Islam-iman stranica o gostovanju sejha Nusreta na BH TV

 • This topic has 10 odgovora, 10 glasova, and was last updated prije 11 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 692 times
Pregledavate 11 postova - 1 do 11 (od ukupno 11)
 • Autor
  Postovi
 • #6240
  Anonimno
  Neaktivan

  :rad:

  Izvor: http://www.islam-iman.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19297%3Aurednik-amarildo-guti-prelazi-crtu&catid=44%3Avijesti-iz-bih&Itemid=123

  Urednik Amarildo Gutić prelazi crtu

  Da duh crvenog prošlovjekovlja ponovno lebdi nad Bosnom, nad mnogim državnim, entitetskim, kantonalnim, općinskim i inim drugim institucijama – potpuno je bjelodano i bilo je za očekivati da će oštra kob tog crvenog, ateističkog i “polu/munafičkog” duha tražiti krivca za svu pometnju, zastoj, probleme i nepravilnosti u državi i našem društvu.
  Ali, jedna stvar nije (bila) očekivana, a to je da će dežurni krivac za sve probleme i nepravilnosti u našoj nam državi, ama baš za sve, biti kriva Islamska zajednica, a prije i povrh svega, kao šlag na torti krivnje, kao višnja na tom šlagu, dežurni i najveći krivac, sam i osobno, personalno i institucionalno, fizički i duhovno, lično i karakterno – biće reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić. Uzgred, da dodam, kao precizno pojašnjenje onima koji baš i ne znaju, riječ je o duhovnom, vjerskom poglavaru bh. muslimana.

  Mediji su najbolji i najvidljiviji parametar i referentna vrijednost ove tvrdnje. Malo je onih, a ima i takvih, koji čine izuzetak u ovom kontekstu, ali jedan značajan dio medijskih centara i njihovih neumoljivih poslušnika jednostavno se takmiče ko će biti upečatljiviji u tom smislu – pljuvanja po Islamskoj zajednici i reisu-l-ulemi.

  Ekipi tih nerijetko blasfemičara, koji se kriju pod maskama rigidnog ateizma i pogrešno shvaćenog i krivo interpretiranog sekularizma, izgleda da se pridružio i Amarildo Gutić, novinar BHT-a i urednik magazina Crta. U posljednje svoje dvije emisije, urednik Gutić je jasno ukazao na tendenciju kojoj se nijemo i poslušno priklanja, a našem čuđenju kao da nema kraja?!

  Uzmimo za primjer njegove posljednje dvije emisije. U prethodnoj pravi podvalu Islamskoj zajednici i bh. muslimanima, a u ovoj potonjoj sve probleme i nepravdu fakturiše reisu-l-ulemi.

  Prošlosedmičnom emisijom i gostovanjem Nusreta Imamovića, lidera i šejha u autoizolovanoj i radikalnoj, duhovnoj zajednici u Gornjoj Maoči, u magazinu Crta i intervjuom s njim, urednik Gutić uradio je dvostruku, ambivalentnu stvar! Jer, koliko je “dobrih stvari” Nusret Imamović kazao u korist Islamske zajednice (treba li bolji dokaz za Doris Pack i EU od ovog njegovog intervjua, koji govori o našem odnosu spram njih?! A na stranu Doris Pack, ta poslušnica hegemonističke srpske politike), toliko je i tih “skromnih” 65 minuta Nusretovog intervjua eklatantna podvala. Jer, ovom će se pričom i ovim posvećenim mu vremenom mnogi prikloniti Nusretu, zato što je prikazan kao žrtva; dobit će mnogo novih pristalica, a s aspekta ljudskih prava on možebitno jeste u pravu, ali njegova je priča vješto upakovana, dotjerana, našminkana, ona nije odraz njegove/njihove intime i privatnog života i mišljenja, mnogo ružnije i opasnije misle o nama, kao IZ, ali i ostalim, većinskim bh. muslimanima, kao zabludjelim s kojima se treba prvo obračunati itd. On je tekfirovac, a zašto ga urednik Gutić nije pitao o tekfiru, pa nek se izjasni! Svi smo mi za njega kafiri, i oni koji smo ga tu noć sažalijevali i oni koji su ga latentno i prešutno pomalo podržavali ili oštro bojkotirali!
  Njihov je stav da je “الكفر ملة واحدة” – “Svi su nevjernici jedan millet” i treba nas sve zajedno tako tretirati!

  Zato je to podvala! No, jedna digresija: Nusret Imamović je “jednu” stvar sasvim pogrešno iznio, rekao je da je svaka laž slaba i da je svaka spletka slaba?! A zar u Kur'anu ne piše “ان كيدكن عظيم” – “Doista su spletke njihove velike i jake”, misli se na izvjesne žene?! Dakle, griješi, jer postoje spletke koje su velike i opasne, da nas Allah zaštiti i sačuva od takvih spletki, i unutrašnjih i vanjskih, i tajnih i javnih.

