Idriz Bilibani – Upozorenje na vrijeđanje neistomišljenika

 • This topic has 3 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 10 years, 1 month by Anonimno. This post has been viewed 395 times
Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Autor
  Postovi
 • #8489
  Anonimno
  Neaktivan

  http://www.youtube.com/watch?v=A4rkFZQt23k&feature=youtu.be;feature=share

  Rekao je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “Nije zalutao neki narod nakon upute na kojoj je bio osim nakon što se prepustio raspravljanju”, zatim je proučio riječi Uzvišenog: “I naveli su ti ga kao primjer samo zato da bi se raspravljali, jer oni su narod koji se mnogo raspravlja” (Ez-Zuhruf, 58). (Hadis bilježe Tirmizi, Ibn Madže i Ahmed, a šejh Albani i Šuajb Arnaut su ga ocijenili dobrim.)

  Rekao je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “Ja garantujem kuću u krajevima Dženneta onome ko ostavi raspravu pa makar bio u pravu, kuću u sredini Dženneta ko ostavi laganje pa makar i u šali i kuću u najvišem dijelu Dženneta onome ko uljepša svoj ahlak”. (Bilježe Ebu Davud, Tirmizi i Ibn Madže, a dobrim ga ocjenjuju Tirmizi i Albani i Šuajb Arnaut)

  #8498
  Anonimno
  Neaktivan

  Ovaj video se neće svidjeti nekim ljudima ali šta je tu je..ne može čovjek biti uvijek u pravu a svaki sin Ademov je griješnik a najbolji griješnici se oni koji se kaju .

  #8500
  Anonimno
  Neaktivan

  Jaseer 2012 post=2894 wrote: Ovaj video se neće svidjeti nekim ljudima ali šta je tu je..ne može čovjek biti uvijek u pravu a svaki sin Ademov je griješnik a najbolji griješnici se oni koji se kaju .

  Da jednom neki dokaz bude i u tvoju korist : )

  #8549
  Anonimno
  Neaktivan

  Rekao je Božiji Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: ‘’Neće ući u Džennet klevetnik ’’.

Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

FA: Šta će se desiti ako Putin upotrijebi nuklearno oružje u...

0
Opasnost bi bila najveća ako bi se rat odlučno okrenuo u korist Ukrajine, jer bi se tada Rusi mogli odlučiti na strašni rizik upotrebe taktičkog nuklearnog oružja kako bi izbjegli poraz.
Ramazan

Vrline posta ljeti

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes