za više od četiri milijarde eura

Ovo je jasan pokazatelj da Evropa, iako se, s jedne strane, deklarativno zalaže za poštivanje ljudskih prava i promicanje slobode, s druge strane se ne libi da naoružava najveće diktatore na svijetu.

Rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a za pomoć Afganistanu

Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je danas usvojilo rezoluciju koju su predložile Sjedinjene Američke Države za olakšanje tokom godinu dana pružanja humanitarne pomoći Afganistanu, u nadi da talibani neće sredstva iskoristiti za sebe, prenosi agencija Beta pozivajući se na AFP.

Vanredna sjednica Vijeća OIC-a povodom gladi u Afganistanu

Cilj održavanja ove sjednice je rješavanje ozbiljne i pogoršane humanitarne situacije u Afganistanu.

Katar i Turska trebaju zajedno raditi na stabilizaciji Afganistana

Katarski i turski šefovi diplomatije potvrdili su čvrste veze i pozivaju međunarodnu zajednicu na saradnju s talibanima kako bi olakšali pomoć Afganistancima.

Rusko-ukrajinska kriza: Šta bi moglo izazvati rat?

Posljednjih godina su se povećale šanse za izbijanja rata između Rusije i Ukrajine, zbog mnogobrojnih ključnih i usputnih kriza i tenzija.

Bolton: Talibani žele posjedovati nuklearno naoružanje

Bolton: preuzimanje vlasti od strane talibana dovodi do novih opasnosti po Zapad jer je talibanska vlada zainteresirana za nuklearno naoružanje.

Zadnje objave