Nasihat brata ebu muhammeda svakom tragaocu za istinom, RPG-ju, i onma koi zastupaju ista misljenja.

 • This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 9 years, 9 months by Anonimno. This post has been viewed 740 times
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #11626
  Anonimno
  Neaktivan

  Posto je nick,, bushra,, rekla da na njena tema treba pisati ono sto samo ona zashtjeva, otvorio sam novu temu. zatvorili ste temu koju sam odpoceo, a stio sam davam jos ovo prenesem od brata ebu muhammeda, kao nasihat svakom tragaocu za istinom:

  Mezheb ovog RPG i njegovih “sejhova” sa PV-a uopsteno, je jedno od dvoje:

  1) ko dozvoli trazenje pomoci od mrtvog jos uvijek nije izasao iz znacenja la ilahe illallah, zato sto je to uradio iz mrklog neznanja.

  2) Hejtemi je kod njih musrik, a sejh Abdullah mu je ostavio znacenje la ilahe illallah znajuci da je dozvolio sustinu velikog sirka. Iz ovog neminovno proizilazi da je sejh Abdullah kafir, zbog toga sto je on uceniji od njih, sto znaci da nije opravdan neznanjem.

  Zar da mislite da je šejh Abdullah poput vas i vaših “šejhova” pa da ne zna da je ostavljanje velikog širka tj. ikhlaas jedan od šartova prihvaćenosti šehadeta la ilahe illallah i da je kufr u taguta jedan od ruknova tevhida!?

  Takodjer, tacka 2. je dokaz da ovi neprijatelji tevhida ne vjeruju da covjek ne moze biti musliman sve dok ne negira znacenje la ilahe illallah onome koji obozava drugog mimo Allaha. Kako god okrenes magarci sa PV-a su nevjernici, da Allah sacuva i uputi ih, jer neprijateljuju i grijese u pitanjima od kojih ovisi osnova islama jednog covjeka.
  hasbunallah we ni,mel wekil, wel hamdu lillahi rabbil alemin[/i]

  kad smo vec tu, da nebi bilo prazne price i besjede, lupetanja, optuzivanja bez osnova, zuluma, evo svakom tragaocu za istinom, jos jedan nasihat od brata ebu muhammeda,pa ostavite nek svako procita, ako vidi haqq nek uzme, a ako vidi batila, nek ostavi, ako ima znanja neka ukaze kitabom i sunnetom na gresku i zabludu!!!!

  U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog

  Našao sam vremena da sakupim i sastavim nekoliko misli koje sam želio podijeliti sa svakim tragaocem za istinom, a sve to sa ciljem odagnavanja laži i nepravde od vjere Uzvišenog Allaha, a nakon toga od svakog muslimana kojem je nanešena velika nepravda ni zbog čega drugog do zbog toga što poziva u ono što mora znati najobičniji musliman, koji tim znanjem ne postaje učenjakom niti učenikom, a što glavešine smutnje i zablude iz pokreta mašinerije laganja, potvaranja, bezobrazluka i oholosti još uvijek ne znaju,štaviše, suprotstavljaju se istini i vrijeđaju je!

  Osvrnuću se prvo na tvrdnju “njihovog šejha” Nusreta Imamovića koji tvrdi da se osnova vjerskog značenja šehadeta la ilahe illallah Muhammedun Resulullah ostvaruje iako čovjek ne zna da mu je obaveza da sudi samo onim što mu je Allah objavio, te se čudi konstataciji da se tako nešto zna iz samog šehadeta!

  Napomenuo sam da je ovo pitanje jasno u našoj vjeri poput Sunca u po bijela dana, što znači da je dovoljno spomenuti jasne dokaze iz Knjige i Sunneta. No, pošto ovi neprijatelji tevhida ne vjeruju u Knjigu i Sunnet osim uz posrednika, koji je ponekad odobrenje njihove strasti – ovo im je suština stanja – navešću govor “njihovog velikog šejha” Ibn Baza o istom.

  Prije toga skrećem pažnju da sam u knjizi “Odbrana osnove dina i šejhu-l-islama od tvrdnji nosioca neznanja” prenio dosta citata od Dr. Abdullaha El-Qarnija i Abdulmedžida Eš-Šazilija u kojima se jasno ukazuje na to da je uvjerenje u obaveznost suđenja samo onim što je Allah objavio sastavni dio aslu dini-l-islama, kao i samo suđenje, te da čovjek bez toga ne može biti musliman. Da ne duljim, ko želi najbolje je da se lično vratina knjigu.

