sehadet islam

Čvrsto pridržavanje Kur'ana i sunneta

0
Pravo je i obaveza svakog tragaoca za znanjem da se čvrsto pridržava sunneta Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, i sunneta upućenih halifa, Allah bio zadovoljan njima, i obaveza mu...
Predznaci Sudnjeg dana

Predznaci Sudnjeg dana: Pojava razvrata, prekidanja rodbinskih veza i loši međukomšijski odnosi

0
Predznaci Sudnjeg dana: Pojava razvrata, prekidanja rodbinskih veza i loši međukomšijski odnosi
sejh munedzid optimizam

Optimizam u tri teške situacije – Šejh Muhammed ibn Salih el-Munedždžid

0
U nekoliko rečenica šejh Muhammed el-Munedždžid opisuje tri primjera koji treba da nas poduče optimizmu u teškim situacijama.
Islamske teme

Da li si od onih koji sebi čine nasilje

0
Žalosno je što čežnjivo čekaju odmor kako bi mogli poći kud požele, ne obavljati namaz, ne čitati Kur'an, zaboraviti zikrullah i put do džamije. To neophodno ima za rezultat bavljenje časopisima neprimjerena sadržaja i druženje s najvećim prezrenjacima.
oponašanje nevjernika

Opća pravila u oponašanju nevjernika (kada je oponašanje nevjernika dozvoljeno a kada zabranjeno)

0
Pitanje: Koje su (dozvoljene) granice u oponašanju zapadnjaka? Da li sve novo što nam dođe sa Zapada je oponašanje nevjernika? Drugim riječima, kako ćemo spustiti propis na neku stvar i reći da je zabranjena zato što je to oponašanje nevjernika?
tagut

Šta je tagut, i da li je svaki tagut nevjernik?

0
Pitanje: Koje je značenje taguta, i da li je svaki tagut nevjernik? Odgovor: Sva zahvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Poslanika Muhammeda, njegovu porodicu i sve ashabe, a...
Islamske teme

Ispravno razumijevanje ajeta „Nema prisile u vjeru“

0
A što se tiče govora Uzvišenog: „Nema prisile u vjeru“, time se cilja na sljedeće: Da insan neće biti prisiljavan da napusti svoju vjeru i kako bi prihvatio islam, jer se islam prihvata samo iz ubjeđenja, ali bit će prisiljen da se nad njim sprovodi šerijatski zakon i da se pridržava toga.
Sijitsko krivovjerje

Talasi tame u rafidijskoj/šiitskoj literaturi

0
Svaka od sljedećih 110 tačaka može se naći u šiitskim knjigama. S obzirom da među šijama ima podjela i frakcija, moguće je da neka od stavki nije prisutna kod...
islamske teme, islam, slike

Kako šejtan koristi ljudsku odvažnost i slabost u njihovom zavođenju

0
Njegova (šejtanova) neobična spletka jeste to što posmatra čovjeka dok ne uvidi koja od dviju snaga njim ovladava: smjelost i hrabrost ili suzdržljivost i slabost.
Islamske teme

Sedam najvećih grijeha

0
Koji su to sedam upropaštavajućih grijeha u islamu i koja je kazna za njih?

Najnoviji članci

Uloga i uzroci (ne)uspjeha pozivanja u islam

0
Briga i odgovornost u islamu imaju značenje čuvanja nečega ili stremiti se ka pozitivnom popravljanju nečijeg stanja. Uzvišeni kaže (u prijevodu značenja): ”Muškarci vode brigu o ženama...” (Kur'an, 4/34)

Pratite nas na Facebooku

5,552LikesLikes