Kategorija

Analize

Bursać: Srbi su opet ‘ugroženi’, provjerite svoje podrume i skloništa!

Ili kako je to Boro Kontić rekao: “Kad čujem da su Srbi ugroženi odmah obiđem podrum. Da provjerim uslove za duži boravak. Jedanput kad su Srbi bili ugroženi proveo sam s porodicom četiri godine pod njihovim granatama“.

Al-Duwairi: Izrael proteklih mjeseci izgubio više od 960 tenkova

Okupatorska vojska počela se oslanjati na pojedinačne borbe kako bi izbjegla velike gubitke vozila, kaže vojni stručnjak.

Hearst: Zašto Izrael nikada neće završiti posao

David Hearst, glavni urednik britanske web-stranice Middle East Eye, smatra da insistiranje izraelske ratne vlade na okupaciji Rafaha, gdje utočište traži 1,4 miliona Palestinaca...

Le Figaro: Zašto Amerika i Iran izbjegavaju ulazak u direktan rat?

Iran je potpuno svjestan cijene svog “prijateljstva” s Kinom i Rusijom i potajno želi da zaključi “veliki dogovor” sa Amerikancima.

Evropa i Rusija se spremaju za veliki rat

NATO organizuje najveće vojne vežbe od kraja Hladnog rata. Desetine hiljada vojnika i najsavremenija vojna oprema do maja će simulirati rat sa Rusijom, što...

Američki stručnjak: Izraelska strategija u Gazi je propala

Bivši američki obavještajac je rekao da Tel Aviv gubi na svim nivoima ovog sukoba ₋ političkom, vojnom i ekonomskom, i da će nastaviti gubiti.

Kršćanski cionistički kauboji: Ogoljeni američki i izraelski afiniteti

Američki kauboji koji hrle u Izrael usred njegova rata protiv Gaze otkrivaju mnoge paralele između dva doseljenička društva.

Gazwul fikri – ideološki rat protiv muslimana

Gazvul fikri ili ideološki rat je ideja osnovana od strane Zapada s ciljem da uništi islamski ummet. Ova ideja je nastala nakon tristogodišnjih krstaških ratova koje je Evropa izgubila i u kojima je Zapad pretrpio velike gubitke.

Motreći na medije: pet odlika američke bliskoistočne politike

Zablude, poricanje, neiskrenost, iskrivljavanje i diverzija Washingtona imali su katastrofalne posljedice po regiju.

Neviđeni gubici Izraela bez postizanja jasnih ciljeva iz rata u Gazi

U izvještaju koji je objavio izraelski list Yedioth Ahronoth navodi se da je rat u Gazi stvorio neviđene izazove i poteškoće u Izraelu, jer zajednice ključaju a rezervni vojnici boluju.

Zadnje objave