Kategorija

Vijesti

Svjedočenja ljekara: U Gazi pogubljuju djecu po kratkom postupku

‘U Gazi pogubljuju djecu po kratkom postupku’

Haaretz: U izraelskom kontinuiranom poricanju stvarnosti okupacije krije se njegova propast

Uredništvo lista Haaretz piše da odluka Međunarodnog suda pravde pobija laž da je okupacija samo privremena i da je namijenjena isključivo u sigurnosne svrhe.

Palestinske frakcije potpisale deklaraciju o prestanku podjela

Oštra neslaganja Fataha i Hamasa o brojnim pitanjima rezultirala su time da su okupirana Zapadna obala i Gaza politički podijeljene od 2007. godine.

Nova tehnologija Al-Qassama – ‘katastrofa’ za Izraelce

Portparol je rekao da su brigade Al-Qassam uvele novu tehnologiju u proizvodnji i detoniranju sa daljine, što će, prema njegovim riječima, biti katastrofa za okupatora.

Izrael gađa Palestince u regiji za koju tvrdi da je “sigurna”

Napadi izraelske vojske izvedeni su tokom prisilne migracije Palestinaca. Hiljade civila pokušalo je napustiti to područje pod bombardovanjem

U izraelskim napadima u Gazi ubijeno oko 39.000 Palestinaca

Najmanje 89.727 Palestinaca je povrijeđeno u izraelskim napadima od 7. oktobra 2023.godine, saopštilo je Ministarstvo zdravlja

Od gladi i dehidracije u Gazi umrlo najmanje 40 djece

Iz UN-a navode da se glad proširila Gazom usred neprestanih napada Izraela na opkoljeni Pojas. Najmanje 40 djece umrlo je od gladi i dehidracije. Sa još detalja – reporter Moath al-Kahlout javio se iz izbjegličkog kampa Jabalija.

Analitičari: Trump će napustiti saveznike, osim Izraela

Trump i Vance pružaju bezuvjetnu i neograničenu podršku Izraelu u njegovom ratu u Pojasu Gaze i dopuštaju mu da ga nastavi dok se ne ostvare svi njegovi ciljevi.

Amerika priznaje da “palestinski civili žive u paklu”, ali i dalje šalje bombe Izraelu koji čini taj pakao

S obzirom da Amerika, zajedno sa svojim evropskim saveznicima, šalje izraelu naoružanje i bombe, koje Izrael koristi u masakrima u Gazi, zaista je iznenađujuće da predstavnica SAD-a javno žali za palestinskim civilima. To je kao da kaže: "Da, mi smo poslali bombe na civile, ali nam ih je žao. Siroti civili!" 

Srceparajuće scene u Gazi: Žene i djeca po smeću traže hranu kako bi preživjeli

Reporterska ekipa agencije Anadolu zabilježila je srceparajući snimak dok žene i djeca po smeću pokušavaju naći hranu u Pojasu Gaze gdje su sve češći smrti slučajevi izazvani glađu

Zadnje objave