  Izvoli riječi Ibn Baza, koji je bez sumnje poznavao značenje aslu dini-l-islama i razliku između mušrika i muslimana, koji je u zbirci svojih fetvi (2/255) rekao:
  وبهذا يتضح لذوي البصائر أن أصل دين الإسلام وقاعدته أمران:
  أحدهما: أن لا يعبد إلا الله وحده , وهو معنى شهادة أن لا إله إلا الله.
  الثاني : أن لا يعبد إلا بشريعة نبيه محمد صلى الله عليه وسلم.
  فالأول يبطل جميع الآلهة المعبودة من دون الله , ويعلم به أن المعبودبحق هو الله وحده , والثاني يبطل التعبد بالآراء والبدع التي ما أنزل الله بها منسلطان , كما يتضح به بطلان تحكيم القوانين الوضعية والآراء البشرية ويعلم به أنالواجب هو تحكيم شريعة الله في كل شيء , ولا يكون العبد مسلما إلا بالأمرين جميعا, كما قال الله عز وجل : { ثُمَّ جَعَلْنَاكَ عَلَى شَرِيعَةٍ مِنَ الْأَمْرِفَاتَّبِعْهَا وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَ الَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ } { إِنَّهُمْلَنْ يُغْنُوا عَنْكَ مِنَ اللَّهِ شَيْئًا } وقال سبحانه : { فَلَاوَرَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّلَا يَجِدُوا فِي أَنْفُسِهِمْ حَرَجًا مِمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا} وقال تعالى : { أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُمِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ } وقال عز وجل { وَمَنْ لَمْيَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ } { وَمَنْلَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ } {وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ}

  „…ovim postaje jasno svim pametnim da aslu dīni-l-islām i njegov stub sačinjavaju dvije stvari:
  Prva:da se ne ‘ibadeti osim Allahu, Jedinom, što je značenje šehadeta la ilahe illallah.

  Druga: da Mu se ne ‘ibadeti osim putem šerijata Njegovog vjerovjesnika, Muhammeda, sallallahu ‘alejhi ve sellem.
  Prva poništava sva božanstva kojim se'ibadeti mimo Allaha, i njome se zna da je istinski Ma'būd samo Allah, Jedini.
  Druga poništava robovanje putem mišljenja i novotarija o kojima Allah nikakvog dokaza nije objavio, kao što njome postaje jasna neispravnost tahkīma (uzimanja za sudiju ili zakon) laičkih zakona i ljudskih mišljenja. Njome se zna da je obaveza (vadžib) tahkīm Allahovog šerijata u svemu, i čovjek neće biti muslimanom osim uz dvije stvari zajedno.

  Kao što je rekao Allah, ‘azze ve dželle:
  (Zatim smo dali da budeš na šerijatu od Odredbe, pa ga slijedi i nemoj slijediti strasti onih koji ne znaju. Oni od tebe od Allah ništa neće odagnati) – El-Džāthijeh…

  Rekao je subhaneh:
  (Ne, tako mi tvog Gospodara, oni neće vjerovati sve dok (samo) tebe za sudiju ne uzmu u svim svojim sporovima, a zatim nikakve tjegobe ne osjete u prsima svojim zbog onoga čime se presudio, i dok se u potpunosti ne pokore) – En-Nisā’
  Rekao je Uzvišeni:
  (Zar džahilijetski hukm (zakon, presudu) žele?! Ko je ljepšeg hukma od Allaha za narod koji je čvrsto ubjeđen?) – El-Mā'ideh…

  Rekao je ‘azze ve dželle:
  (Ko ne sudi onim što je Allah objavio, onī, oni su pravi kafiri!)
  (Ko ne sudi onim što je Allah objavio, onī, oni su pravi zulumćari!)
  (Ko ne sudi onim što je Allah objavio, onī, oni su pravi fasici!)” (kraj citata)

  Rekoh ja, Ebu Muhammed, u ovom citatu je jasno ukazao na sve one stvari u koje, hvala Allahu, pozivamo već godinama, a u kojima nam se suprotstavljaju neprijatelji tevhida poput Nusreta Imamovića, Idriza Bilibanija, Hisena Ademija i kukavica munafika iz Beča, čije je srce punije džahilijeta i otrova nego što sam ikad mogao zamisliti, a završetak će biti u korist bogobojaznih.
  Da ne bih gubio vrijeme na ponavljanju važnih detalja fetve, neka svako iskren pažljivo pročita ovaj dio fetve!

