Muqteda Sadr potresao osnove šiitskog mezheba

 • This topic has 7 odgovora, 5 glasova, and was last updated prije 9 years, 10 months by Anonimno. This post has been viewed 2137 times
Pregledavate 8 postova - 1 do 8 (od ukupno 8)
 • Autor
  Postovi
 • #16620
  Anonimno
  Neaktivan

  Jedan od najvecih sitskih autoriteta, poznati Iracki ucenjak i vodja šija, Muqteda Sadr, potresao je osnove šiitskog mezheba!

  Na svjetskom kongresu sija u Nedzefu, odrzanom 22.05.2013. On je riznao svu cetvoricu halifa, priznao je da Jezid niti Ubejdullah ibn Zejd nisu odgovorni za ubistvo Husejna. Rekao je da je odgovoran Surdzun (sija). Priznao je i rekao da je proklet ko ga je ubio i neka je proklet ko kaze da ga je ubio sunija. Takodjer je dodao da je proklet onaj ko je ubio Halife Omera, Osmana i Aliju radiAllahu anhuma!

  Sitski (m)ucenjaci su ga vec protekfirili zbog ovoga, a vijest je odjeknula kao munja te se oglasio i najveci musrik Jasir el Habib, neke rupe u Londonu i vidi se na kraju videa da je jako uznemiren ovom vijescu!

  #16626
  Anonimno
  Neaktivan

  Samo Allah, swt, zna sta se ovdje desava, zbog cega je Sadr odjednom odlucio da ispravi svoje vjerovanje i sta se desava medju siitskim ucenjacima. Ali ako su vec polako krenuli ka putu istine, nek nastave tim pravcem nebi li ispravili svoje osnove.

  #16634
  Anonimno
  Neaktivan

  Ako je ova vijest tačna i ako se ne radi o tukji to bi bilo nešto dobro. A što se tiče Jezida, ja vjerujem da je taj čovjek tiranin i ubica, krvolok koji na svojim rukama ima krv ashaba i ostalih stanovnika plemenite Medine, ubio je časnog ashaba Abdullaha ibn Zubejra, radijjahu anh i ja mrzim i odričem ga se u ime Allaha, Allah ce mu presuditi na Danu Velikom i neka je zadovoljstvo Allaha azze ve dželle na njegovog babu, časnog ashaba Muaviju ibn Ebi Sufjana.

  #16635
  Anonimno
  Neaktivan

  Jaseer 2012 post=11925 wrote: Ako je ova vijest tačna i ako se ne radi o tukji to bi bilo nešto dobro. A što se tiče Jezida, ja vjerujem da je taj čovjek tiranin i ubica, krvolok koji na svojim rukama ima krv ashaba i ostalih stanovnika plemenite Medine, ubio je časnog ashaba Abdullaha ibn Zubejra, radijjahu anh i ja mrzim i odričem ga se u ime Allaha, Allah ce mu presuditi na Danu Velikom i neka je zadovoljstvo Allaha azze ve dželle na njegovog babu, časnog ashaba Muaviju ibn Ebi Sufjana.

  Imas li dokaza o ovome Jaseere?

  Ako nemas uzimas veliki teret na sebe.

  Abdullaha ibn Zubejra je ubio Hadzadz.

  #16636
  Anonimno
  Neaktivan

  Nema potrebe da se mi s njima svadjamo oko Jezida,kad znatno bitnije licnosti stoje u pitanju

  Jezida niti kudim niti hvalim,neka mu Allah sudi

  a za prve tri halife,i majku pravovjernih Ajsu r.a im ne mogu oprositi,to jest progledati kroz prste i zvati ih bracom i pored svega

  #16637
  Anonimno
  Neaktivan

  http://d1.islamhouse.com/data/bs/ih_books/single/bs_Zastita_od_nesreca.pdf

  Od 200-te stranice nadalje citaj pa donesi sud, mnogi su potpali pod uticaj predaja koje vode porijeklo od prokletih rafidija sirenju lazi o prvim generacijama.

  #16638
  Anonimno
  Neaktivan

  Imam Šebab ali pošto je sada dosta kasno prezentiram ih sutra ako nas Allah sve poživi…..

  #16641
  Anonimno
  Neaktivan

  Subhanallah, toliko mi je odvratna ova svinja da nisam bio u stanju pregledati taj video makar i jednu minutu.

  Covjek po cijem naredjenju su klati – a i do samog trenutka se kolju – muslimani, u Iraku, Libanonu itd, sta on moze promjeniti s time sto je priznao i “pohvalio” cetiri pravedne halife?!!!
  Ako je uistinu nesto “promjenio”, zasto se onda jos uvjek u Siriji spaljuju muslimanska djeca, siluju sestre, masakriraju braca, od strane Irackih (Sadrevih) placenika i Persijskih medzusija?!!!

  Historija je pokazala i dokazala, da muslimani nikada nisu imali zesceg i podmuklijeg neprijatelja od sija/rafidija (svinja), i kad kod se tim musricima ukazala prilika za ubadanje noza u ledja muslimanima, oni bi zabili sablju!!!

  Muslimani nemaju nikakve koristi od ovakvih praznih govora i okicenih rijeci. Muslimani nikad ne mogu biti u prijateljstvu s i voljeti musrike (sije), a dokaz tome je govor Uzvisenog: (Ti neces naci narod – koji vjeruje u Allah i onaj svijet – a da prijateljuje s onima koji se protive Allahu i Poslaniku Njegovu makar oni bili ocevi njihovi…).

  Kako musliman moze vjerovati nekom (siji) kada je od akide doticnog (sije) da cini tukju (pretvraranje) kada je musliman u pitanju?!!!!

  Allah unistio i ponizio sije musrike uopcenito, a njihove glavonje (vodje) posebno, Allahumme amin amin amin.

Pregledavate 8 postova - 1 do 8 (od ukupno 8)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.