Reply To: Saudijski režim je izvjestio američkog advokata o “uspjesima” u borbi

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Saudijski režim je izvjestio američkog advokata o “uspjesima” u borbi Reply To: Saudijski režim je izvjestio američkog advokata o “uspjesima” u borbi

#16649
Avatar
Anonimno

Tester post=14 wrote: El-Isa je tokom sastanka opisao tagutski sudski sistem tzv. Saudijske Arabije, kao i njihov sistem suđenja. “Ministar” je rekao da saudijski pravni sistem ima pomoć učenjaka marionetske vlade, koji očigledno ne bi nikada donijeli odluke suprotne interesima i željama režima. Osim toga, njihove fetve, koje se baziraju na pogrešnom tumačenja Kur’ana i sunneta, idu u korist marionetske vlade jer ih Saudijci moraju prihvatiti bez pogovora.

Saudijski “ministar” je uvjeravao Sjedinjene Države da se murdžijska ideologija, koju širi saudijski režim, uvijek zalagala za principe “umjerenosti” i “miroljubive koegzistencije” sa nevjernicima koji se bore protiv islama.

Es sellamu alejkum ve rahmetullahi ve barakatuhu!

Hvala insanu koji je objavio članak. Nisam sigurna da sam dobro shvatila šta je poenta članka, da li je samo izvještavanje američkog advokata od strane režima ili je problem u principima te umjerenosti i miroljubive koegzistencije. Nedorečeno je i ovo što piše u prvom paragrafu o odlukama suprotnim interesima i željama režima u odnosu na učenjake marionetske vlade. Čije fetve i koje fetve idu u korist marionetske vlade (halalite mi zbog dužine pitanja ali uopšte mi nije jasno šta je pisac ovog članka htio da kaže – da je makar neke primjere naveo).

Novo na sajtu

Borba na Allahovom putu

Zabranjeno je zapostavljanje i priželjkivanje borbe

Strogo je zabranjeno zapostavljanje borbe na Allahovom putu Svevišnji Allah kaže: "O vjernici, zašto ste oklijevali kad vam je bilo rečeno: 'Krenite u borbu na...
islamska historija

Bitka na Hunejnu

ahmadija

Sekta kadijanija (ahmedija)