  Interesuje nas to što je jasno ukazao na to da čovjek neće biti musliman sve dok ne bude vjerovao da je obaveza suditi samo šerijatom Uzvišenog Allaha i dok ne bude tahkimio samo šerijat, i što je najvažnije, da se to zna iz šehadeta la ilahe illallah Muhammedun Resulullah!

  A šta kaže vođa smutnje i zablude?!
  Vođi zablude je dovoljan ajet – u prijevodu značenja – “Ne, tako mi tvogGospodara neće vjerovati sve dok samo tebe za sudiju u svim svojim sporovima neuzmu…” – do kraja ajeta -, u kojem se Uzvišeni zaklinje da takav nema iman, a vođa smutnje i zablude se zaklinje da takav ima osnovu imana, na koju ukazuje šehadet, i izruguje se značenju ajeta i onome koji poziva u njega.
  Također, Ibn Baz je jasno ukazao na to da to ulazi u aslu-dini-islam, tj. osnovu dini-l-islama, a ovdje, kao što je pojasnio, misli na značenja bez čijeg ostvarenja niko ne može imati islam i biti musliman, a vođe zablude i smutnje i njihovi sljedbenici već godinama ustraju u negaciji da je to od aslu dini-l-islama.

  U prethodnim postovima sam objasnio zašto se o njima ne kaže da su murdžije ili džehmije muslimani već mušrici ili kafiri ili taguti.
  Ovoliko što se tiče “šejha” Nusreta Imamovića!

  Što se tiče govora Idriza Bilibanija u klipovima koje je postavio brat Čadjo, na njega imam slijedeće opaske.
  Bilibani je uzroke tekfira članova parlamenata vratio na tri uzroka:
  1) Zaklinjanje da će da poštuje članove ustava ili zakone koji se suprotstavljaju šerijatu, što su po njegovom mišljenju oni “islamisti” izbjegli.
  2) Propisivanje šerijatu suprotnih zakona, što su također izbjegli.
  3) Prećutivanje kufra, što su izbjegli također suprotstavljanjem prijedlozima o usvajanju zakona, koji se suprotstavljaju šerijatu.

  Rekoh ja, EbuMuhammed, ovo što je Bilibani spomenuo nije dovoljno, i suprotno je menhedžu Ebu Muhammeda El-Maqdisija, molim Allaha da mu popravi stanje, te prije njega menhedžu “Abdulqadira ibn Abdulaziza”, pisca poznate knjige “El-Džami'u fi talebi-l-ilm eš-šerif”, koja predstavlja najvažniji izvor džihadskih pokreta. “Abdulqadir” – Sejjid Imam – je inače stari šejh Dr. Ejmena Ez-Zevahirija…
  Kakvo je mišljenje Ebu Muhammeda El-Maqdisija i Abdulqadira ibn Abdulaziza?

  Oni, dodatno na prva tri uzroka, gledaju u suštinu djela ili prirodu onoga što rade članovi parlamenta, a to je, što je bez sumnje ispravno, prihvatanje, priznavanje i sprovođenje apsolutne zakonodavne vlasti, tj. upadanje u jasan veliki širk propisivanja zakona.

  Ovo posebno postaje jasno kada se imaju na umu procedure i faze koje određeni prijedlog zakona mora da prođe da bi na kraju bio odobren kao zakon, kojim će se suditi i vladati, poput procedure njegovog iznošenja pred ovu ili onu komisiju, koja utvrđuje njegovu zakonsku legitimnost na osnovu tekstova ustava i laičkog zakona, što znači da u tim sistemima Allahov govor i govor Njegovog Poslanika sam po sebi ne znači ništa.

  Te komisije kod njih imaju pravo da šteluju i obrađuju predložene zakone u okviru spomenutog, da bi na kraju ti prijedlozi došli do predsjednika ili do kralja, ovisno od sistema, koji će ga odobriti ili ne.

