'GRIJESI' 'VEHABIJA' uvod, 1 i 2. dio

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 9 years, 8 months by Anonimno. This post has been viewed 2165 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #16854
  Anonimno
  Neaktivan
  #16976
  Anonimno
  Neaktivan

  “Gresi” Vehabija su što imaju iskren nijet i što se otvoreno i dosledno drže Allahove reči, slede sunet njegovog Verovesnika Muhameda salahu alejhi ve seleme, mole se ze njegovu porodicu i takođe slede časne ashabe, nek je Allah zadovoljan sa njima. U pozadini zulumćara koji žele naneti uvredu i stvoriti pogrešno shvatanje selefija krije se strah od čvrstoće imana i zavist što su spremni svojim životima pokazati da je Allahova reč gornja.

  Rekao je Uzvišeni:
  “O VJERNICI, MNOGI SVEĆENICI I MONASI DOISTA NA NEDOZVOLJEN NAČIN TUĐA IMANJA JEDU I OD ALLAHOVA PUTA ODVRAĆAJU. ONIMA KOJI GOMILAJU ZLATO I SREBRO I NE TROŠE GA NA ALLAHOVOM PUTU – NAVIJESTI BOLNU PATNJU! NA DAN KADA SE ONO U VATRI DŽEHENNEMSKOJ BUDE USIJALO, PA SE NJIME ČELA NJIHOVA I SLABINE NJIHOVE I LEĐA NJIHOVA BUDU ŽIGOSALA. OVO JE ONO ŠTO STE ZA SEBE ZGRTALI; ISKUSITE ZATO KAZNU ZA ONO ŠTO STE GOMILALI!” (At Tawba,34-35)

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.