NOVO – Šejh Jusuf Barčić o ostavljanju namaza

 • This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 12 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 620 times
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #7188
  Anonimno
  Neaktivan

  http://http://www.youtube.com/watch?v=s07AUsr3u9s;feature=share

  “Vjernicima je propisano da u određeno vrijeme molitvu obavljaju.” (en-Nisa, 103)
  Na drugom mjestu u Kur'anu stoji: “Redovno molitvu obavljajte, naročito onu krajem dana, i pred Allahom ponizno stojte.” (el-Bekara, 238)
  U jednom drugom ajetu Allah, dž.š., kaže: “Pomozite sebi strpljenjem i molitvom, namazom, a to je, zaista, teško, osim poslušnima.” (el-Bekara, 45)
  “Zavjet koji nas (muslimane) razlikuje od njih (nemuslimana) jeste namaz, pa ko napusti namaz učinio je kufr.” (Hadis bilježe: et-Tirmizi, en-Nesai, Ibn Hibban, el-Hakim, koji ga je ocjenio sahihom, a njegovu ocjenu potvrdio je i ez-Zehebi; hadis je sahih.)

  #7215
  Anonimno
  Gost

  Sto vi simpatisete toliko Barcica rhm kad uopste nije bio vaseg puta. To predavanje je iz Fahdove dzamije gdje je sejh rahmetli klanjao za Nezimom Halilovicem koji je u IZ koju vi izbjegavate i u cije dzamije vi NE IDETE ?

  #7229
  Anonimno
  Neaktivan

  Neko je ovdje bio postavio neki komentar o nama, pa je komentar obrisan… Mislim da nije trebalo da se briše komentar iz razloga što je komentar sadržavao neistinu i potvoru, pa je trebalo čovjeku objasniti, jer je vjerovatno još jedna u nizu žrtva pro-murdžijske propagande.

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.