Muftija potire pod sa medinskim studentima

 • This topic has 4 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 10 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 585 times
Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #6898
  Anonimno
  Neaktivan

  #6905
  Anonimno
  Neaktivan

  Ove tzv. vodze bosnji (ne muslimana, vec bosnji) su zagazili prilicno duboko u tagutsku politiku i jos gore sljepi nacionalizam (sta je drugo reci da je islamski fakultet u np bolji od Medinskog do licemjerstvo i nacionalisticko sljepilo). Oni pozivaju fanaticno bez imalo stida i straha u nacionalizam i dzahiljsku ljiljansku zastavu umijesto u Islam. Allah ih kaznio i na ovom i na onom svjetu.
  A bosnjama (nacionalistima, ateistima, tradicionalistima, bivsim i sadasnjim komunjarama, socijalistima, demokratskim robovima) koji su vecina ovakvi licemjeri odgovoraju, pa ih maksimalno podrzavaju. Iako je nas Gospodar jasno upozorio:

  ˝ I ne držite stranu onih koji nepravedno postupaju, pa da vas vatra prži … ˝ ( Hud,113)

  Nas poslanik s.a.w.s je jasno upozorio nacionaliste u nekoliko jasnih hadisa:

  Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, kaže: “Nije od nas ko poziva u nacionalizam i nije od nas ko se bori iz nacionalizma i nije od nas ko se srdi (ljuti) zbog nacionalizma.” (Bilježi Tirmizi i drugi)

  Džubejr b. Mut'im r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: „Nije od nas onaj koji poziva ‘Asabijjetu, nije od nas onaj ko se bori radi ‘Asabijjeta, nije od nas onaj koji umre na ‘Asabijjetu!“ (Sunen, Ebu Davud, br.5123.)

  Šejh Abdul-Muhsin el-Abbad kaže: „'Asabijjet koji je islamom zabranjen jeste ona vrsta ‘Asabijjeta kada je čovjek slijepo pristrasan svojima – svome plemenu i naciji, onda kada su oni zulumćari nasilni, pa im se i tada stavlja na raspolaganje. To je čovjek koji pomaže svoje onda kada oni nisu u pravu koji zbog toga postaje poput deve koja upadne u bunar pa je ljudi pokušavaju spasiti tako što je vuku za njen rep – ali joj tako ne mogu nikako pomoći! Mazlum–potlačeni, onaj kome je nasilje nanijeto je osoba koja se pomaže, brani, štiti i čuva, dok je zalim-zulumćar onaj koji se također pomaže ali na taj način što će se spriječiti i odbiti od zuluma i nasilja, a ne tako što ćemo ga pomagati u nasilju!“ (Pogledaj: Šerhu Sunen Ebu Davud, 29/142.)

  Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: „Ko bude napustio pokornost, odvoji se od džema'ata, i kao takav umre – umro je džahilijetskom smrću! Ko se bude borio pod zabludjelim bajrakom – srdeći se samo radi svoga plemena-nacije, pozivajući pristrasnosti svome plemenu-naciji, pomagajući samo svoje pleme-naciju, i kao takav bude ubijen – u pitanju je džahilijetska smrt. Ko bude ustao protivu moga ummeta, udarajući dobre i loše među njima, i ne bude se obazirao na mu'mine među njima, i ne bude poštovao ugovor sa onima sa kojima je ugovor sklopljen – taj ne pripada meni, niti ja pripadam njemu!“
  (Sahihu Muslim, br.4892.; Sunen, Nesa'i, br.4114.; Sunen, Ibnu Madždže, br.3948.; Musned, Ahmed b. Hanbel, br.7931.)