  Suština ovog svega je bez sumnje tehakum tagutu i izrugivanje Allahovoj vjeri, a onaj koji učestvuje u ovoj proceduri je ispoljio priznavanje, prihvatanje i sprovođenje apsolutne zakonodavne vlasti, koja je okosnica sekularnih sistema. Sve ovo znači da nijedan zakon koji izađe iz tih parlamenata nije Allahov zakon, tj.šerijat. Pogledaj šta sam rekao nakon komentara fetve Husejna ibn Mahmuda o stavu vođa Qaide naspram vlade Hamasa…

  Na ovu činjenicuje na više mjesta ukazao je i stari šejh Ahmed Šakir, rahimehullah, kao i šejh Muhammed ibn Ibrahim. Tj. da nijedan njihov zakon nije šerijatski, već da su zakoni džahilijeta.

  Da je ovo Nusret Imamović znao, znao bi također da riječi “džahilijetski sud” u Kur'anu obuhvataju zakone koji su propisani neovisno od Allaha, bez pokornosti Njemu, bez ibadeta Njemu, te da nema razlike između onoga koji traži da mu se sudi laičkim zakonima koji se “ne suprotstavljaju šerijatu”, onima koji su “identični šerijatu” i onih koji traže da im se sudi zakonima koji “su mu suprotni”, što važi i za one koji sude njima, jer mi, ehlu-s-sunneh,ne pravimo razliku između propisivanja zakona i uzimanja laičkog zakona za sudiju, svejedno hukmom ili tehakumom, a mali kufr je priča za sebe, što smo im također objasnili.

  Knjižica u kojoj je Ebu Muhammed El-Maqdisi davno pojasnio svoj stav se zove:
  الجواب المفيد في أن المشاركة في البرلمانوانتخباته مناقضة للتوحيد
  “Koristan odgovor o tome da je učestvovanje u parlamentu i njegovim izborima rušioc tevhida”
  Navešću ti samo jedan interesantan citat iz nje, a ima ih dosta, vezano za ovu temu. Rekao je:
  فالتشريعيمارس عند هؤلاء المشركين وفقاً للدستور ، وإن كان تشريعاً إسلامياً .! كما يزعمأو يسميه بعض المفتونين ..ولو راجع طالب الحق ، مضابط جلسات البرلمان لوجد الأدلةفيها على كلامنا هذا صريحة صارخة ، فإذا ما تقدم بعض النواب الملتحين([1])باقتراح لقانون منع أو تحريم الخمر – أو قل – منع شربها في أماكن محددة ..مثلاً ،فلا بد بين يدي الاقتراح ( الديباجة ) من ذكر الأدلة والنصوص التشريعية – المعتبرةعندهم – التي يقوم ويرتكز عليها هذا التشريع المقترح
  „Propisivanje zakona se kod tih mušrika vrši u skladu sa Ustavom, iako se radi o islamskom zakonu! Kao što tvrde ili ga nazivaju neki koji su pali na kušnji…Kad bi se tragaoc za istinom vratio zapisnicima zasjedanja parlamenata našao bi jasne dokaze za naš govor.Tako kada neki od bradatih parlamentaraca iznese prijedlog o usvajanju zakona o sprečavanju ili zabrani vina – ili reci – sprečavanju njegovog konzumiranja na određenim mjestima, na primjer, neophodno je da prije prijedloga spomene dokaze i zakonodavne tekstove – priznate kod njih – na kojima se gradi ovaj predloženi zakon…”

  U fus-noti kod riječi „bradatih” dodao je:
  ([1])هذا تحرزاً من نسبتهم إلى الإسلام ، في قول من ينعتهم بالنواب الإسلاميين ، وقداشترطت المادة (95) من الدستور كما تقدم أن يكون عدد المتقدمين بالمشروع عشرة نوابفما فوق .

  „Ovo da bih izbjegao da ih pripišem islamu, prema riječima onih koji ih opisuju sa „islamski parlamentarci”. Član Ustava (95) je uvjetovao, kao što je prethodilo, da broj onih koji predlažu zakon bude veći od deset članova.”
  Rekoh, zadovoljiću se ovim, inšaAllah.
  U istoj knjizi je El-Maqdisi objasnio da kada su u pitanju glasači ne tekfiri samo onoga koji ne poznaje suštinu participacije u parlamentu, o kojoj on govori, gdje se radi o stanju gdje osoba ne može imati namjeru da dodijeli svoj glas propisivaču zakona uz Allaha.

