Kategorija

Izbor urednika

Blago li se onome…

Blago li se onome...

Al-Araby News objavio snimke uništavanje izraelskih tenkova

Medijska kuća "Al-Araby TV News" je na svom Youtube kabalu objavila video snimke koji prikazuju palestinske borce koji ručnim bacačima granata uništavaju oklopna vozila i tenkove izraelskih terorističkih snaga. Pogledajte o čemu se radi.

Netanyahu u procurjelom snimku: Udarite Palestince bolno, Amerika je nešto čime možete lako manipulisati

Pogledajte kako ova židovska zvijer poziva na brutalno ubijanje Palestinaca dok se cinično sprda sa Amerikancima, koji ga, uzgred, bezuslovno podržavaju, naoružavaju i pomažu u ubijanju Palestinaca.

Infografika: Koliko čovjek može preživjeti bez hrane i vode? Situacija u Gazi.

Izraelsko bombardovanje je očajnu situaciju u Gazi pretvorilo u katastrofu; stanovništvo se suočava sa nestašicom hrane i vode.

Poslanik Muhammed a.s. kao vojskovođa I dio

Osobita politička svojstva Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem, kao vojskovođe

Šta je Pojas Gaze, opkoljena palestinska enklava pod izraelskim napadom

Najveći ‘zatvor na otvorenom’ na svijetu, u kojem živi 2,3 miliona ljudi, od subote je pod intenzivnim izraelskim bombardovanjem.

Značenje hadisa: Zaklinjem se za tri stvari…. i znajte da dunjaluk pripada četvorici…

Značenje hadisa: Zaklinjem se za tri stvari.... i znajte da dunjaluk pripada četvorici...

Post na dan Arefata (uoči Kurban-bajrama)

Post dana Arefata (dan prije Kurban bajrama), za one koji nisu na hadžu, je jedno od najvrjednijih dijela koje čovjek može uraditi.

Značenje hadisa: Klanjaj svaki namaz poput oproštajnog… i izgubi nadu prema onome što je u rukama ljudi… i čuvaj se svega zbog čega se...

Šesnaesti hadis Od Ibn Omera, radijallahu anhuma, se prenosi da je rekao: “Došao je neki čovjek Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, i rekao: O Allahov...

Poslanikov a.s. hadis o pravu roditelja nad djecom: “Tvoj džihad je uz njih”

Petnaesti hadis Prenosi se od Abdullaha ibn 'Amra ibnu-l-'Asa da je rekao: “Došao je neki čovjek Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, tražeći od njega dozvolu...

Zadnje objave