Reply To: San´a skripti

#16875
AvatarAnonimno
Neaktivan

eminaSarajevo post=12167 wrote: Ne mozemo ni slijepo sve odbaciti kao krscani,moramo imati neki odgovor.Cinjenica je da je nadjeno

Ja sam citala negdje da je Omer r.a unistio sve druge “verzije” ,jel moguce da je ova uspjela ostati i da su je nakon toga zakopali kad su culi? jer nadjena je tako… a i ne radi se o razlicitim ajetima,radi se o nesto drugacijem stilu ,nije ni jedan ajet promjenjen

ne znam sto odbacujemo to tako jako ,a krscani ovo iskoristavaju da kazu “eto stare Biblije su dokazano drugacije od danasnjih ,ali evo i Kur´an je”

.
U islamu postoji jedan princip u prenošenju informacija.
“Ja sam čitala negdje” ne ulazi u okvir tog islamskog principa. Jer ako ni sama ne znaš gdje si to nešto čitala,kako onda vjerodostojno nama da preneseš?
Otvori bilo koji relevantniji nevjernički medij i šta ćeš naći?Naći ćeš izvještavanje sa navođenjem izvora.
Kaže prenosi taj i taj medij pozivajući se na svog dopisnika direktno iz tog i tog mjesta.
Ovo je islamski princip koji su nevjernici usvojili a nažalost mnogi muslimani su usvojili nevjerničke principe u prenošenju informacija.

Zato je brat zatražio izvor ovog tvog habera.Da prvo pretresemo izvor,jer ako je to objavila neka pro-komunistička stranica to se u osnovi odbacuje. Ne gubiš vrijeme na poznate lažove.

Poput brata od neki dan koji je iznio očigledne optužbe na ručun Al-Šebab muslimana a neće da navede izvor,nego u suštini govori vjerujte meni po svaku cijenu.

Gledajte da usvojite edeb u prenošenju informacija da to bude na nivou koji doliči pripadniku najboljeg ummeta.Trebamo se otarasit sindroma mahaluša i ovo sestro nije tebi upućeno jer mnogi od nas braće još posjeduju ovaj sindrom. Za širenje informacija će se ili veliki sevap zaraditi ili veliki teret ponijeti na Sudnjem danu pa prema tome oprez.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes