Mudžahidi iz Bosne pjevaju kasidu u Siriji

 • This topic has 4 odgovora, 4 glasa, and was last updated prije 10 years, 4 months by Anonimno. This post has been viewed 3683 times
Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #16957
  Anonimno
  Neaktivan

  Pošto su neki mediji prenijeli da se ovi ljudi “spremaju ići” u Siriju, ovde bi ih demantovao jer se na snimku lahko može prepoznati brat Muaz koji je još prije par mjeseci šehidio (inšaAlah) u Siriji.
  Preslušajte ovu prelijepu kasidu ovih hrabrih mladića

  #17014
  Anonimno
  Neaktivan

  Lijepe oči naše, da im Allah poda lijepo zdravlje i svako dobro a bratu Muazu lijepi džennet i primi njegovo šehiđenje. Kad čujem ovakvu kasidu od koje me trnci prođu zbog braće u Siriji pitam se kako je neko može zamijeniti muzikom i nekim umjetnim veseljem dok naša braća, mladost naša, žrtvuju svoje živote da pomognu da se zaustavi stradane muslimana u Siriji.

  Allahumma ansar al mujahideen!

  #17017
  Anonimno
  Neaktivan

  A Administraciji i ostalim “vjera na jeziku” forumašima da Allah očisti srce od nifaqa! AMIN
  Eto zabavljajte se tu po forumu “dovama” i šupljom pričom misleći da je sa vas spala obaveza borbe tijelom i imetkom, znaćete vi! (ovim ciljam na muškarce)
  Zapamtite dobro: NIKADA!
  Samo su mudžahidi na pravom putu! A forumaši sa ovog portala su samo navijači i simpatizeri onih koji su danas na pravom putu.
  Da se slučajno nebi ko sa ovog foruma prevario pa da pomisli da je na pravom putu!
  Opet kažem, bojte se Allaha i ostavite dunya!
  “O vjernici, zašto ste neki od vas oklijevali kad vam je bilo rečeno: ‘Krenite u borbu na Allahovu putu!’ Kao da ste za zemlju prikovani? Zar vam je draži život na ovom svijetu od onoga svijeta? A uživanje na ovom svijetu prema onom svijetu nije ništa.” (At-Tevba, 38)
  I nemojte biti kao gulati i murdžije, kada vam se kaže nešto što je protiv vas odmah brišete. Ostavite prostora da se raspravlja i o vašim slabostima, budite pravedni! kada već nećete robovati Allahu kako treba!
  Ovo bi bio ujedno moj poslednji komentar, jer ne namjeravam trošiti vrijeme uzalud. Bar sam pokušao da iskreni pronađu put.

  #17022
  Anonimno
  Neaktivan

  Zanimljivo da neki mediji prvo prenose da se spremaju ici u Siriju a sada da su vec bili i da su se neki vratili. Zanimljivo kako ti mediji misle da ce time sto njihova imena stave u javnost njih nekako oblatiti, a i da ne pomisle da time mogu samo podici postovanje muslimana prema ljudima koji su isli pomagati potlacenim muslimanima Sama. Za nadati se je da ih to prozivanje u medijima ne osteti na druge nacine, ali je cinjenica da zasluzuju najvisi nivo naseg postovanja.

  #29284
  Anonimno
  Neaktivan

  Gore sam ranije učinila dovu dragom Allahu, a sad želim reći da se nadam da će se braća vratiti kući živa i zdrava. Nisam sigurna da je najbolje opredjeljenje ostati u Siriji gdje naša draga mladost gine u međusobnim sukobima braće i sestara. Braće i sestre u Siriji, njihova djeca, njihovi roditelji, sve njhovo, Allahovi robovi kao i mi, su u jednoj teškoj situaciji. Nakon svih događaja u zadnje vrijeme ipak se mislim da li naša braća iz Bosne su se našla u jednoj teškoj situaciji. Nijet naše braće iz Bosne je častan i u ime Allaha. Otišli su pomoći da se zaustavi zlo nad muslimanima. Pa ipak, vijesti o sukobljavanju između onih za koje se braća bore s braćom iz drugih jedinica koja se takođe bore u ime Allaha, da pravda zavlada u Siriji ne mogu sve biti izmišljene. Molim dragog Allaha da što prije unese mir među braću muslimane u Siriji i bilo gdje, da odnese zlo koje je zadesilo muslimane u Siriji i bilo gdje na dunjaluku i da pomogne da se zaustavi nepotrebno prolijevanje krvi.

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.