Kategorija

U žiži

Žrtvovanje krave za Armagedon?

Desničarske izraelske grupe planiraju žrtvovati crvenu kravu u aprilu 2024. u nadi da će ispuniti jevrejsko proročanstvo koje bi im omogućilo da počnu s planovima za izgradnju Trećeg hrama na mjestu džamije Al-Aqsa. Ako se planovi ostvare, bi li to moglo izazvati rat i Armagedon?

Erdoganovo “islamsko buđenje” u Turskoj doživljava krah – Turci se vraćaju kemalizmu

Erdoganovo "islamsko buđenje" u Turskoj doživljava krah – Turci se vraćaju kemalizmu

David Hearst: Islamske zemlje se moraju suprotstaviti Zapadu kako bi zaustavile rat u Gazi

Glavni urednik britanske web-stranice Middle East Eye kaže da je vrijeme da islamske zemlje prestanu igrati ulogu posmatrača dešavanja u Pojasu Gaze.

8. mart – simbol poniženja žena

Ponudili su joj Dan žena! Time su priznali da svi njihovi raniji sistemi nisu davali ženi njeno mjesto u društvu, jer nije imala taj svoj dan. Koliko će proći vremena dok joj iz svoje ”velikodušnosti” ne ponude cio mjesec, pa i godinu?

“Sniper Alley Photo”: U petoj epizodi njemački fotoreporter Peter Kullmann govori o “vikend četnicima”

U okviru dokumentarnog serijala "The Story Behind The Photo" objavljena je peta epizoda u kojoj njemački novinar i fotoreporter Peter Kullmann govori o "vikend četnicima“, prenosi Anadolu.

Šta je sistem Habsura, kojim Izrael uništava stambene objekte u Gazi?

Sistem Habsura je najnovija tehnologija koju je razvila jedinica 8200 u okupacionoj vojsci koji se oslanja na vještačku inteligenciju, a funkcija mu je da obrađuje ogromne količine podataka.

Izraelska vojska u Gazi testirala novorazvijeno oružje, projektile, tenkove i opremu

Izrael, kojem se sudi po optužbama za genocid na Međunarodnom sudu pravde (ICJ), testirao je prvi put mnogo novog oružja i municije na Palestincima u masakrima u Pojasu Gaze od 7. oktobra 2023. godine, javlja Anadolu.

Valentinovo – dan bluda i nemorala

Kršćanski (gregorijanski) vjerski kalednar je tokom godina svoga razvoja obogatio svoj sadržaj sa mnogo različitih paganskih praznika i kršćanskih slavlja koji odvraćaju čovjeka od robovanja Allahu subhanahu we te’ala. Valentinovo je jedan od ovih praznika, u kojem sve više muslimana uzima udjela.

Mudrosti iz rata u Gazi

Mudrost Uzvišenog Allaha u svim njegovim kosmičkim određenjima Od islamskog vjerovanja jeste i tevhid u Allahova lijepa imena i savršena svojstva. Pa tako od lijepih Allahovih imena jeste i...

Evropa i Rusija se spremaju za veliki rat

NATO organizuje najveće vojne vežbe od kraja Hladnog rata. Desetine hiljada vojnika i najsavremenija vojna oprema do maja će simulirati rat sa Rusijom, što...

Zadnje objave