  No, u ovoj potonjoj emisiji urednik Gutić potrudio se da kroz priloge, sa vješto biranim gostima, za svaku pometnju, problem i naznaku problema okrivi IZ i reisu-l-ulemu. Od PDV-a i finansija u državi, preko ljudskih prava, slobode govora i neovisnog sudstva i tužilaštva, pa do ostavki ministara i raskola u strankama – kriv je isključivo reisu-l-ulema! U toj emisiji, brojač riječi i pojmova, brojač onih koji već to plaćeno rade – koji broje i snimaju, registrirao je, vjerujem, najupotrebljivaniju i najfrekventniju riječ – reisu-l-ulema.

  Stječe se dojam da urednik Gutić ne tretira i ne istražuje nikog izuzev reisu-l-uleme.
  Konačno, s pravom zaključujemo da urednik Gutić prelazi crtu! I nije nam drago zbog toga!
  Zato, javno apeliramo i ovim putem pozivamo da se urednik Amarildo Gutić vrati u crtu, ali i svi oni koji (u) ovakvim nastojanjima daju značajan doprinos!

  Vratite se u crtu profesionalnosti, pristojnosti i ljudskosti!

  Muhamed Velić

  Izvor: Rijaset.ba

  Zar oni ne znaju da onoga koji se suprotstavlja Allahu i Poslaniku Njegovu čeka vatra džehennemska, u kojoj će vječno ostati? To je ruglo veliko! (At Tewba , 63)

  #6241
  Anonimno
  Neaktivan

  Zaboravio si ahe stavit: “izvor: islam-iman” 😀

  krivo im što će šejh Nusret sad dobit nove pristalice :zastava1:

  #6242
  Anonimno
  Neaktivan

  heheh evo stavio sammm :)))))))))))))
  Onaj se zali policiji da ga ne hapse, a ovaj da ga ne pozivaju na TV :)))))))))

  #6244
  Anonimno
  Neaktivan

  Karavana ide…. :zastava1:

  #6245
  Anonimno
  Neaktivan

  Blago šejhu Nusretu, kada bude došao na Sudnji dan i zatražio svoja prava od svih onih koji ga potvaraju!

  Poslanik sallallahu alejhi we sellem kaže: Ako se ne stidiš, radi šta hoćeš!

  Tako i mi kažemo špijunu Sulji Bahtiću: Ako se ne stidiš, radi šta hoćeš! Kada ti nije bilo sramota Allaha i ljudi da za austrijsku tajnu službu špijuniraš braću u Beču, a za mizernu platu od 800 eura, kako si sam priznao, onda ti sigurno neće biti sramota da prenosiš lažne optužbe najgorih novotara iz IZ-a, od kojih si samo ti gori (jer oni ma koliki novotari bili nisu špijunirali braću, bar nisu javno priznali kao ti).

  Očekivali smo da ćeš se nakon priznanja da si špijunirao braću, da ćeš se pokajati, te u najmanju ruku zavući u neku jazbinu do svoje smrti. No, međutim, ti si, Suljo Bahtiću, iz tajne službe prešao u javnu, pa si, ono što si radio tajno, sada počeo raditi javno!

  A Allaha molim da se sa tobom što prije obračuna! Amin!

  #6246
  Anonimno
  Neaktivan

  Ovo isto ima i na stranici rijaseta, ali nema nikakve osude za amriki pascad sto su Kur'an palili, mozda zato sto su nam oni braca hahhahahh

  a ti Velicu mozes makar navesti koji je ajet ili u kojoj je suri

  #6247
  Anonimno
  Neaktivan

  …..dok psi laju!

  #6248
  Anonimno
  Neaktivan

  .

  #6249
  Anonimno
  Neaktivan

  Optužiti nekoga da je “tekfirovac” bez nuđenja bilo kakvih dokaza stvarno je za svakog ibreta.
  Ne prigovaram autoru što brani Islamsku zajednicu i reisa, to je njegovo pravo. Ali mislim da je mogao da se suzdrži od ovih nakaradnih optužbi.

  Zbilja oni koji su došli s potvorom (klevetom, objedom) jesu jedna skupina između vas! Ne smatrajte to zlom po vas! Svakom od njih bit će kazna prema grijehu zarađenom, a onome od njih koji je u tome veliki udio imao pripada kazna velika.” En-Nur, 11.

  #6254
  Anonimno
  Neaktivan

  Nikada novotari nisu voljeli sljedbenike sunneta a to i sad potvrđuje i ovaj hodža Velić…tako da nas to i ne čudi kad znamo kako su prolazili naši predhodnici kod ti isti novotara.Molim Allaha s.w.t.,da saćuva i pomogne šejha Nusreta i pomogne dawu tewhida.

  #6295
  Anonimno
  Neaktivan

  amin! :zastava1: :zast: :zastava1: :zast: :zastava1: :zast: :zastava1:

Pregledavate 11 postova - 1 do 11 (od ukupno 11)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.