Kategorija

Izdvojeni tekstovi

Nemoguće, loše i najgore: Izraelske opcije u Gazi nakon rata

Ova tema postavlja veliki broj pitanja o alternativama koje je okupatorska država, uz punu američku podršku, predložila kako bi se riješio ‘problem Pojasa Gaze’.

New York Times: Rat je Gazu pretvorio u groblje za djecu

Izraelska vojska od 7. oktobra vodi razorni rat u Gazi, ostavljajući više od 12.000 ubijenih, uključujući 5.000 djece i najmanje 3.300 žena.

Propisi vlasti i borbe: ‘Ja ću na Zemlji postaviti halifu’ (I dio)

Odbijanje nereda ne može biti osim sa pravednim vladarem, i zbog toga šerijat naređuje određivanje vođe među ljudima i kada su u mjestu boravka i kada su na putovanju jer ne može stvar zajednice biti ispravna osim na taj način, kao što se i njime odbija nesporazum među ljudima, a ono čime se ne može ispuniti obaveza i samo postaje obaveza.

Kako možemo pomoći našu braću muslimane u Gazi, Palestini i na bilo kom drugom mjestu?

Kako možemo pomoći našu braću muslimane u Gazi, Palestini i na bilo kom drugom mjestu?

Zapadne sile protiv prekida vatre u Gazi uprkos humanitarnoj krizi

Zapadne države su gotovo jednoglasno odbacile prekid vatre u Gazi, kazavši da Izrael ima pravo da se brani, iako nikada do sada nisu kazali da i Palestinci imaju pravo da se brane od izraelske okupacije.

Jevreji kroz Kur'an

Ni u vrijeme Muhammeda, sallallahu 'alejhi ve sellem, a ni dan-danas jevreja u svijetu nema mnogo. S obzirom na to, logično bi bilo da Kur'an o njima malo govori. Međutim, činjenica je da se o njima u Kur'anu govori izuzetno mnogo. Zašto, ko su jevreji, šta se njima dešavalo, kakve su njihove osobine, šta im je obećano u budućnosti i kakve se pouke iz toga mogu izvesti?

Komentar hadisa “Ovo je pravi put moj, pa se njega držite…”

Trideset i sedmi hadis Prenosi se od Abdullaha Ibn Mes'uda da je rekao: “Allahov Poslanik je nacrtao crtu, a zatim rekao: “Ovo je Allahov put.”...

Negativne posljedice sufizma u islamskom svijetu

Prve sufije su bili poznati po trudu i ibadetu, bili su iskreni iako je u njihovim djelima bilo pretjeranosti, strogoće i razilaženja sa Sunnetom....

Da li su Isaovi pomagači sumnjali u Allahovu moć: Pojašnjenje izjave havarijuna o kojoj Allah govori u suri El-Maida

Da li su Isaovi pomagači sumnjali u Allahovu moć: Pojašnjenje izjave havarijuna o kojoj Allah govori u suri El-Maida

Efektivan lijek za sve bolesti

Zdravo srce daje prednost korisnom, ljekovitom – nad štetnim, a bolesno srce suprotno tome.

Zadnje objave