  Međutim, kada nad osobom bude uspostavljen argument o suštini participacije u parlamentima tih sistema tekfiri ga bez imalo ustručavanja.

  Bilibani je prije pet godina pripisao El-Maqdisiju da je njegov stav da ne tekfiri glasača iako poznaje suštinu participiranja u parlamentu ako ovaj nema namjeru da nekog opunomoći da propisuje zakon uz Allaha, što je bio predmet spora među nama.
  Mislim da postoji audio snimak svega toga.

  No, ustrajanje u svemu tome više nije greška nego otvorena laž na El-Maqdisija.
  AbdulQadir bin Abdulaziz je rekao u „El-Džami'…”:
  وهذا كله في بيان أسبابكفر أعضاء البرلمانات الراضي منهم والمعترض الذي يزعم أنه مادخلها إلا للدعوة الإسلامية، وقد علمت أن هؤلاء المعترضين طُلب منهم عند بدء عملهمفي البرلمان أن يؤدوا قَسَمَ البرلمان الذي ينص على الإقرار باحترام الدستوروالقانون، فأدوا القَسَم وزادوا عليه (في غير معصية)، وهذا لايخرجهم من الكفر بلهو مزيد كفر لأنه استخفاف بدين الله، فكلمة (في غير معصية) إنما تقال في بيعة ولاةأمور المسلمين على كتاب الله وسنة رسوله في غير معصية كما وردت الآثار بذلك،لاتقال في الإقرار بالشرك، فمن قال (في غير معصية) مع إقراره بالشرك – وهو الالتزامبالدستور والقانون الوضعيَّيْن – فهو مستهزيء بدين الله، كمن يقول أشهد أن المسيحابن الله في غير معصية، سواء بسواء، هذا مايتعلق بنواب البرلمانات.

  „…Ovo sve se ticalo uzroka nevjerstva članova parlamenata; onoga od njih koji je zadovoljan i onoga koji se opire tvrdeći da nije ušao u njih osim zbog islamske da've (poziva); a ti si već saznao da se od tih koji se opiru na početku njihovog rada u parlamentu tražilo da polože parlamentarnu zakletvu koja jasno ukazuje na priznanje poštovanja ustava i laičkog zakona, pa su je položili i na nju dodali „Ne u griješenju”.

  Ovo ih ne izbavlja iz kufra. Štaviše, ovo je dodatak na kufr jer predstavlja omalovažavanje Allahovog dina, jer riječ „Ne u griješenju”se samo kaže prilikom davanja prisjege vladarima muslimana na (pokornost) Allahovoj Knjizi i Sunnetu Njegovog Poslanika, ne u griješenju, kao što je to došlo u predajama. Ne kaže se u priznavanju (iqrār) širka.

  Stoga, ko kaže „Ne u griješenju” uz njegovo priznavane širka – a to je pridržavanje laičkog ustava i zakona – on je izrugivač Allahovom dinu, poput onoga koji kaže „Svjedočim da je El-Mesīh Allahov sin, ne u griješenju”, kako jedno tako drugo. Ovo je što se tiče zastupnika u parlamentima…”

  Rekoh ja, Ebu Muhammed, pogledaj na kraju fetve Husejna ibn Mahmuda o stavu vođa Qaide naspram vlade Hamasa, kako sam uporedio sekularni ustav i laičke zakone sa Jasiqom Džingis Khana i rekao da je zakletva da će poštovati ustav u onome što se ne suprotstavlja šerijatu također veliki širk ili kufr, a to zbog toga što su ustav i laički zakoni u stvari tagut, jer su propisani neovisno od Allaha i njima se podvrgavaju tekstovi Knjige i Sunneta „na putu do legitimnosti”.

  Međutim, prije tekfira onoga koji se zaklinje na poštivanje ustava i laičkog zakona u onome što se ne suprotstavlja šerijatu potrebna je uspostava argumenta o suštini tih ustava i laičkih zakona.

  Prilikom događaja u Misru vezano za referendume i parlament bio sam obavijestio braću da se pokrenuo govor o tome da li je padom države pao ustav a time i sistem, pa su ljudi pokušali iskoristiti neki „ustavni vakum”.

