Reply To: Saudijski režim je izvjestio američkog advokata o “uspjesima” u borbi

#16649
AvatarAnonimno
Neaktivan

Tester post=14 wrote: El-Isa je tokom sastanka opisao tagutski sudski sistem tzv. Saudijske Arabije, kao i njihov sistem suđenja. “Ministar” je rekao da saudijski pravni sistem ima pomoć učenjaka marionetske vlade, koji očigledno ne bi nikada donijeli odluke suprotne interesima i željama režima. Osim toga, njihove fetve, koje se baziraju na pogrešnom tumačenja Kur’ana i sunneta, idu u korist marionetske vlade jer ih Saudijci moraju prihvatiti bez pogovora.

Saudijski “ministar” je uvjeravao Sjedinjene Države da se murdžijska ideologija, koju širi saudijski režim, uvijek zalagala za principe “umjerenosti” i “miroljubive koegzistencije” sa nevjernicima koji se bore protiv islama.

Es sellamu alejkum ve rahmetullahi ve barakatuhu!

Hvala insanu koji je objavio članak. Nisam sigurna da sam dobro shvatila šta je poenta članka, da li je samo izvještavanje američkog advokata od strane režima ili je problem u principima te umjerenosti i miroljubive koegzistencije. Nedorečeno je i ovo što piše u prvom paragrafu o odlukama suprotnim interesima i željama režima u odnosu na učenjake marionetske vlade. Čije fetve i koje fetve idu u korist marionetske vlade (halalite mi zbog dužine pitanja ali uopšte mi nije jasno šta je pisac ovog članka htio da kaže – da je makar neke primjere naveo).

Najnoviji članci

Zašto su muslimani izgubili slavu i od čega zavisi Allahova pomoć...

0
Allah je pomogao ashabe, nije prekršio Svoje obećanje, ali su kasnije generacije malo-pomalo počele odstupati od traženih karakteristika, i tad je Svemogući Allah uskratio Svoju pomoć i pobjedu.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes