Reply To: Odg: Juso Qaradawi: “Demokratija nije kufr – nevjerstvo!”

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Jusuf Qaradawi: “Demokratija nije kufr – nevjerstvo!” Reply To: Odg: Juso Qaradawi: “Demokratija nije kufr – nevjerstvo!”

#8283
Avatar
Anonimno

Mislim da mogu sa ponosom reci da sam musliman Selefija. Slazem se sa vama alli bih nesto pojasnio. Pitanje lojalnosti Islamskoj drzavi je nesto sa cime se slazem. Ali fokusiram se samo na Islamsku drzavu jer muslimani ne mogu aminovati sve sto kaze predjsednik neislamske zemlje iili zemlje gdje nema Serijata. Zao sam se dvoumio izmedju Zijada Ljakica i vas ali sam izabrao vas i mislim da je ovaj forum za mene. Objasnio bih da Saudijska Arabija ima Serijat ali kazu da se Saudijska Arabija ne vodi potpuno Serijatu te da Kralj nije podlozan Serijatu kao i porodica Saud. Zato se slazem sa vama.

Inace lojalnost islamskoj drzavi je prioritet jer lojalnost drzave ucvrscuje Islamsku drzavu i daje joj priluku da postane bogata i stalbilna zemlja. Kao sto su prvi muslimani bili obavezni na lojalnost Halifama tako i danasnji muslimani su obavezni na lojalnost Islamskoj drzavi. Svi znamo dokle su nas odvele demonstracije u Islamskom Hilafetu tako da je zbog tih demonstracija i nepokornosti ubijen Osman r.a. Zbog tih demonstracija se jedan dio muslimana odmetnuo i postao Haridzijima. Mi to naravno ne zelimo.

Zato bih volio da se da paznja obavezi muslimana na lojalnost Islamskoj drzavi ali samo Islamskoj drzavi a ne sekularnoj ii nemuslimanskoj drzavi jer to ima drugaciji smisao.

Novo na sajtu

sabr, sabur

Pronalaženje ravnoteže u vjeri

El-Hakim prenosi, sa autentičnim lancem prenosioca, da je resulullah, sallAllahu alejhi ve sellem, putovao sa svojim drugovima, kada je ptica zalepršala sa krilima iznad...