Kategorija

Palestina

Izraelska vojska počinila novi masakr u Khan Younisu

Najmanje 79 Palestinaca je ubijeno, a gotovo 300 ranjeno u napadu na priobalno naselje Mawasi. Ranije je izraelska vojska to naselje proglasila sigurnom zonom i pozivala Palestince da u tom dijelu Pojasa Gaze nađu utočište.

Brojne porodice su potpuno nestale tokom razaranja Gaze

Među porodicama koje su potpuno zbrisane, prema Al-Mughiru, je i porodica Al-Astal, koja je izgubila više od 64 člana u napadu na njih u Khan Yunisu u novembru prošle godine.

Žestoki izraelski udari na grad Gazu, deseci ubijenih

Žestoki izraelski udari na grad Gazu, deseci ubijenih

Medijski izvještaji: Broj mrtvih u Gazi mogao bi biti veći od 186.000

Nedavni izvještaj časopisa “Lancet“ pod naslovom “Prebrojavanje mrtvih u Gazi: Teško, ali bitno“ sugerira da je pravi bilans stradalih značajno iznad zvaničnog

Le Temps: Ovako Izrael redizajnira rat u Gazi da potraje godinama

Dio Hamasovih struktura još nije uništen jer nismo sve pročešljali. Narednih godina ćemo intervenirati kad god otkrijemo aktivnu ćeliju ili strukturu Hamasa, poručio je Yaakov Amidror.

Bjesne borbe širom Gaze, raseljeno 1,9 miliona Palestinaca

Bjesne borbe širom Gaze, raseljeno 1,9 miliona Palestinaca

Užasavajuće priče iz Gaze: Kako bi prehranila djecu, majka prodaje bubreg

Pothranjenost u Gazi dostigla je toliko očajnički nivo da majka sada pokušava prodati bubreg kako bi mogla prehraniti svoju djecu, ispričao je palestinski medicinski...

Istraga: Francuska Izraelu dala oružje korišteno u bombardovanju bolnice u Gazi

Istraga je pokazala da je francuska kompanija Thales isporučila Izraelu predajnike i prijemnike koji su posebno dizajnirani za moderne vojne bespilotne letjelice Hermes 90.

UN označio Izrael odgovornim za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti

Navi Pillay, predsjednica Nezavisne međunarodne istražne komisije za okupiranu palestinsku teritoriju, izjavila je u srijedu da je Izrael počinio zločine protiv čovječnosti, prisilno izgladnjivanje, istrebljenje, ubistva te nehumano i okrutno postupanje prema Palestincima.

Analiza u Haaretzu: Izrael gubi rat na tri fronta

Izrael i njegova vojska gube rat na dva glavna fronta – na sjeveru i u Gazi i na trećem sekundarnom frontu – na Zapadnoj obali, tvrdi obavještajni i strateški analitičar Yossi Melman.

Zadnje objave