Kafiri uznemireni – sporna besplatna podjela Kur'ana

 • This topic has 3 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 8 years, 2 months by AvatarAnonimno. This post has been viewed 351 times
Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Autor
  Postovi
 • #7748
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  U pješačkim zonama njemačkih gradova se već nekoliko sedmica besplatno dijele primjerci Kur´ana. Jedna salafijska grupa namjerava podijeliti 25 miliona primjeraka Kur´ana što je izazvalo reakcije u javnosti.
  Akcija islamista iz njemačke pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija, koja slovi za glavno uporište salafija u Njemačkoj, izazvala je brojne kritike. Ralf Jäger, ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije kaže: „Podjela Kur´ana nije problem. Problem je grupa koja stoji iza te podjele. Ona je ekstremo opasna. Ona je jedna od najopasnijih struja među islamistima. Držimo je na oku“.
  Riječ je o salafijama okupljenim oko Ibrahima Aboua-Nagie (48) palestinskog poduzetnika koji je, kako kaže, sa 18 godina stigao u Njemačku kako bi studirao. Smatra se da je Ibrahim Aboua-Nagie vođa salafista koji su pod prismotrom policije. On kaže da „nema ništa ljepše nego ljudima dijeliti prevode Kur´ana“. Međutim, Aboua-Nagie u jednom govoru koji je objavljen na internetu kaže da bi „svi nevjernici trebali završiti u paklu“. (jok eto u Džennet će..)

  Političke partije diskutuju o besplatnoj podjeli Kur´ana. FDP ne vidi šansu zabrane te akcije. Unutrašnjopolitička glasnogovornica Kluba poslanika FDP-a u Bundestagu Gisela Pilz kaže da zabrana u jednoj pravnoj državi nije moguća “sve dok jedna takva akcija ne krši zakon“.
  Savezni ured za zaštitu ustava smatra da je besplatna podjela Kur´ana propagandni trik. „Podjela Kur´ana je pogrešna formulacija. Radi se o propagandi salafista i regrutovanju pristalica. Kur`an je samo sredstvo pomoću kojeg se želi doći do željenog cilja“, izjavio je za „Kölner Stadt-Anzeiger“ glasnogovornik Saveznog ureda za zaštitu ustava Bodo W. Becker.
  Profesor na Univerzitetu u Osnabrücku Rauf Ceylan također kaže da salafije ovom akcijom na sebe žele skrenuti pažnju i uspostaviti nove kontakte s ljudima. Ceylan također i upozorava: „Salafizam je jedan veoma fundamentalistički pokret u islamu koji je dosta zaostao i koji želi uspostaviti društveni sistem koji je također zaostao i antidemokratski. Njihovo tumačenje islama je drugačije od tumačenja islama većine muslimana.“

  Profesor na Univerzitetu u Münsteru Thomas Bauer kaže da se iza salafijskih pokreta u svijetu krije i dosta novca iz Saudijske Arabije. Bauer kaže da je u BiH, gdje se prema njegovim riječima njeguje liberalna islamska kultura, nakon rata stiglo dosta tog novca kojim su izgrađene salafijske džamije
  U međuvremenu je štamparija „Ebner & Spiegel“ najavila da više neće štampati primjerke Kur'ana. Od oktobra 2011. godine je ova štamparija, po nalogu organizacije „Prava religija“ , isporučila 300.000 primjeraka odštampanog Kur'ana na njemačkom jeziku. Predstavnik štamparije Ebner&Spiegel je rekao da će “štampanje Kur'ana biti zaustavljeno i da će biti pravno ispitano kakve posljedice iz toga proizilaze“.

  Autori: Margret Steffen / Mehmed Smajić
  Odgovorni urednik: Azer Slanjankić
  dw.de/dw/article/0,,15880948,00.html

  Jesam ja pogrešno shvatio ili ovi kažu da kad bi sufije djelile isti Kur'an onda bi to bilo ok?
  Kakve budale subhanAllah.

  #7750
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Smeta prljavim nevjernicima širenje vjere Poslanika sallallahu alejhi ve alihi ve sellem…..
  skoro mi jedan kršćanski pas priča kako je bio u posjeti Svetoj zemlji kako on kaže u Izraelu, hvali čifutski entitet kako kaže ta Palestinu da je zemlja zemlja “izabranog naroda” Allah ga ubio…. sve je to ista sorta kufra Allah im lica učinio crnim i nikad im ne dao svjetlo imana

  #7754
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Moglo bi se reci brate Ak47 da im smeta sve sto izvorni sljedbenici Islama rade i jos ovaj Bauer potvrdzuje da je u BiH nekakav liberalni Islam (inshallah ce braca ispraviti taj njihov “liberalan ili kako ga bosnje nazivaju tradicionalni – tj novotarsko sufijski pravac”). Shejh Jusuf rahimehulah je bio na dobrom putu mnogo sarajlija i bosnjaka se vratilo pravom Islamu njegovim sebebom. Inshallah ce se tako nastaviti i sebebom shejha Nusreta, Bosnica, Idriza i ostalih. Allahu alem.

  U nemackoj kao i brata Piera Vogela i sve ostale selefijske pokrete nemacki islamofobi pokushavaju sprijeciti ali nailaze uglavnom na kontraefekat (sve vise i vise krscana i ateista u nemackoj prelazi na Islam i slijede izvorni Islam) to njih najvise muci.
  Dok tradicionalne bosnje i ostali novotari i sufije iz turske i jos nekih zemalja otvaraju nekakve “bosnjacke nacionalisticke kulturne centre” i rade na tome da se potpuno integrisu i prihvate sve krscansko, braca rade na dawi i njihovim sebebom prelaze na hiljade u Islam svake godine.
  Bosnje su presretne sto je na pr jedan austrijanac (koji je zbog devojke bosanke) preso na Islam u jednoj njihovoj dzamiji a sta da kazu braca selefije u Njemackoj i Britaniji kroz njihove dawetske organizacije svaki dan na desetine krscana prelazi na Islam i to prihvataju Islam svim srcem i praktikuju.

  #7787
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Iz ovog teksta i drugih koji su slični, je jednostavno za razumiti da uvijek kada govoriš ili ispovjedaš Islam po Kur'anu i Sunnet i onako kako su ta dva izvora razumili svi ashabi i učene generacije poslije njih, a da je to oprečno željama drugih, postaješ njima opasan i kao poklon budeš etitketiran nekim masnim pseudonimom koji će imati psihološki uticaj na druge koji se usude biti muslimani i u praksi.

  [attachment=85]3_98.png[/attachment]
  Reci: “O sljedbenici Knjige, zašto u Allahove dokaze ne vjerujete kada je Allah svjedok svega što radite?”

  [attachment=86]3_99.png[/attachment]
  Reci: “O sljedbenici Knjige, zašto onoga koji vjeruje – od Allahove vjere odvraćate, nastojeći da je krivom prikažete, a znate da je istina? A Allah motri na ono što radite!”

  [attachment=87]3_100.png[/attachment]
  O vjernici, ako se budete pokoravali nekim od onih kojima je data Knjiga; oni će vas, nakon što ste prihvatili pravu vjeru, ponovo vratiti u nevjernike.

  98-100:3 Ali imran

Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Sirija: Hurasud-din se povukao i prihvatio direktive Tahriru-Šama

0
Džihadska organizacija Hurrasu-Din (Hurasud-din, Čuvari vjere), neslužbeni sirijski ogranak El-Kaide, predala je svoje kontrolne tačke i položaje džihadskom savezu Tahriru-Šam, nakon postignutog dogovora između dvije strane.

Pratite nas na Facebooku

5,590LikesLikes