  Rasprave o tome je između ostalog vodio Ebu-l-Mundhir Eš-Šenqiti sa „šejhovima” selefizma u Misru, da Allah sačuva, gdje im je dokazivao da „Ustavni Oglas”, kojeg je postavilo Vojno Vijeće u sebi sadrži sve ruknove starog ustava i da je sistem još uvijek sekularni i mušrički.
  No, „bradonje” se još uvijek raspravljaju o tome da li je Ustav Misra sekularni ili je „islamski”, zbog tzv. drugog člana u Ustavu i njemu sličnih.

  Davnih dana su rasprave o tome završene i knjige napisane, i svako koga kušnja nije pojela zna da je suština sistema u Misru na primjer, a takvo je stanje ostalih zemalja – mimo Saudije koja kaže da su joj Ustav Kur'an i Sunnet – veliki širk, sekularizam i demokratija, i izrugivanje Allahovim ajetima.

  Evo ga Dr. Ejmen Ez-Zevahiri, molim Allaha da ga uputi na Pravi Put prije smrti, u jednom klipu na youtubu pojašnjava „islamistima”,koji se kače za 2. Član Ustava i njemu slične da je suština sistema u Misru veliki širk, sekularizam, apsolutna vladavina naroda i većine, tj. tehakum tagutu, što ne znači da Ez-Zevahiri negira tevhid zbog postojanja velikog širka pri mukellefu, što je postalo poznato među onima koji prate stanje na sceni.

  Stanje vlade Hamasa je naravno još gore, da Allah sačuva.

  Da skratim!
  Tragaoc za istinom je dužan slijediti istinu a boriti se protiv laži, i na kraju morate se pomiriti s time da su „vaši šejhovi” sa Balkana u kufru i da su vas odveli u kufr i da se bore protiv tevhida. Kao što se morate pomiriti s time da „vaše vođe džihada” ne poznaju tevhid i da su upale u veliki broj stvari koje negiraju i poništavaju tevhid i iman.

  Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je bolji od njih, i niko nakon njega nije bezgriješan.
  Istina o tevhidu je u Knjizi jasna kao Sunce u po bijela dana, a Poslanik nas je ostavio na bijelom putu, čija noć je poput dana, s kojeg neće skrenuti osim onaj koji će nastradati.

  Ovoliko od mene za ovaj put.
  Allahu naš, učini nas Tvojim dobrim robovima,naše žene i djecu, i uljepšaj nam završetak.
  Allahov rob i sluga, Ebu Muhammed, Nedžad Balkan

  #11628
  Anonimno
  Neaktivan

  Nakon svega ovoga sto je brat ebu muhammed reko, kazem: da ste ista procitali od tih knjiga, koja su na nasim sajtovima, a mogu se i kupit, narucit, ima ih pecacenih, nebi ove nebuloze iznosili,!!!

  da ste bili postupili vi, i vase dawije, kako treba bal talibul ilmski, uzeli bi nase dersove, predavanja, knjige, naucili bi sta govorimo, i na osnovi cega zastupamo nasa misljenja ( ne misjenja koja nam pripisujete,i govorite ko na havi, nego ono sto zaista zastupamo, a zapisato je, snimljeno, stampato), manje bi stete bilo, drackanja, nebuloze,carsijske price, i potvore.

  medzu nama ima osoba koi su bili blizi nego iko od vas ,, nusretu, porci, i tntntnt, bili kod njih povjerlivi, od emaneta, bili garibi, bili desna ruka, i sta mislis zasto smo otisli!!!!???? ucinilismo ono sto smo nesto od njih naucili a vecinom Allahove milosti prema nama, a to je DA ZUDIMO ZA DOKAZOM, DA SLIJEPO NESLIJEDIMO NIKOGA, KADA NAM DODZE DOKAZ DA SU POGRIJESILI,DA UDARIMO NJIHOVE RIJECI OD ZIDA IL PODA, SA EDEBOM, DA PRIJE NEGO ISPOLJIMO TO JAVI, NASAMO SE SA NJIMA KONSULTUJEMO, UKAZEMO NA ONO STO SMO SHVATILI, a ostalo je vec poznato i tntn.

  Jasam skros ubjedzen da je malovas uzelo iz izvora nase stavove, i onda razmislio i uvidio na dokaze, nego samo se culo, prenijelo , rekla kazala, i nanio se a i cini se zulum Allahu, poslaniku i dinu, a mi nismo bitni, hasbunallah we ni,mel wekil.