  Kaže Allah, azze ve dželle: ”A snaga je u Allaha i u Poslanika Njegova i u vjernika!” (El-Munafikun, 8)
  Muslimani jedino svoju snagu i ponos trebaju crpiti iz islama, jer to ih veže. Međutim, kada pomisle da im je izvor snage nacionalizam (kao sto vecina bosnji misli, pa jedni kazu mi bosnje iz sandzaka smo najbolji i najpametniji, drugi kazu mi bosnje iz BiH smo glavni kao i bosnje iz CG, Kosova kao i dijaspore, sve te bosnje stvaraju gomilu dzahilskih tzv “bosnjackih udruzenja i organizacija” koje pozivaju u slepi nacionalizam), takvo shvatanje i ponashanje ima katastrofalne posljedice po ovaj ummet i doprinosi razdoru islamskog ummeta.

  “A kada im se kaže: ‘Vjerujte u ono što Allah objavljuje !’ – oni odgovaraju: ‘Mi vjerujemo samo u ono što je nama objavljeno” – i neće da vjeruju u ono što se poslije objavljuje.” (El-Bekare, 91)

  #6917
  Anonimno
  Neaktivan

  I tako Halide – Muhamed SAWS protekfiri Muftiju…

  #6923
  Anonimno
  Neaktivan

  Allah s.w.t. ubio oholnike zalime koji su svoje strasti za svog boga uzeli koji zive od islama a mrzega iz dna dushe.
  Zbog vaki zalima oholnika sam neku noc imo poremecen pritisak .
  Lazovi odvratni,nas tri Allahova s.w.t. roba ostajemo od akshama do jacije u dzamiji u halki uceci casni Kur*an a hodza pozivajuci se na kerica i njegovu naredbu dase dzamije otkljucavaju prije namaza i zakljucavaju poslije namaza i da mi nemozemo ostajati u dzamiji.
  Nije nas uspio otjerati jel sam mu odrzo ders shto nikad nisam u zivotu svome i molim Allaha s.w.t. dame ucini rijecitim tako i na putu dawe.
  Draga moja braco radite onako kako nam je naredzeno :“ Zato ne čini nevjernicima ustupke i njim se (tj. Kur'anom) svim silama protiv njih bori.“ (El Furkan 52) mozda ovaj ajet nije primjeran jel se odnosi na kafire ali shta reci za one koji u Allahovim kucama brane da se na sedzdu pada i Kur*an casni uci.

  #6962
  Anonimno
  Neaktivan

  Brate AK47 vec smo pricali o toj temi na prethodnom forumu, a pitanje tekfira prepustam shejhovima,kad se oni oglase, odmah se i ja prvi javno oglasavam (smatram ih daleko pametnijim i znanijim i od mene i od tebe). I da opet podsijetim mi smo braca. Ti si mi brat ili jos ljepse akhi AK47 ja sam ti brat Halid po nasoj najsavrsenijoj vjeri.
  Moramo odrzavati i jacati nase bratske veze bilo ovde na forumu, bilo licno mi smo braca. A o pitanjima o kojima se nemoze svako izjasniti direktno prije shejhova moramo sacekati da vidimo sta nase daije i shejhovi (shejh Nusret, shejh Idriz, shejh Porca) i ostali prvo misle.
  A ono sto mi moramo raditi je oprezno upozoravanje na zablude, licemjerje i novotarije kod ovih bosnji (posto licno cesto diskutujem sa takvim bosnjama i znam mnoge koji slepo slede nacionalionalizam i podrzavaju zukurlica, njih moramo konstantno opominjati), jer sa ovakvim njihovim postupcima potpadaju pod hadis poslanika s.a.w.s i nisu od nas.
  Zato moramo opominjati i upozoravati muslimane da ne upadaju u njihove nacionalisticke, egoisticke spletke.

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

FA: Šta će se desiti ako Putin upotrijebi nuklearno oružje u...

0
Opasnost bi bila najveća ako bi se rat odlučno okrenuo u korist Ukrajine, jer bi se tada Rusi mogli odlučiti na strašni rizik upotrebe taktičkog nuklearnog oružja kako bi izbjegli poraz.
Ramazan

Vrline posta ljeti

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes