Reply To: Odg: Juso Qaradawi: “Demokratija nije kufr – nevjerstvo!”

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Jusuf Qaradawi: “Demokratija nije kufr – nevjerstvo!” Reply To: Odg: Juso Qaradawi: “Demokratija nije kufr – nevjerstvo!”

#8278
AvatarAnonimno
Neaktivan

Vekas post=2645 wrote: Salahudine mislim da moras znati da je vjera islam tolerantna religija i da to nije religija koja je poslata da oteza Ummetu. Mislim da svi mi znamo ko je Dr. Jusuf al Karadavi i znamo da je on covjek od velikog ugleda pa tako bih te zamolio da se uzdrzis od komentara na njegove izjave. Nemojmo dozvoliti da budemo vjecno u fitni.

Jeste, islam je tolerantna religija sve dok se cuvaju Allahove swt. granice. Kad se one predju i kad se radi u suprotnosti sa onim sto nam je rekao Allah swt i prenio Muhammed salallahu alejhi we sellim onda islam postaje zestok u odbrani.
Hvala Allahu mi znamo ko je Juso Qaradawi ali ocigledno da ti ne znas.
http://www.youtube.com/watch?v=6b2t2llTg6Q
Juso izjavljuje da je cijeli ummet esharijski sto je notorna laz i potvora. I isto vrijeme kaze kako su selefije nebitna manjina.
A znamo da su esharije sekta i nije od ehli sunneta wel dzemata.
Qaradawi jos uvijek nije skontao gdje je Allah swt.

Juso Qardawi je poznat po svojim necuvenim fetwama i izjavama, koje kontradiktiraju Serijatski zakon, kritikovao je egipatski selefijski pokret, nazivajuci ih “unutrasnjim extremistima”.
Selefijski pokret egipta je pozvao na razvoj drzavnog zakona koji se temelji na Kur'anu i sunnetu poslanika salallahu alejhi we sellim. To je po rijecima Qardawija, extremizam.
U proslosti, selefije se nisu upletale u politiku, ali sad neki od njih razmatraju mogucnost sudjelovanja u politickom zivotu, pisu egipatski medijski izvori.
Do 70-ih i sve dok nije napustio Egipat, al-Qardawi je pripadao Muslimanskom bratstvu. On sebe smatra podrzavaocem takozvanih “modernista”.
U razgovoru sa Al-Masry Al-Youm, optuzio je selefije o bukvalnom tumacenju Qurana i Islamskih tradicija.
U njegovom pogledu, tumacenje Qur'ana bi trebalo da varira ovisno o promjenama i okolnostima.
Muslimani nebi trebali biti ograniceni tumacenju Qur'ana sastavljenog od strane naucnika iz proslosti. Tvrdi Qardawi.
Qardawi je optuzio Selefije da su se navodno suprostavili “Januarskoj revoluciji” u egiptu.
Po rijecima Qardawija, porast selefizma je razlogom cinjenice da univerzitet Al-Azhar ne ispunjava svoje funkcije “kako treba”.
Qardawi kaze da Egipat treba “gradjansku, demokratsku i pluralisticku drzavu koja postuje razlicite religije ali podrzava Islam kao zvanicnu vjeru i izvor zakona i duhovne upute”.
Podsjetimo se da je Qardawi izdao fetwu koja podrzava okupaciju Kawkaza od strane Rusa. On je takodjer autor mnogih kontraverznih fetwi i izjava koje su osudjene od strane istaknutih Islamskih ucenjaka u tome sto su uveliko kontradiktirale Islamu i Sherijatu. Neki vodeci moderni ucenjaci su cak izdali tekfir na Qardawija.

Juso je ohalalio x harama ukljucujuci uzimanje kafira za zastitnika i prijatelja pored muslimana i ulazak u savez sa kafirom protiv muslimana.
Dao je podrsku Ramzanu Kadirovu i ruskoj okupaciji Kavkaza, pored dozvole učešća muslimanima u američkoj vojsci koja je napadala Afganisan 2001. godine.

Ohalalio muziku, dozvolio mjesanje muskaraca i zena i ohalalio kamatu.
Nemojmo zaboraviti da je hvalio i dovio za papu Ivana Pavla II
Posto to isto Ceric radi onda nevidimo veliku razliku izmedju sljedbenika Cerica i ljubitelja Juse Qardawija.
Primjetices od miskina one medju nama koji ga postuju da su “moderni i civilizovani” da su izbrijani , slusaju muziku, da se rukuju sa zenama da kupuju stanove i kuce na kredit, da im zene hodaju po ulicama ili gologlave ili kobiva pokrivene u bojama ko novogodisnje drvo krseci sve jedan od uvjeta pravilnosti pokrivanja i jos mnogo mnogo toga.
To ti je tvoj “uvazeni” Juso Qaradawi.

Ne rekoh li ti ja da dobro procesljas ovu i jos one dvije stranice i stari forum pa da se tek onda vratis bez nebuloza i provala kao sto su kako je Juso doktor i uvazen itd.
Nemojmo dozvoliti da budes vjecno u fitni.

Najnoviji članci

Habbab ibn el-Erett – učitelj muslimana i strpljivi mudžahid

0
NJEGOVO IME I PORIJEKLO Njegovo ime je Habbab, sin je El-Erettov, a on Džendelov, a on Sa'dov, a on Hazimov, a on Ka'bov, a on...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes