Kategorija

Monitor

Izrael u Pojasu Gaze uništio vjerske i kulturne objekte

Ni biblioteke u Gazi nisu pošteđene u izraelskom bombardovanju – uništene su knjige i dokumenti stari stoljećima.

Nevladine organizacije tvrde da Izrael “krade organe” mrtvim Palestincima

Prema istraživanju CNN- a iz 2008. godine, vjeruje se da je Izrael glavno središte za ilegalnu globalnu trgovinu ljudskim organima.

Izraelsko namjerno bombardiranje bunara i pumpi za vodu izaziva veliku humanitarnu krizu na sjeveru Pojasa Gaze

Sjever Pojas Gaze pati od ozbiljne krize u snabdijevanju vodom nakon što je okupatorska vojska tokom rata namjerno bombardirala bunare, rezervoare i pumpe. Napadi su privremeno zaustavljeni jer je na snazi humanitarno primirje.

Izraelski vojnik diže u zrak zgradu u Gazi kao poklon svojoj kćerki

Na društvenim mrežama kruže video snimci izraelskog rata u Pojasu Gaze, koji sadrže izraelske provokacije Palestinaca, od kojih je najistaknutija poruka vojnika koji svojoj kćerki – povodom njenog drugog rođendana – poklanja miniranje zgrade u Gazi – , čin koji su korisnici društvenih mreža okarakterisali kao odraz mentalnog poremećaja okupacionih vojnika.

Nemoguće, loše i najgore: Izraelske opcije u Gazi nakon rata

Ova tema postavlja veliki broj pitanja o alternativama koje je okupatorska država, uz punu američku podršku, predložila kako bi se riješio ‘problem Pojasa Gaze’.

Izraelski genocid u Gazi: Više od 50 ljudi iste porodice ubijeno u Džebeliji

Palestinski ministar vanjskih poslova Riyad al-Maliki rekao je da se desio izraelski napad na izbjeglički kamp Džebelija na sjeveru Gaze.

Gaza: Ubijen 41 član iz iste porodice

Ministarstvo zdravstva u Pojasu saopćilo je da je 41 član iz iste porodice ubijen u izraelskom bombardiranju njihove kuće u centralnom dijelu grada Gaza.

Vehn – ljubav prema dunjaluku i strah od smrti

Draga braćo, Allah, subhanehu ve te'ala, je stvorio ljude različitim, pa je stvorio mu'mine (vjernike) i kafire (nevjernike). Stvorio je dvije osnovne kategorije ljudi...

New York Times: Rat je Gazu pretvorio u groblje za djecu

Izraelska vojska od 7. oktobra vodi razorni rat u Gazi, ostavljajući više od 12.000 ubijenih, uključujući 5.000 djece i najmanje 3.300 žena.

Nekoliko stotina ubijenih i povrijeđenih u izraelskim napadima na dvije škole u Gazi

Ministarstvo zdravstva u Gazi navodi da je nekoliko stotina osoba ubijeno i ozlijeđeno u dva napada koja su izvele izraelske snage u školama Al-Faahuura i Tel al-Zaatar, na sjeveru Gaze. Upozoravamo na potresne snimke.

Zadnje objave