Kategorija

Vijesti

Hearst: Zašto Izrael nikada neće završiti posao

David Hearst, glavni urednik britanske web-stranice Middle East Eye, smatra da insistiranje izraelske ratne vlade na okupaciji Rafaha, gdje utočište traži 1,4 miliona Palestinaca...

Amerika stavila veto na rezoluciju o primirju dok sjeverna Gaza gladuje

SAD je posljednji štitio Izrael od diplomatskog pritiska Ujedinjenih naroda od početka rata, stavljajući veto na rezolucije kojima se pozivalo na prekid vatre u nekoliko navrata. SAD je također glavni dobavljač oružja Izraelu.

Šta je sistem Habsura, kojim Izrael uništava stambene objekte u Gazi?

Sistem Habsura je najnovija tehnologija koju je razvila jedinica 8200 u okupacionoj vojsci koji se oslanja na vještačku inteligenciju, a funkcija mu je da obrađuje ogromne količine podataka.

Izrael ubio više od 29.000 Palestinaca, glad se širi Gazom

Najmanje 107 osoba ubijeno je u izraelskim napadima širom Gaze u posljednja 24 sata, čime se ukupan broj od 7. oktobra popeo na 29.092, prema Ministarstvu zdravstva Gaze.

Potresni snimci: Raspadnuta dječja tijela u bolnici Al-Nasr u Gazi

Potresni snimci raspadnutih tijela beba i djece zabilježeni su u bolnici Al-Nasr u Gazi, koja je bila pod žestokim bombardiranjem izraelske vojske,

Izraelska vojska u Gazi testirala novorazvijeno oružje, projektile, tenkove i opremu

Izrael, kojem se sudi po optužbama za genocid na Međunarodnom sudu pravde (ICJ), testirao je prvi put mnogo novog oružja i municije na Palestincima u masakrima u Pojasu Gaze od 7. oktobra 2023. godine, javlja Anadolu.

Brazilski predsjednik uporedio Netanyahuov režim sa Hitlerovim

Ovo nije rat između dvije vojske, već rat visoko pripremljenih vojnika protiv žena i djece, rekao je Luiz Inacio Lula da Silva.

Glad u Gazi: Palestinci na sjeveru Gaze počeli jesti travu i stočnu hranu

Al Jazeerin reporter Tarek Abu Azzoum javlja da je glad sve zastupljenija u Pojasu Gaze, a najizraženija je na sjeveru enklave. “Danas smo razgovarali sa...

Sjever Gaze suočen s katastrofalnim gladovanjem

Al Jazeerin Tarek Abu Azzoum javlja da su ljudi na sjeveru Pojasa Gaze suočeni sa katastrofalnim gladovanjem, neviđenim od početka rata.

Videosnimak otkrio kako su izraelski snajperisti ubili trogodišnjaka i djevojku u Gazi

Kupovina mandarina pretvorila se u nezaboravnu tragediju za Hadeelinu i Imadovu porodicu, koja je živjela u kvartu Sheikh Radwan.

Zadnje objave