Afganistan

Afganistan: Talibani napali bazu neprijateljskih specijalnih snaga u Kandaharu

U blizini aerodroma u Kandaharu gdje je smještena vojna baza specijalnih snaga afganistanske vojske u kojoj se u tom trenutku nalazilo četiri hiljade vojnika, mudžahid Islamskog Emirata izveo je taktičku eksploziju.

Afganistan: Talibani izveli zračni napad na 3. Pamirski korpus u Kunduzu

Talibani su u petak s dvije bespilotne letjelice izveli zračne napade na vojni aerodrom “3. Pamirski korpus” odnosno sjedište 217. korpusa u sjevernoj pokrajini Kunduz, rekli su sigurnosni izvori za servis TOLO News.

Više od 300.000 afganistanske djece bori se za puko preživljavanje u ledenim zimskim uvjetima

Više od 300.000 afganistanske djece bori se za puko preživljavanje u ledenim zimskim uvjetima bez odgovarajuće zimske odjeće i grijanja, objavila je britanska humanitarna organizacija Save the Children.

Afganistan: Konvoj od 12 vojnih vozila uništen u zasjedi talibana u Balkhu

Talibani su posljednja dva mjeseca pojačali napade nakon što je afganistanska vlada u samom početku pregovora rekla da ne želi razgovarati o uspostavi šerijata, a što talibani insistriraju.

Talibani čestitali Turkmenistanu povodom 25 godina od Deklaracije o neutralnosti

Turkmenistan je prije 25 godina objavio Deklaraciju o neutralnosti koju je prihvatio UN, čime je Turkmenistan bio prihvaćen kao neutralan i samim tim nije...

Mediji: Afganistanska vlada i talibani nakon 19 godina postigli preliminarni dogovor

Afganistanska vlada i predstavnici talibana u srijedu su postigli preliminarni dogovor o mirovnim pregovorima, što je njihov prvi pisani sporazum u 19 godina rata, a dogovor su pozdravile Sjedinjene Američke Države kao priliku za zaustavljanje nasilja.

Talibani oslobodili još jedan distrikt u Kunduzu i ušli u Khanabad

Afganistanski talibani od sinoć su ostvarili rapidan napredak u pokrajini Kunduz gdje su ovladali distriktom Dasht e-Archi. Afganistanska marionetska vojska nije dobila pojačanje iz Kunduza...

Afganistan: Talibani pregazili vladinu bazu na ulazu u Kabul

Strateška vojna baza afganistanske marionetske vojske u mjestu Arghandy, na vratima Kabula, u subotu se našla pod napadom talibana.

Talibani osvojili ključnu bivšu američku vojnu bazu u Nimruzu

Ključna vojna baza američke i afganistanske vojske “Delaram Dehmazang” u pokrajini Nimruz, u petak je pala pod kontrolu talibana (IEA), potvrdili su talibani.

Zadnje vijesti

Islamske teme

Zapratite nas na Facebooku

5,528LikesLikes