Kategorija

Svijet

Advokat iz Beograda: Wagner vrbuje ljude po Srbiji i niko ga u tome ne sprečava

Advokat Čedomir Stojković najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv grupe Wagner, te pojedinih diplomata i državnih službenika Srbije.

FP: Bjelorusija se približava ulasku u rat u Ukrajini

Zemlja koja se često naziva kao posljednja evropska diktatura vojsku je uglavnom držala dalje od ruske invazije na Ukrajinu, ali sve je više znakova da bi se to uskoro moglo promijeniti.

Armenija i Azerbejdžan dogovorili da neće koristiti silu

Čelnici Armenije i Azerbejdžana složili su se u ponedjeljak da neće koristiti silu i da će se držati ranijih sporazuma kojima se nastojalo prekinuti...

U metežu na proslavi Noći vještica u Seulu 151 poginuli

Broj poginulih u metežu u glavnoj četvrti južnokorejske prijestolnice Seula tokom proslave Noći vještica popeo se na 151, objavile su vatrogasne službe. Južnokorejske vlasti...

Ko je general Surovikin, novi ruski komandant u Ukrajini

Poznat po svojoj ‘totalnoj nemilosrdnosti’, ruski general Sergej Surovikin je služio u ratu u Siriji na strani predsjednika Bashara al-Assada.

Putin potpisao dokument o pripajanju četiri ukrajinske regije Ruskoj Federaciji

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u petak dokument o pripajanju ukrajinskih regija Donjeck, Herson, Lugansk i Zaporožje Rusiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Kineski predsjednik: Kineska armija se priprema za ratna dejstva

Kineska narodnooslobodilačka armija trebala bi se fokusirati na pripreme za stvarna ratna dejstva, poručio je u srijedu kineski predsjednik Xi Jinping učesnicima seminara o reformi nacionalne odbrane i oružanih snaga Kine koji se održava u Pekingu.

Bidenov apel Putinu oko upotrebe nuklearnog naoružanja: Nemoj, nemoj, nemoj!

Biden je rekao da bi američki odgovor na eventualnu rusku upotrebu nekovencionalnog naoružanja bio “posljedičan”, ali je odbio dati detalje.

Poplave u Pakistanu: Poginulo više od 1.200 ljudi (foto)

Poplave su oštetile više od 1,17 miliona kuća, a 436.307 potpuno je uništeno. Stradalo je i oko 733.488 životinja

Genocid hindu mušrika: Rušenje kuća i zlostavljanje muslimana koji su branili čast Poslanika a.s.

Jedan od ovih video snimaka prikazuje indijsku policiju kako brutalno napada više muslimanskih zatvorenika u policijskoj stanici.

Zadnje objave