Saudijski režim je izvjestio američkog advokata o “uspjesima” u borbi

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 7 years, 1 month by AvatarAnonimno. This post has been viewed 1257 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #5845
  AvatarAnonimno
  Gost

  Saudijski ministar „pravde” Muhammed el-Isa izjavio je da su nastojanja muslimana tzv. Saudijske Arabije da pomognu džihad imecima i životima svojim brutalno suzbijena i prekinuta, prenosi novinska agencija Arab News.

  Za taj “uspjeh” otpadnika su, prema njemu, zaslužni “programi rehabilitacije”, povećani broj maltretiranja, progon vjernika, kao i vladavina tiranskog (tagutskog) sistema.

  El-Isa, koji predvodi saudijsku sudsku delegaciju, izjavio je ovo poslije sastanka u Vašingtonu sa američkim advokatom Erikom Holderom i drugim zvaničnicima.

  Pozivajući se na mjere koje su preduzeli saudijski otpadnici da bi spriječili sve pokušaje finansiranja džihada u inostranstvu, uključujući Afganistan, Irak i Jemen, El-Isa je rekao: “Naša vlada je preduzela nemilosrdne mjere u borbi protiv finansiranja terorizma. Pored izvođenja osumnjičenih pred pravdu, mjere su također obuhvatile i promjene u zakonodavstvu i izvršnim sredstvima.”

  El-Isa je tokom sastanka opisao tagutski sudski sistem tzv. Saudijske Arabije, kao i njihov sistem suđenja. “Ministar” je rekao da saudijski pravni sistem ima pomoć učenjaka marionetske vlade, koji očigledno ne bi nikada donijeli odluke suprotne interesima i željama režima. Osim toga, njihove fetve, koje se baziraju na pogrešnom tumačenja Kur’ana i sunneta, idu u korist marionetske vlade jer ih Saudijci moraju prihvatiti bez pogovora.

  Saudijski “ministar” je uvjeravao Sjedinjene Države da se murdžijska ideologija, koju širi saudijski režim, uvijek zalagala za principe “umjerenosti” i “miroljubive koegzistencije” sa nevjernicima koji se bore protiv islama.

  “Kraljevina slijedi jasan put islamskog zakona u znaku svojih principa umjerenosti, tolerancije i suživota sa drugima”, rekao je El-Isa.

  On je također rekao da im je ideologija džihada bila “strana ideja”, te da je taj trend “došao sa strane. “

  „Istorija Kraljevine od preko 100 godina ne pokazuje slučajeve odstupanja od umjerenog puta… Islam je religija mira koja koegzistira sa drugim vjerama, kulturama i civilizacijama… Shodno ovom principu, kralj Abdullah je stalno pozivao na međuvjerski dijalog”, dodao je El-Isa.

  Izvor: http://www.kavkazcenter.com

  Prijevod i obrada: Put vjernika

  #16649
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Tester post=14 wrote: El-Isa je tokom sastanka opisao tagutski sudski sistem tzv. Saudijske Arabije, kao i njihov sistem suđenja. “Ministar” je rekao da saudijski pravni sistem ima pomoć učenjaka marionetske vlade, koji očigledno ne bi nikada donijeli odluke suprotne interesima i željama režima. Osim toga, njihove fetve, koje se baziraju na pogrešnom tumačenja Kur’ana i sunneta, idu u korist marionetske vlade jer ih Saudijci moraju prihvatiti bez pogovora.

  Saudijski “ministar” je uvjeravao Sjedinjene Države da se murdžijska ideologija, koju širi saudijski režim, uvijek zalagala za principe “umjerenosti” i “miroljubive koegzistencije” sa nevjernicima koji se bore protiv islama.

  Es sellamu alejkum ve rahmetullahi ve barakatuhu!

  Hvala insanu koji je objavio članak. Nisam sigurna da sam dobro shvatila šta je poenta članka, da li je samo izvještavanje američkog advokata od strane režima ili je problem u principima te umjerenosti i miroljubive koegzistencije. Nedorečeno je i ovo što piše u prvom paragrafu o odlukama suprotnim interesima i željama režima u odnosu na učenjake marionetske vlade. Čije fetve i koje fetve idu u korist marionetske vlade (halalite mi zbog dužine pitanja ali uopšte mi nije jasno šta je pisac ovog članka htio da kaže – da je makar neke primjere naveo).

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes