Reply To: Odg: Uhapšena braća zbog ''napada'' на šejtane federalne TV

#6594
Anonimno
Neaktivan

Malo na temu, malo van teme…


Kako Zlatko Lagumdžija uređuje Dnevnik FTV-a

Bh. novinarska zajednica dobila je još jedno važno ime. Lider SDP-a BiH i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija postao je novi (stari) urednik Dnevnika Federalne televizije.

Nakon završene press konferencije SDP-a (27. februara) Lagumdžija je prišao svom novinaru Darjanu Babiću te mu je dao smjernice kako treba da izgleda prilog o press-u SDP-a u Dnevniku FTV-a tu večer, piše portal Vijesti.ba.

Novinar Babić tu večer je u Dnevniku ispoštovao sve smjernice koje mu je dao urednik Lagumdžija. U dva videopriloga se možete i uvjeriti u to.

Da stvar bude u potpunosti zaokružena Darijan Babić i Zlatko Lagumdžija su večer poslije uživo u Dnevniku FTV-a razgovarali punih 10 minuta tokom živog javljanja iz Brčkog. Time je Lagumdžija pokazao da osim što ima pravo uređivati Dnevnik Javnog servisa, također ima pravo davati intervjue neograničenog trajanja, zagarantirane udarne vijesti u centralnim informativnim emisijama, zagarantirano objavljivanje ama baš svakog saopćenja iz kabineta te zagarantiranu privilegiju da mu novinari postavljaju samo pitanja koja mu se sviđaju.
Nezadovoljstvo drugih stranaka uređivanjem informativnog programa FTV-a kako u vlasti tako i u opoziciji sasvim je opravdano. Ovime su se potvrdile njihove tvrdnje da je jedini i pravi urednik IP-a FTV-a Zlatko Lagumdžija koji to postiže preko svojih privatnih novinara kao što je Darijan Babić, konstatirao je portal.

Sarajevo-x

Ima i nekoliko videa koji su ga uhvatili na djelu, ali su haram.