  Suprotno vas, mi citamo, sa izvora uzimamo vase stavove, zato i dolazimo ovde na ovaj forum, izmedzu ostalom, bojeci se Allaha davam zulum ne ucinimo, i dokazom smo ukazali na zblude, greske i tntntnt Pismeno i usmeno, audio, video i tntnt a ogradzujemo se izbrzavanja, greske i tntn POJEDINACA.

  Suvise je komentirat vise ove nebuloze, ali kad nemate stida, da napisete knjigu, da iznesete stavove, da pobijete kuranom i sunnetom ono sto zastupamo, a nikad i necete bi iznillah,

  kad nemate stida da optuzivate,poput RPG, da mi smo zamislili neka djela, i ucinili smo ih velkim sirkom,kufrom, a oni u osnovi nisu, pa nato tekfirimo, a nidze nam niste ukazali koja su ta djela, hajte dokazite, vallahi kad se nestidite da ovo radite, sram vas i stid bilo, a cekajte, imi cemo cekati, pa da vidimo kakav ce zavrsetak biti, a kazem hasbunallah we ni,mel wekil.

  uvjek smo vas zvali,i sad vas zovemo, da se okupimo, da sjednemo, nek sjednu medzu nama naj uceniji, nek iznesu sta imaju, nek se to snimi, nek se to rijesi, kad hocete i dze hocete, al hasbunallah we ni,mel wekil.

  kad smo vec tu, zatvorili ste temu koju sam odpoceo, a stio sam davam jos ovo prenesem:

  Mezheb ovog RPG i njegovih “sejhova” sa PV-a uopsteno, je jedno od dvoje:

  1) ko dozvoli trazenje pomoci od mrtvog jos uvijek nije izasao iz znacenja la ilahe illallah, zato sto je to uradio iz mrklog neznanja.

  2) Hejtemi je kod njih musrik, a sejh Abdullah mu je ostavio znacenje la ilahe illallah znajuci da je dozvolio sustinu velikog sirka. Iz ovog neminovno proizilazi da je sejh Abdullah kafir, zbog toga sto je on uceniji od njih, sto znaci da nije opravdan neznanjem.

  Zar da mislite da je šejh Abdullah poput vas i vaših “šejhova” pa da ne zna da je ostavljanje velikog širka tj. ikhlaas jedan od šartova prihvaćenosti šehadeta la ilahe illallah i da je kufr u taguta jedan od ruknova tevhida!?

  Takodjer, tacka 2. je dokaz da ovi neprijatelji tevhida ne vjeruju da covjek ne moze biti musliman sve dok ne negira znacenje la ilahe illallah onome koji obozava drugog mimo Allaha. Kako god okrenes magarci sa PV-a su nevjernici, da Allah sacuva i uputi ih, jer neprijateljuju i grijese u pitanjima od kojih ovisi osnova islama jednog covjeka.
  hasbunallah we ni,mel wekil, wel hamdu lillahi rabbil alemin

  #11629
  Anonimno
  Neaktivan

  Obrisite ovu temu moderatori, i banujte sve nikove koje dolaze sa ideologijom oduzimanja Islama muslimanima, dovoljno je jedna tema koja im je ostavljena.

  Zasto se dopusta ovoliko da se reklamiraju na sajt.

  Daju nam nasihat u kojem nas optuzuju za nevjerstvo i treba mi svi da maltretiramo sebe citajuci ono sto nam oni serviraju.

  Eto recimo da ne zelimo da vjeru ucimo od Nedzada Balkana, pa vas pitamo da nas uputite kod nekog Islamskog ucenjaka, koji ce nas poduciti ispravnom shvatanju Islama, ima li takav, da se potrudimo da dodjemo do njega, jer o Nedzadu Balkanu smo se svasta naslusali pa zelimo da ucimo od drugih shejhova, ako ima takvih uputite nas, a da nemaju veze sa vama.

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Afganistan nakon zemljotresa suočen sa humanitarnom katastrofom: Hiljadama Afganistanaca potrebna hitna...

0
Do sada je potvrđeno da je u zemljotresu život izgubilo 1.500 osoba, dok ih je više od 2.000 povrijeđeno u zabačenoj regiji na jugoistoku...

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes