Kategorija

Afganistan

Snažan zemljotres pogodio Afganistan: Broj poginulih premašio 2.500

Broj poginulih u snažnom zemljotresu koji je u subotu pogodio sjeverozapadni dio Afganistana prešao je 2.500, rekao je zvaničnik u nedjelju, javlja Anadolu.

UN: Afganistanu potrebno 4,62 milijarde dolara pomoći

Afganistanu je ove godine potrebno 4,62 milijarde dolara humanitarne pomoći za skoro 24 miliona ljudi, saopćila je agencija UN-a za humanitarna pitanja, javlja Anadolija. Afganistan...

UN: Afganistanu hitno treba pomoć za spašavanje od gladi

Kako je saopćio UN, njihov rad u Afganistanu otežan je zbog nedovoljno finansija.

Žrtve u eksploziji blizu afganistanskog ministarstva u Kabulu

Kabul i ostali veći afganistanski gradovi posljednjih mjeseci su poprišta čestih napada, a za neke od njih odgovornost je preuzela grupa ISIL.

Od hladnoće u Afganistanu umrlo više od 160 ljudi

Najhladnija zima u posljednjih 15 godina, u kojoj su temperature pale na minus 34 stepena Celzija, pogodila je Afganistan u jeku teške ekonomske krize.

Talibani službeno zabranili proizvodnju i upotrebu droge u Afganistanu

Talibani (Islamski Emirat Afganistan) su danas objavili službenu zabranu uzgoja narkotika u Afganistanu, najvećem svjetskom proizvođaču opijuma, i to nakon što su učvrstili kontrolu nad cijelom zemljom.

Vojni defile talibana (foto i video)

Povodom dvogodišnjice potpisivanja sporazuma o povlačenju američkih i Nato snaga iz Afganistana, talibani su organizirali vojni defile i ceremoniju dodjele diploma novim komandantima oružanih snaga Islamskog Emirata Afganistana (IEA)

Javni univerziteti u Afganistanu ponovo otvoreni, žene i muškarci razdvojeni

Glavni univerziteti u Afganistanu ponovo su otvoreni, šest mjeseci nakon što su se talibani vratili na vlast...

Drugi turski ‘humanitarni voz’ stigao u Afganistan u vremenu potrebe

Drugi ‘humanitarni voz’ koji je prevozio 920 tona hitne robe pod koordinacijom turske vlade stigao je u Afganistan u srijedu.

Afganistanci traže svoj novac od SAD-a

Afganistanska Centralna banka je pozvala službeni Washington da povuče odluku o povratu samo polovine od sedam milijardi dolara afganistanskih sredstava. Joe Biden je odlučio drugu polovinu dodijeliti žrtvama napada 11. septembra.

Zadnje objave