Mudžahidi Somalije u borbi protiv širka i novotarija (video)

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 7 years, 4 months by AvatarAnonimno. This post has been viewed 683 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #15449
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  http://www.youtube.com/watch?v=ahQ11_iEGM4;feature=share

  http://www.youtube.com/watch?v=RPWI-p9Kl4g;feature=share

  Džabir kaže: “Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, zabranio je da se sjedi na kaburu ili da se gradi na njemu.” (Muslim, 970) Kod imam Hakima u El-Mustedreku stoji dodatak: “…i zabranio je da se piše po kaburu.” (Hakim, 1/525/1369, i ocjenjuje ovaj hadis ispravnim, kao i Zehebi).

  Rekao je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem:
  “Ne ostavi nijednog kipa a da ga ne uništiš, niti ijedan izdignut mezar a da ga ne poravnaš.” (Muslim)

  Imam En-Nevevi kaže: “U hadisu je dokaz da kabur ne treba puno izdizati, niti u potpunosti poravnati, već da bude izdignut oko jednog pedlja.” (Vidjeti: El-Minhadž, 7/32)

  Imam Ebu Hanife je prezirao gradnju na kaburu i njegovo obilježavanje, a Ebu Jusuf je prezirao da se piše po kaburu. Ovako spominje imam El-Kasani u svome djelu Bedaeus-sanaia, 1/320, a on kod hanefijskih učenjaka nosi nadimak “Poglavar-uleme”).

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Sirija: Hurasud-din se povukao i prihvatio direktive Tahriru-Šama

0
Džihadska organizacija Hurrasu-Din (Hurasud-din, Čuvari vjere), neslužbeni sirijski ogranak El-Kaide, predala je svoje kontrolne tačke i položaje džihadskom savezu Tahriru-Šam, nakon postignutog dogovora između dvije strane.

Pratite nas na Facebooku

5,590LikesLikes